[]

Keto-flu için vitamin

Selamlar;

Yaklaşık iki haftadır ketojenik diyet yapıyorum. Keto-flu henüz geçmedi, kendimi çok halsiz hissediyorum. Spor yapamıyorum, bazen ayakta durmakta zorlanıyorum
Yarın sabah kan tahlili yaptıracağım. Ama aklıma geldi, vitamin veya ek mineral takviyesi bu süreci daha rahat atlatmamı sağlar mı?

Teşekkür ederim.

 
B12 ihmal etme. Dil altı olanlardan al.


  • numlock  (29.07.24 15:00:02) 
Ketojenik diyet ketojenik diyet yapmak zorunda olan hastalar dışında normal insanlar için uygun bir rutin değil, yüksek yağ alımı alerjik reaksiyonlara neden ketonların artmasına düşük protein alımı kas yıkımlarına ve bağışıklığın düşmesine düşük karb alımı da beynin ve sisteminin kullandığı tek yakıt olan (ketonların beyinde şekeri taklit etmesi nedeniyle bu diyeti sağlıklı kabul etmek kabul edilemez bir yanlıştır) glikozdan mahrum kalmasına neden olur, tüm bu etkenler sonucunda da bireyde bu tip belirtiler oluşur, bunlar dışarıdan alınan hiçbir vitaminle geçmez ya da absorbe edilemez çünkü senin kendini iyi hissetmene neden olsan sistem karaciğerinden belirli aralıklarla kana verilip kan şekerini düzenleyen şeker rezervidir, tam açlık halinde 24 saatte boşalır bu sistem ve tekrar rezerv edemezsen bir zaman sonra ismini bile unutursun. Ayrıca antrenman yapmak için kaslarda depo edilen şekerlere ihtiyacın olur çünkü antrenmanda kullanılan tüm enerjinin büyük oranda karbonhidratlardan karşılanması zorunludur; ağırlık çalışıyorsan kasların kasılması için, kardiyo yapıyorsan anaerobik oksidasyon için. Yağın beta oksidasyonu zor olduğu için yağları yüksek yoğunluklu antrenmanlarda kullanamazsın yağlarla olmaz, oldurmaya çalışırsan proteinleri yıkıp karbon bazlı aminoasitlerden şeker üretip yoluna öyle devam eder sistem, o zaman da kas kaybedersin. Yağları sadece bir noktadan bir noktaya yürürken ya da kumandayla tv kanalı değiştirirken kullanırsın.

Küçük bir ekleme daha yapayım: Ketojenik diyet yapılırken genelde şöyle bir şey söylenir: Önce bir süre aptal gibi oluyorsun ama sonra zihnin pırıl pırıl oluyor, denir. Bunun nedeni, sistem bireyin kendisinden umudu kestiğinde son çara olarak yukarıda da söylediğim gibi Alanin gibi aminoasitleri yıkarak şeker üretir ve bunu kana vererek hem kan şekerini yükseltir hem de beyne gönderir, kendini iyi hissetmenin zihninin berrak olmasının nedeni budur diyetin bir faydası değil yani bu zorunluluk nedeniyle oluyor fakat Alanin aminoasidi çoğunlukla karaciğerde kalpte ve genel vücut-kas sisteminde bulunur, yıkım burada olur, yani kalp kası keybedilmesine de neden olan bir süreçtir bu, o nedenle ekstra özen gösterilmesi gerekebilir.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (29.07.24 15:07:48 ~ 23:16:23) 
Hayatımda 1 kere keto uyguladım o da kışın; ona rağmen çok fazla mineral kaybı oldu. O yüzden yazın ketoyu çok riskli buluyorum. Normal suyu vücudumuz uzun süre tutamaz, ketonun ilk haftalarında karb olmayınca çok fazla su atılıyor ama sodyum da atılıyor. Elektrolit kaybı olduğu için bunları yaşıyorsunuz. Acil çözüm büyük boy bir bardağa 1 şişe soda ve suyu + tuz+ limon suyu ekleyerek içmeniz biraz rahatlatır. Ama bence mineral dengesini çok yakından takip etmezseniz böbreklerde taş oluşum riskiniz artar ya profesyonel destek alın ya da low carb geçin.


  • titanic kemancısı  (29.07.24 15:20:57) 
Ben bir mercimek çorbası içeyim o zaman.


  • sekizdokuzon  (29.07.24 15:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.