[]

Yöneticimle Açık Açık Konuşsam mı?

Merhaba,
1,5 yıldır çalıştığım iş yerinde hibrit çalışmayla ilgili yöneticimle konuşmaya verdim. İş görüşmesinde bu konuya değinilmemişti; ama başka departmanlarda benim pozisyonumda çalışan herkes hibrit devam ediyor. Ben diğer arkadaşları örnek gösterip kendim için de aynı şartları talep edeceğim. Trafikte yoruluyorum, kendime yeterince zaman ayıramıyorum diyeceğim. Mesai saatim 07:00-16:30. Hafta içi bir şeyler yapsam 3 gün kendime gelemiyorum. Cuma da dahil buna.
Sorum şu; direkt hayır derse ve tahmin ettiğim gerekçeyi öne sürerse ben kendimi biliyorsam ya öfkeden kendimi yiyip bitiririm ya da direkt "O zaman bana müsaade!" derim.
Acaba hiç bu topa girmeyip bir yandan hibrit bir iş mi baksam? Cazip bir teklif alırsam bunu koz olarak kullanabilirim belki.
Son alternatif ise dizimi kırıp oturmak. Evden çalışma imkanı olmaması dışında şirketle ilgili büyük bir sorunum yok.

 
Talebinizi yöneticinizle konuşun. Kendi yaşadığınız sıkıntılardan da bahsedin ama öncelikle bu şekilde daha iyi performans vereceğinizi anlatın.
Hayır derse de öfkelenmeyin, öfkelenecek bir şey yok. Hiçbir konuda öfkelenmeyin, ne gerek var.
Hem yeni bir iş bakmaya başlarsınız hem de bu işi biraz daha az umursamayarak çalışmaya başlarsınız. Belki bazı günler geç kalırsınız, alarmınız çalmaz, yolda kaza olmuş olur vs.
  • michael_knight  (29.07.24 12:36:09 ~ 13:09:20) 
O şekilde duygusal tepkiler size fayda vermez. Talebinizi tabii ki iletin ve kabul ettirmek için uğraşın. Kabul görmezse alternatiflerinize bakarsınız.

Masayı dağıtmak size hiçbir şey getirmez.
  • pispinti  (29.07.24 13:03:27) 
sirketle sorununuz yoksa, boyle bir seyi sormadan 'zaten hayir derler' diye is bakmaya baslamak gereksiz. gerekceniz, kendime zaman ayiramiyorumdan ziyade, diger ekiplerin bunu yaptigi ve sirket icinde halihazirda hibrit calismanin ise yaradigina dair ornek oldugu, trafikte gecirdiginiz zaman, yarattigi yorgunluk ve stres ve verimliliginizin dusmesi olmali. ve bunun sizin icin onemini sakin kalarak ve olgun sekilde anlatmaniz gerekli.
redderse de ofkeden kendinizi yemenize gerek yok,evet cevabi kadar hayir cevabi da olasi, bunda bir sey yok. hayir derse o zaman ne yapacaginizi dusunursunuz, is yasaminda ani restlesmelerin pek bir hayrini goremedim ben, hele de boyle bir konu icin. bu sekilde calismaya devam edemeyeceginizi dusunuyorsaniz is bakip sonra ayrilirsiniz.

  • kassiopeia  (29.07.24 16:56:20) 
Bence önce konuşun sonra olumsuz gelirse cevap öfkenizi içinizde susturur ve o zaman iş bakarsınız.


  • Kediyi üzdün  (30.07.24 12:23:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.