[]

Şehir dışından belge alma

Selamlar;

Başlık çok açıklayıcı olmadı. Durum şu şekilde; pedagojik formasyonumu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden aldım yıllar önce. Yalnız birkaç sene önce belgeyi kaybettim. Önümüzdeki ay yeni bir işe başlıyorum ve bu belgeye ihtiyacım olacak. Sertifikayı e-devlette görüntüleyemiyorum ve son çalıştığım kurumun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne belgenin fotokopisi için ulaştığımda taşınma dolayısıyla bazı evrakların kaybolduğunu, yardımcı olamayacaklarını söylediler.

Sanırım geçen sene de burada benzer bir duyuru açmıştım. Geçen sene başında başladığım okulda atamam 'öğretmen' değil 'uzman öğretici' olarak yapıldı ve formasyon belgesine gerek kalmadı. Fakat bu sefer böyle şeyler olsun istemiyorum Okulu arıyorum, henüz telefona cevap veren olmadı.

Sizce bu işin içinden en kestirme nasıl çıkarım?

Teşekkür ederim.

 
yani durumun oldukça talihsiz ve karışık. bu şekilde ancak okula bizzat gidersen en kesin ve kolay çözüme ulaşacak gibisin. yoksa herkes topu birbirine atar gibime geliyor.
yeni iş için de tebrik ederim.

  • numlock  (29.07.24 11:10:00) 
yöksis ve mebbis e baktınız mı?

konu hakkında bilgim yok, sadece google sonucuna istinaden yazıyorum
ek: bir de bu
www.turkiye.gov.tr
  • kisa  (29.07.24 11:11:35 ~ 11:13:14) 
@kisa: İki sitede de hesabım olmadığı için giremedim.


  • sekizdokuzon  (29.07.24 11:15:49) 
Son attığınız linkte de adınıza dair sertifika bulunmamaktadır, diyor.


  • sekizdokuzon  (29.07.24 11:16:36) 
Okula mail atarsanız, mail üzerinden dökümanı gönderebilirler.
Şu an okul aktif değilse telefonları bilerek açmıyor bile olabilirler böyle telefon açmama rahatlığı var maalesef bizim memurlarımızda (yargılamıyorum :))
Mail atın dönüş olur bence kısa zamanda.
  • mutekebbir  (29.07.24 11:28:14) 
Geçen sene atmıştım, maille gönderemeyeceklerini söylemişlerdi. Yine atayım, belki tarama teknolojisini kesfetmislerdir.


  • sekizdokuzon  (29.07.24 11:30:01) 
Pedagojik formasyon bir ara tezsiz yüksek lisans gibiydi sanki. Acaba e-devlet'te mezun belgesi sorgulama kısmında olabilir mi diye aklıma geldi ama emin değilim.


  • evrim halkasi  (29.07.24 11:33:03) 
@evrim: Yok vallahi, neredeyse böyle bir belgem olmadığına ikna olacağım.


  • sekizdokuzon  (29.07.24 11:35:24) 
En azından verilen yanıta istinaden belgeyi almaya gideceğini söylersiniz biri çıkartır, öyle konuşmadan kalkıp gidince belki sıkıntı olur ama önceden söylenirse hazırlarlar.
Bolu'ya gidilip gelinir belge almak için ya ne olacak o kadar da uzak değil.

  • mutekebbir  (29.07.24 11:37:46) 
Yok mu ordan tanıdığınız biri vekalet gönderin alsın okuldan göndersin size


  • rodeocu  (29.07.24 21:38:28) 
Yok maalesef.


  • sekizdokuzon  (29.07.24 21:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.