[]

Telefon kullanirken KISASA - KISAS tekniğini biliyor musunuz?

Bir yakinina mesaj attin,
goruldu yaziyor ama sana cevap vermedimi?
Aradin telefonu açmadimi?
Geri dönüş yapmadimi?

İyi senaryo olarak sana 3 gun 1 hafta yada 1 sonra mi döndü?

Anliyorum seni dostum 3 ay sonra sonunda hep su cevabi mi aldin "yogundum musait degildim kanka"

Sen uzulme diye iste kurtaricin geldi!

KISASA KISAS teknigi nasil isliyor özet geçiyorum

Olay su karsinizdaki size nasil davraniyorsa ayni sekil davraniyorsunuz

2 hafta sonra sizi aradi klasik isim vardi bla bla bla yapmaya basladi
Fazla onu iplemeden telefonu usulca kapatiyorsunuz onada iplenmedigi hissettiriyorsunuz

Sonra bu arkadas bir gun sizi arayacak o zamanda siz ona 2 hafta sonra donus yapip isim vardi yaaaaa yapiyorsunuz

Bunu mesaj olarakta dusunun attiginiz mesaja 3 gun sonra cevap geliyorsa sizde ona 3 gun sonra cevap verin.

Simdi bu teknik karsinizdaki andavala sunu ogreticek
"Ben adami iplemiyorum adam beni hic iplemiyor" iste bu hissiyat ona gecince size daha cok yazip sizle daha cok ilgilenmeye baslayacaktir
Cunku insan psikolojisinde azin kiymeti daha coktur. Bu yuzdendir altin daha kiymetlidir.

Burda bazi arkadaslar bana cemkireceklerdir
Kimse kusura bakmasin herkesin elinde telefon var 24/7 saat telefona bakiyorsunuz
Kimse kimseyi kandirmasin insanlarin oncelikleri vardir sen bu oncelikte degilsen iplenmezsin bu kadar basit. 90 yasinda adamla 9 yasindaki cocukta 24 saat telefona bakiyor herkes bagimli olmus.

Gercekten musait olmayan bir kisi "musait degilim" yada "aksama donerim" yazacaktir. Geri donus yapmayan insanlara musama gostermeyin.

Gorev tamamlandi, siradaki.

 
bu eksik bir bakış açısı. mesela adhd olanlar bilir. bir arkadaşın arar ya da mesaj atar yetişemezsin. daha sonra onu en uygun zamanda ararım düşüncesi ile bu davranış ertelenir. ertelendikçe de daha uzar gider. hiçbir kötü niyet plan strateji olmamasına rağmen bu böyledir. ha mesela bana biri bunu yapsa 3 hafta yanıt yazmasa zerre umrumda olmaz veya tavrım değişmez fark etmem bile. çünkü ben de böyleyim, normalim bu.

ama bu ben de ona geç yazayım dersini alsın düşüncesinde olan kişinin kafasında sürekli "oh ne güzel ders verdim, acaba anladı mı" konusu dönüp duracak.

yani kişi gerçekten umursamadığı zaman ancak bu durumdan kurtulur. kendi hareketleri ile karşısındakine bir ders veremez.
  • orpheus  (28.07.24 16:31:00 ~ 16:34:44) 
@orpheus

Burada karsi taraf kendi yoksunlugu ile sizi sinadi ve sinirlendirdi

Siz ona ayna gorevi gorup ayni sekilde davranip onda yoksunluk acigi olusturdugunuzda bu arkadasin sosyal degeri yuksek baslayip dususe gececek ve sizin degeriniz yukselecektir.
  • Zetnikov  (28.07.24 16:34:02) 
flört veya romantik ilişkilerden bahsediyorsan. o tip iletişimin farklı bir dinamiği vardır. gene de birine ders vermek onu eğitmez veya yola getirmez. ben kendime değer veriyorsam kişinin davranışları beni rahatsız ediyorsa hayatımdan çıkarır yoluma devam ederim. ona bir ders vermekle uğraşmam.

kasıtlı yapmadığına ve kötü niyeti olmadığına inanıyorsam da buna takılmam.

özetle sadece geç yanıt yazarak daha değerli olamayacaksın karşıdakinin gözünde, bunu belirleyen bin tana daha faktör var.
  • orpheus  (28.07.24 16:37:08 ~ 16:48:43) 
Okumadım ama haklısın.


  • numlock  (28.07.24 16:39:02) 
orpheus konusunu açmışken damlamak istedim. adhdsi olan bir birey olarak okurken içime fenalık geldi bitiremedim. erkeksen kestir kırtul kardeşim, kadınsan da ot tık gitsin böyle hayat çekilmez. yemin ederim eleştirmek için söylemiyorum, vallahi zamanına ve harcadığın mental efora yazık. canını sıkıyorsa engeli bas gitsin arkadaşın olsa bile.


  • titanyum22  (28.07.24 16:41:55) 
Ben yapmam. Hemen cevap veririm. Böyle atraksiyonlara girmeyi hiç sevmem. Hayatımdaki insan hayatımdadır.


  • gabe h coud  (28.07.24 16:46:52) 
Kısas demişken bence mesaj atmayan parmaklarını keselim. Caizdir.


  • sekizdokuzon  (28.07.24 16:59:54) 
Şunu öğretecek demişsin de birini umursamadığın için geç dönüyorsan onun da seni umursamaması neden ders versin? Önem vermediğim için günler sonra döndüğüm birinin de beni aynı sekilde görmezden gelmesi işime gelir açıkçası. Yoksunluk açığı yaşayacağını düşünmek iddialı. Niye aynı tavrı sergileyince kıymete bineceksiniz anlamadım.
Değer yükseltmek için bu tip formüllerin işleyeceğini düşünmüyorum.

  • juliette  (28.07.24 17:10:55) 
Hayat böyle geçmez bak manyak olursun boşver. Yazdığıma 3 ay sonra cevap veren arkadaşımın cevabına görür görmez mesaj yazarım bunu da kafaya takmam yani insanlık hâli derim, böyle biri derim büyütmem. Hayatınızdaki insanları rakip olarak değil takım arkadaşı olarak görün. Öteki türlü kafayı yersiniz


  • nundu  (28.07.24 17:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.