[]

Doktora tezleriniz okunuyor mu?

Takip ediyorsunuzdur mutlaka; okuyorlar mı, size ulaşıyorlar mı, "İyi ki yazmışım." diyor musunuz? Yoksa "Okunması çok önemli değil, kişisel gelişimime katkısı oldu." gibi bir nokta mısınız?

Teşekkür ederim.


 
Kimsenin bir şey okuduğunu sanmıyorum.


  • prole  (27.07.24 21:55:29) 
Eşimin doktora tezi çok okunup çok atıf alıyor bazı yabancı makaleleri de çok atıf ve teşekkür maili alıyor.
Teze bağlı kimisi işe yaramaz kimisi işe yarar

  • basond  (27.07.24 22:01:07) 
Tüm tez değilse de ilgili yerler okunuyor. Ha ben birinin tüm doktora tezini okumuştum ama tam da benim konumla alakaliydi. Onun dışında okuyup çok beğendiğim makale ve kitapların yazarlarına teşekkür mailleri atıyorum, okunduğunu bilmek güzel bir his diye.


  • Amaranta ursula  (27.07.24 22:03:02) 
Bu aslında konuya bağlı. Ben mesela kendi tezimi yazarken tezinden faydalandığım kişiyle iletişime geçip bazı sorular sormuştum. Neredeyse 10 yıllık bir tezdi.
Kendi tezim için ise henüz bana ulaşan olmadı. Lakin tezden çıkan makaleler için ulaşan oldu.
Tezin türkçe olmasına bağlıyorum bunu biraz da. Yök tez aramadan herkesin tezine ulaşmak mümkün olsa da çoğu araştırmacı gözlemlediğim kadarıyla genellikle makaleler üzerinden kaynak araması yapıyor.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (27.07.24 23:34:24) 
Türkiye'deki doktora tezleri çöp. Türkiye gibi Amerikan sistemi uygulayan ülkelerin tezleri genelde çöptür. Ayrıca tez okunmaz, tezden çıkan makale veya kitap okunur.


  • ferenc  (27.07.24 23:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.