[]

yuva yıkan kadınla arkadaş olur muydunuz?

öyle biri var, adamı karısından ayırdı ama daha evlenmediler kadın boşanmıyor vs.

söz konusu kız çok pişkin, başı dik, mağrur... sanki o haltları o yapmamış.

nedense hiç konuşmak gelmiyor içimden ama sürekli muhabbet kurmaya çalışıyor. birgün yüzüne direkt sorayım diyorum doğrumu kız hakkında söylenenler diye..

 
Benim kendi sınırlarımı soruyorsan,

O kızı hiç tanımıyorum da arkadaşlık kurmaya çalışıyor vs ise konuşmam, arkadaş olmam. Hatta benimle çok uğraşırsa dediğin gibi sorarım, hakkında şöyle böyle diyorlar derim. Yok önceden tanıyorsam, arkadaşımsa mesafe koyarım. Güvenilmez bulurum çünkü. Ama işin iç yüzünü biliyorsam ve o kişi sonuna kadar suçluysa. Bir de suçsuz olanlar var, o konulara hiç girmem yine mesafe koyarım.
  • muhayyer divan  (26.07.24 21:21:23) 
Olmazdım ama kızmazdım da. Doğrusunu göstermeye çalışırdım.


  • numlock  (26.07.24 21:24:01) 
bulunduğum yere geldiğim günden beri hep kaçıyordum bu söylentiden zerrece de inanmıyordum sonra kader beni döndü dolaştırdı mağdur kadınla kurs arkadaşı yaptı ve aşırı da sevdirdi bana o kadını. ablam kadar. bak sen şu kaderin işine. ve her şeyi onun ağzından duyunca inanmaktan başka çarem kalmadı.

bu kızcağız da arada çıkıyor karşıma slm vermemek en güzeli, hiç konuşmamak.
  • geveze yazar  (26.07.24 21:27:37) 
Aynisindan hayatimda vardi. Cikardim. Cok les bi karakter oluyor bunlar her alanda. Nelerini gordum nelerini.. benden uzak olmasi gerektigine karar verdim


  • Kittie  (26.07.24 21:30:38) 
"Yuva yıkan kadın" ifadesini kullanmışsın ama burada erkeğin de rolü yok mu?

Keşke evli olduğunun en önce kendisi farkında olsaymış. Eşini seviyorsan ve saygın varsa dış etkenlere kapını tamamen kapatırsın. Bu arada kadın hatasız demiyorum kesinlikle ama erkeği de bu kadar edilgen ve iradesiz bir konumda görmemek lazım.

Soruna cevap sadece merhaba merhaba sınırında tutarım iletişimi.
  • rock n roll  (26.07.24 21:33:42) 
insanlarin özel hayati beni ilgilendirmiyor.


  • sonsuz  (26.07.24 21:46:46) 
Yuva yıkan kadın hikayesine inanmıyorum, kadın adama ilgisini belli etmiş adam da kendi iradesiyle resmiyette olmasa da kafasında evliliği bitirip kadınla birlikte olmuş

Diyebilirsin ki ben adamı tanımıyorum. Adama karşı bir tavır alamam mesafe koyamam fakat burada bütün bunların sebebini kadına yükleyip tavır alıyorsun

Hakkında söylenenler doğru mu diye sormak bence kimsenin haddine değil
  • grimavi  (26.07.24 21:47:23) 
Ona konuyu sorardım.
Elbette içine düştüğü durum hoş değil ama evlilik bir kadınla erkek arasında verilmiş bir söz. Bahsettiğiniz kadının kimseye verdiği bir söz olmadığı için bir sorumluluğu da yok.

  • michael_knight  (26.07.24 21:51:42) 
Bir arkadaşım karısını aldatıyordu yavaş yavaş samimiyeti kestim. Sevdiğine bunu yapan bana neler yapmaz. Böyle insanlarla arkadaş olmam.


  • komando kani var bende  (26.07.24 21:52:36) 
tabi ya suçu altın kürk yapmışlar kimse giymek istememiş. ilgi belli edilebilir ama yuva yıkan kadın olunmaz, adam da kafasında bitirebilir her şeyi.

yoo yoo öyle kolay değil, cık hayat bu kadar basit değil yaaa.

neyse ben biraz şarkı dinleyeyim bari:

www.youtube.com
  • geveze yazar  (26.07.24 21:55:11) 
ahlak polisi degilim, insanlarin ask mesk hayati beni zerre ilgilendirmez.
bunlara takilacak olsak etrafimizda insan kalmaz.

  • cooperr  (26.07.24 21:57:38) 
Evli bir adamla beraber olan bir arkadaşım vardı. Ciddi ciddi kadının adamdan boşanmadığını, zaten ayrı yaşadıklarını, adamın onu sevdiğine filan inanmıştı. Bunun gerçek olma ihtimalinin düşük olduğunu, sağlıklı düşünmediğini söylemiştim. Çok bozuldu, sonra da arkadaşlığımız bitti. Normalde insanların ilişkisine karışmam ama fikrim sorulunca da yalan söyleyemem. Yuvayı kadın/erkek değil evli olan kişi yıkar, nikahı olan kişide sorumluluk ama bu yanlışa eşlik etmek doğru bir şey değil.


  • asteriks  (26.07.24 22:04:31) 
Bu konu benim için biraz hikayeye bağlı. Kesin olmam demiyorum ama süreç önemli. Her halükarda böyle bir durumda ben de esas tavır alınacak kişinin evli olan taraf olduğu kanaatindeyim. bir yuva yıkılıyorsa yıkılması istendiği içindir.


  • Kediyi üzdün  (27.07.24 00:29:56) 
Evli biriyle ilişki yaşayan kişiyle iletişimimi çok çok sınırlı tutarın ve kendisine güvenmem.

Ayrıca sanki esas sorumluluk evli olan tarafta değilmiş gibi "yuva yıkan kadın, adamı karısından ayırdı" vb. tek taraflı, cinsiyetçi yorumlarla olayı salt kadını aşağılayıp erkeği temize çıkaran bir yerden anlatan kişilerle de iletişimimi sınırlı tutarım.
  • Phoebe  (27.07.24 08:30:45) 
“Yuva yıkan” kadın arkadaşım var. Çocuk boşandı ve birkaç ay sonra arkadaşımla evlenecekler. Dışarıdan kadını suçlamak en kolayı oluyor genellikle ama olayın iç yüzünü bilince benim arkadaşıma karşı düşüncelerimde herhangi bir değişiklik olmadı. “Yuvasına” karşı sorumluluğu olan kişi de erkekti çünkü ve onu tanıdıkça da anlayabiliyorum yaşadıkları şeyin nedenini.


  • ms brownstone  (27.07.24 10:26:47) 
Phoebe, eğer karısını aldatan adamla arkadaş olcaksam soruyu o şekilde sorardım. Ama anlamışsan eğer yazdığımı kadın tarafıyla muhatap olup olmama kararsîzlığı içindeyim. O nedenle kadına bu tamlama bulmalıydım. Emin ol adama da güzel tamlamalar bulurdum.


  • geveze yazar  (27.07.24 10:28:26) 
olmam.

erkeğin suçu var evet o ayrı ama kadının da suçu var ben kesinlikle evli olan o değil sonuçta söylemlerine katılmıyorum. demek bu tür şeyler ahlaki değerlerine uygunsuz değil, ben de böyle biriyle arkadaş olmam.
  • deartheodosia  (27.07.24 12:27:31) 
ben de kadınların hemen böyle hemen aklama çalışmalarına kızıyorum belki de üzülüyorum. bir sürü bekar erkek var onlara gideymiş fala deseler anlarım ama tek suç onun mu heee, demeleri de ne bileyim. tek suç onun mu bilmem ama ahlaksızca bir davranış. şeytan işi olduğu bariz. dikkatli olunmalı.


  • geveze yazar  (27.07.24 14:22:57) 
leş. çöp.
yargılamak istemiyorum asla yapmam dediğim bir şeyi yaptım hayatımda. şuanki bakışımla benim gözümde leştir, allah o konuma düşürmesindir. arkadaş olmam, olanı da anlamam. öyle bir insandan değil fayda gelmesi, zarardan başka bir şeyin geleceğine inanmıyorum, bir gün benim de sevgilime/eşime asılmayacağı ne malum? (erkeğin de suçu tabi var, sizin sorunuz kadın üzerine diye ona cevap yazdım ^^)

  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (27.07.24 22:13:32) 
kadin/erkek ayrimi yapmadan soyleyeyim.

herkesin yuva yikan bir arkadasi vardir. "yuva" yikilmadiysa da "herkesin, evli biriyle iliskisi olan/olmus arkadasi vardir" diyeyim. neticede ayni sey.

yuvayi yikan 3. kisi degildir. ilgisi kaybolan esin baskasina meyletmesi sonucunda olan bir durumdur bu. isin tek can sikici kismi bunun hala beraberken olmasidir. onun disinda baskasina asik olma, iliskilerde gayet olagan bir durum.

kaldi ki, biriyle arkadas olmam icin "yuva yikma" bir kriter degil. o kisinin hayatimdaki yeri bundan ibaretse zaten arkadas olmama gerek de yoktur. "dogru mu kiz" diye sormak size keyif verecekse gidin sorun tabi, nasilsa arkadasiniz olmayacakmis. ama "sana ne" derse uzulmeyin, bir de bazi insanlar tehlikeli olabiliyor, bosuna basiniza bela almayin derim :)


imza: mutlu iliskisi partnerinin baskasina asik olmasi sonucu biten kadin :D
  • supergirl  (28.07.24 00:46:31 ~ 00:47:20) 
ne şamın şekeri ne arabın yüzü. eğer az tanıdığım biriyse hiç bulaşmam uzak dururum kınamam da. kimse sınanmadığı günahın masumu değil. ama bir arkadaşımın bunu yaptığını duyarsam bir şey demeden tak diye keserim ilişiği. gerek yok.


  • titanyum22  (28.07.24 03:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.