[]

Yeni başlayan birisine gym öğretmek.

Merhaba, ben 5 seneden uzun süredir fitness yapmaya çabalıyorum, hiç yapmamış bi arkadaşıma gel sen de başla yardımcı olurum teklifime direkt beklemediğim şekilde olumlu bir cevap aldım ve salonuma yazıldı. Şimdi bana hadi ne zaman başlıyoruz vs yazıyor sürekli, buraya kadar sorun yok.

Ben izole çalışıyorum, 4-5 hareket göğüs 2 hareket kol, diğer gün 4-5 hareket sırt 2 hareket kol, diğer gün 4-5 hareket omuz 2 hareket kol gibi. Bacak çalışmıyorum hiç mesela gerek duymuyorum vücudumla orantılı ve iri bacaklarım var. Kardiyo yapmıyorum, karın çalışmıyorum vs. Aslında çok düz çalışıyorum oluşan fizikten memnunum öyle karın kasım vs olmasa da giydiğim t-shirt, kazak dolu duruyor. Haftada da 4 gün gidiyorum bana yetiyor. Veriler bunlar. İşin çok tekniğinden ziyade tarzan misali çalışıyorum.

Soru : Ben bu arkadaşla nasıl çalışayım ? Kendi programımla bench başlayıp, incline , decline vs akalım mı yoksa full body mı yaptırayım kardiyo mu yaptırayım ne yapayım. Daha önce böyle bi tecrübem olmuştu başka bi arkadaşım hareket formları komple yanlıştı uyara uyara çocuk spordan soğudu bıraktı. O yeni başlamış psikolojisii de unuttum yani.

Lateral raise mesela, ben bunu fix yapıyorum ama bu başlangıç için uygun mu ? Formu zor bir hareket.

Nasıl yapayım ?

 
Her hareket her seviye sporcu için uygundur, sadece hareketlerin formunu ve o hareketi neden yaptığını öğrenip kendisine uygun bir ağırlık seçimiyle başlasın yeter.

Ben antrenman yapmaya pull-push-legs yaparak başladım sonra birkaç yıl Powerlifting çalıştım (bunun güç konusunda muazzam faydası oldu) sonra tekrar PPL'ye döndüm, en az 20 yıl daha bu şekilde çalışırım, bu da her seviye sporcu için uygun bir program onun dışında Upper-Lower yapabilir ama salt izole çalışmasın, bu disiplinler içinde izole egzersizler de var compound-izole mix çalışsın.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (26.07.24 20:34:46) 
Ben baya uzun yıllar boks yaptım, hayatım salonda geçmişti. Sonra karaciğer ve kalbimde sıkıntı çıktı bıraktım. Maçlara falan onlarca kere çıktım ama.

Sen bildiğine devam et ama Ramboya bağlama. En minimum setleri yaptır.
  • numlock  (26.07.24 20:37:30) 
Hayatımda en sıkıldığım spor türü izole, parçalı vücut geliştirme.
Ben compound egzersizler ile basit çalışıp üstüne birkaç eğlenceli hareket yapmaktan yanayım.

Misal bacak çalışmıyorum, karın çalışmıyorum demissiniz, çok mantıklı değil ama kendiniz bilirsiniz tabi. Bana göre dünyanın en eğlenceli egzersizleri genelde bunlari calistiran şeyler (snatch, clean, squat, front squat, carry, kb swing, deadlift vs).

Misal kaleci powerlifting demis illa böyle olmasa da strength training gene çok eğlenceli. 13 sene önce 60 kg deadlift ile basladim en son 235 kg yapıyordum. Bunun verdiği haz ile lateral raise verdiği haz ayrı dünyalar.
  • logisticsmanager  (26.07.24 22:16:30) 
Bence ugrasilmaz abi ama dersen ki cocuk tam saatinde benimle salonda olacak en mantiklisi sen ne yapiyorsan ona aynisini yaptirirsin sirayla yaparsiniz ogrenir.

Diger turlu sen spor ortasi gidip adama nasil hareket gostericeksin dakka basi.

Yeni baslayan in bi fullbody atmasi lazim tabi ama yerinde olsam iyi isindirip benim pesime sirayla hareket program yaptirirdim.
  • Zetnikov  (27.07.24 13:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.