[]

internet ünlüleri nerden kazanıyorlar?

hiçbir vasfı yok, ne futbolcu, şarkıcı, manken, yazar, fotocu hiçbiri değil. sadece bol takipçisi var. mesela şu öyle gibi geldi:

www.instagram.com

instagram bunlara aylık ne veriyordur?

 
Instagram neden para versin story reklamı alıyorlardır.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (26.07.24 13:07:46 ~ 13:09:02) 
Bir de instagram mı para veriyormuş, bunu hiç bilmiyordum.

Reklamlardan iyi kazanıyorlar, öyle çok popüler olmayan adı sanı çok duyulmamış ama takipçisi de belli bir seviyede olan bir instagram kullanıcısına iki sene önce bir tane story için 500 bin veriyordu trendyol. Düşün bir de takipçisi daha fazla olan tanınan kişilere neler veriliyor.
  • mutekebbir  (26.07.24 13:11:00) 
youtube para veriyor.
instagramda da reklam alıyorlardır.

  • parka  (26.07.24 13:15:55) 
Trdndyol niye veriyor ki, orası satış sitesi değil mi? Ordaki bir satış firması veriyordur ve her satıcının o kadar vereceğini sanmam.


  • geveze yazar  (26.07.24 13:16:07) 
O kadar teferruatını bilmiyorum, ama ürün reklamı ayrı trendyolun kendi reklamını yapmak ayrı.
Bildiğim kadarıyla satıcılar tıklanma üzerine hesap yapıp para veriyor, atıyorum ben bir ürün paylaştım benim gönderimden kaç kişi tıkladı kaçı aldı gibi hesaplar yapıp ödeme yapıyorlar.
Trendyolunki direkt sabit bir ödeme.
Çok muhabbetim olan biri olmadığı için ve meraklı gözükmemek için detay sormadım ama net bir şekilde bu parayı atmış ona trendyol.
Belki kendi ürünü için falandır ne bileyim.
  • mutekebbir  (26.07.24 13:20:20) 
Trendyol niye veriyor diye bir şey var mı? tabiki reklam. Trendyol da hem kendi ürünlerinin hem de kendisindeki anlaşmalı satıcılarının reklamını yaptırıyor ki kendisi de kazansın.
Bakınız trendyol'un kendi app'i içerisinde ana sayfada bile "influencer'lardan keyfi videolar" diye bir kısım var.
Sonuç olarak, instagramın kendisi para vermiyor ama reklamlardan çok ciddi paralar kazanıyorlar. Takipçisi 20bini geçenler bile fena kazanmıyor ki, senin gönderdiğin 26Milyon takipçi çok büyük bir rakam.
  • yeninesiltupcu  (26.07.24 13:24:55) 
senin ig hesabındaki hikayende görüntülenme sayısı varya işte 10-100-500 falan o sayının işte reklamcılar için bir değeri var.

eğer o sayı 1.000.000 üstü bir sayıya ulaşırsa reklamcılar bu görüntülenme için herhangi birine para öder.

görüntülenme = para

herhangi bir yeteneği olmasına gerek yok.
  • duyurukullanıcısı  (26.07.24 13:42:24) 
Türkiye'de ünlü birinin hikaye + post bilmemne için 100 bin+ TL'ler istediğini biliyorum.

Ayrıca kendileri affiliate link paylaşıyorlar trendyolda vs. satış başına komisyon alıyorlar. Bu zaten tüm dünyada olan bişey, ben minicik youtube kanalıma bile amazon linki koydum 60-70 dolar bişeyler geldi. Bunlar ne kazanıyordur hayal edemiyorum.
  • nhk ni youkosu  (26.07.24 14:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.