[]

Antidepresan

Doktor c ile başlayıp m ile biten bir antidepresanı 6 ay boyunca kullanmamı istedi. İlaca güvenemediğim için başlayıp 1 ay içinde bıraktım.


İlacı uzun süre kullanırsam beyin kimyamı geri dönüşü olmayacak şekilde bozmasından korkuyorum. İlaç firmalarının beni ilaçlarına ömür boyu bağımlı kılmasından korkuyorum.Algımı, zekamı kötüleştirmesinden korkuyorum.

Sizce korkularımda haksız mıyım? Aranızda uzun vadeli kullananlarınızın deneyimlerini öğrenmek istemiştim.

İyi ki kullanmışım mı diyorsunuz yoksa keşke hiç başlamasaydım mı?

Özelden de yazabilirsiniz...

 
Doktor kontrolünde kullanıp bırakacaksanız 6 ay uzun bir süre değil. Kar-zarar hesabı yapmanız lazım. Antidepresanlar hayat kurtarıcı da olabiliyor, duygusal atalete de sürükleyebiliyor ve bağımlılık yapmasa bile hissettirdiği umursamazlık evreninden çıkmanız zor olabiliyor.


  • auroraaurora  (26.07.24 13:36:21) 
saldırgansan, çok kontrolsüzsen kullan ama sürekli de kendini geliştir. neden ilaç kullanmak zorundayım diye.
farklı seçenekleri mutlaka dene ama iyi niyetli bi yakınınla sürekli ilişki içinde ol seni gözlemlesin. ilaçsız devam etmek gibisi yok.

  • geveze yazar  (26.07.24 14:04:58) 
bence haksızsın.

ilacı ne için verdğine göre değişir bence. şımarıkça bir nedenden gittiysen gereksiz olabilir ama hayatını olumsuz etkileyen bir ruh hali ile bu durumdan kurtulmak için gittiysen gereklidir o ilaç.

bazı ilaçlar ruh halini çok güzel dengeliyor. mesela ben sinirli olduğum için sinirimi kontrol altında tutmakta zorlandığım için kullandım, bana sorarsan çok iyi geldi. antidepresanlar zaten 2 ayda ancak etki göstermeye başlıyor, en basit tedavi 6-9 ay olarak öneriliyor. durum daha ciddi ise daha da uzuyor.

öncelikle ilaca gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünsen böyle 1 ay kullanıp bırakmazdın diye düşüyorum. demek ki kendi kendine halledebileceğin bir durumdasın, geçiçi bir zorluk yaşıyor olabilirsin, bu senin ilaca ihtiyacın olduğu anlamına gelmiyor.

bence karar vermen gereken şey şu; yardıma ihtiyacın var mı yok mu? eğer ihtiyacın varsa o ilacın sana iyi geleceğine inan. 2 ay kullan, devamında kontrole git. işe yarayıp yaramadığı konusunu doktorunla değerlendir. doktor gerekli görürse zaten başka ilaca geçiş yaptıracaktır. ama işe yarıyor ise devam edersin. 6-9 aylık kullanımda yeniden değerlendirme yapılır.
  • turuncu tonlarda  (26.07.24 14:07:30) 
2 yıldır kullanıyorum. Senin sandığın gibi algı ve zekamı kötüleştirmenin aksine daha da keskinleştirdi. Gereksiz durumlara yoğunlaşarak kendimi boğmayı bıraktım, hayatımı çok daha verimli ve dolu dolu geçirmeye başladım. Bu sırada uzun yıllardır kaybettiğim neşemi de geri kazandım, bitmek bilmeyen öfkem de soldu gitti.

Ayrıca başlayıp 1 ay içinde bırakmak dengeni daha çok bozar. Bırakılacaksa da keskin bir bırakış olmamalı, azaltılarak bırakılmalı. Zaten 6 ay o kadar kısa bir süre ki.

Büyük oyunu çözen yaman dayılar gibi ömür boyu bağımlılık, ilaç firmalarının hain oyunları benzeri komplo teorisi tadında düşüncelere girmeye gerek yok. İhtiyacın varsa kendinin ve çevrendekilerin hayat kalitesini yükseltmek için ilacı kullanman en mantıklısı. Olay bu kadar basit.
  • moonie  (26.07.24 14:20:11 ~ 14:20:56) 
arkadaşım tam da bu düşünceler yüzünden kullanmalısın.
düzenli kullanırsan faydasını görürsün,saçma sapan bi kullan bi kullanma yaparsan işin zor.

  • jamswety  (26.07.24 17:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.