[]

Sürekli Asistanlara Muayene Olmak?

Şehir hastanelerine ve üni. hastanelerine ne zaman gitsem asistan hekimlere muayene oluyorum. içlerinde işini hakkı ile yapmaya çalışanlar olsa da çoğunda tecrübesizlik/üstünkörü muayene olma sonucunda problemi çözemeden eve dönüyorum.

Tamam onlar da tecrübe kazanacak ama yanlarında bir uzman olsa daha iyi olmaz mı? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?


 
Üniversite hastanelerinde uzman çok olmaz, asistanlar uzman olunca zorunlu atamayla devlet hastanelerine gider. Bölümüne göre yandal yapan uzmanlar olabilir (yani dahiliye uzmani ama atıyorum endokrin yan dal asistanı gibi) ya da akademik kariyer yapmak için üniversiteye dönen olur ki sayıları azdır.

Asistanlar çözemedikleri vakaları hocalarına soruyorlar zaten. Fizik muayene gibi konularda bir sıkıntı olmaz, asistan dediğiniz kişi tıp fakültesi mezunu, poliklinikte tek başına duran asistan da minimum 1 senedir o branşta çalışıyor olur zaten. Basit vakaları kendi halleder, zorlayıcı olanlarda hocalarından destek alır
  • nundu  (25.07.24 20:53:34) 
Buraya fikirlerimi yazarsam sağlık bakanlığına yönelik öfke kusacağım ve herkes gerilecek. Oradan pay biç.


  • muhayyer divan  (25.07.24 21:35:58) 
randevu alırken doktorun ismini araştırmak gerek. mhrsde uzman mı prof-doçent mi belli olmuyor. araştırıp uzman hekime alırsan çok çok büyük ihtimal o uzman hekime görünürsün.
prof veya doçent hekime alırsan asistanı bakar. asistanlarda kendilerini aşan bir durum olursa kıdemlisine sorar veya hocasına.
bazen uzmanların yanında intörnlerde olabiliyor. ama yinede muayeneyi uzman yapıyor.

ayrıca illede o prof-doçent doktora görüneceğim diyorsan o bölümün servisine sormak lazım haftanın belli gün ve saatlerinde kendi odasında hasta bakıyorlardır.

bir de söyle bir kötü yanı var her gün farklı bir asistan hocanın yerine bakıyor. eğer biri tahlil-tetkik isterse kontrole gittiğinizde aynı kişiyi bulamıyorsunuz.
  • my fault  (25.07.24 21:55:08 ~ 22:00:31) 
Asistanı aşan durum olursa hocalarına soruyorlar zaten demek saçma bir yaklaşım. Burada önemli olan şey zaten asistanın kendisi aşan bir durum olup olmadığını yakalayamamasi, yanlış teşhis veya tecrubesizliginden dogru yaklaşımda bulunamayarak vakaya geç müdahale edilmesine sebep olması veya var olan sorunun yanlış yonlendirmeyle daha da agirlasmasi.


  • dedeminhirkasi  (25.07.24 22:02:48) 
Asistan hekimler üniversite hastanelerinde polikliniklerde hasta alıyorlar, asistan hekimler de zaten uzmanlıklarını yapan insanlar. Yani zaten 1. basamak sağlık hizmeti vermeye yetkililer. Yetkili oldukları işi yapıyorlar. Eğitime devam etmek yerine sağlık ocaklarında da çalışabilirdiler. Henüz mezun olmamış son sınıf öğrenciler ise zaten gözetim altındalar.

İnsanlar arasında asistan hekim esnaf çırağı gibi görülüyor, ancak böyle değil bu olay.
  • akhenaten  (26.07.24 09:37:54) 
Şöyle bir yöntem izlenebilir belki; eğer asistanın adı randevu alınıyorken gözüküyorsa hemen instagram ve tiktok aratması ile bakar herkese açık profilli doktorculuk oynarken salak salak paylaşımları varsa başka asistan seçerdim. Böyle videoları yoksa en azından ders çalışıyordur diye düşünürüm avsbsbs


  • titanic kemancısı  (26.07.24 10:58:53 ~ 10:59:41) 
Asıl soru şu: uzmanlar nerede?


  • topkapiaksaray  (26.07.24 11:03:23) 
özel hastanelerde profesörler arası bile fark ediyor ki, çok bariz kırığı göremeyen proflar var, özelde durum buyken tekirdağ devlette merdivenden düşüp beli kırık olan hastanın kırığını göremeyen doktorda var. sağlık ocağında çok iyi doktora denk gelip iltihaplı romatizmasını fark eden doktor var.
insan faktörü.

  • eja  (26.07.24 11:19:08) 
@topkapıaksaray

uzmanlar devlet hastanelerinde. Asistanlık süreci bitince (bölümüne göre değişmekle beraber 4-5 yıl). Zorunlu atamaya giriliyor. Klinik branşlarda da genelde küçük ilçelere atanılıyor. Oradaki zorunlu bitince büyükşehire atama isteyebiliyosun ya da özele geçebiliyosun. Ya da yandal olan bir bölümse tekrar sınava girilip yandal asistanlığı yapılıyor. O yüzden üniversite hastanelerinde hocalar ve asistanlar olur, uzmanlar olmaz. Uzman istiyosanız devlet hastanelerine gidebilirsiniz.
  • nundu  (26.07.24 11:49:43) 
asistan doktorlardan memnunum. zaten kendilerini aşan durumlarda uzman kimse ona soruyorlar.


  • abelardo  (26.07.24 12:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.