[]

Kalçadan 1 tane kortizon vurulacağım tavsiye eder misiniz?

Ortopedi doktoru vuralım diyor, dahiliye doktoru yan etkileri olur, gerek yok diyor. 1 tane kortizon vurulup pişman olan var mı? Ağrım var ama bu ağrıyla hayatıma devam edebiliyorum.




 
Yan etkilerin ne olacağını sorup buna göre karar vermeniz en doğrusu. Yani illa ki yan etkiler vardır. Her ilacın yan etkisi var, ancak gerekiyorsa kullanılıyor. Herkeste yan etkiler ortaya çıkmıyor veya aynı yoğunlukta ortaya çıkmıyor ama bazen de çıkıyor. Neticede kimse garanti veremez. Doktor da bu yan etkileri gözetmek durumunda sizi bilgilendirirken. Diğer taraftan, hayatı boyunca düzenli kortizon kullanan hastalar var sonuçta. Elbette etkiliyordur ama faydası zararından fazla olacaksa neden yapmayasınız?


  • akhenaten  (25.07.24 10:47:53) 
MR temiz çıktı fakat o bölgede doku probleminden şüpheleniyor doktor. Bunun ameliyatı yok diyor tek çare steroid kortizon iğne ile bölgeyi rahatlamak dedi. 1.5 yıldır çekiyorum ağrıyı.


  • HellKeePer  (25.07.24 11:35:07) 
kas arası kortizon mu? eğer cevapta anladığım gibi ise normal ağrı kesici gibi popodan vurulan iğne değil bu, ultrason yardımı ile o bölgenin iltihabını veya kas ödemini azaltmak kortizon enjekte ediyorlar.
omuz tendiniti için olmuştum sonra farklı bir doktor ben önermiyorum prp ya da kortizon dedi ama ağrıya iyi geldiği kesin.

  • eja  (25.07.24 13:35:07) 
Kesinlikle gerek yok diyeni dinlerdim


  • hebanon  (25.07.24 18:11:42) 
Dailiye doktoru "Yan etkileriyle sonra biz uğraşıyoruz. şekeri, tansiyonu yükseltiyor. ben tavsiye etmiyorum" dedi. Ortopedi doktoru "sorun olmaz hele ki 1 dozdan hiçbir şey olmaz" diyor.


Sannırım 1 doz vurduracağım.
  • HellKeePer  (25.07.24 18:13:58 ~ 18:14:28) 
Kortizon kortizolün sentetik halidir, kortizol başta sabah saatleri olmak üzere günün her saati vücutta salgılanabilir, başlıca görevleri arasında stres anında sistemin mevcut düzene uyumunu sağlamaktır misal adrenalinden önce salgılanır ve vücudun enerji seviyesini arttırmak ister bunu da karbon yapılı olmayan yağ (gliserol) ve aminoasitlerden (alanin) glikoz üretip kan şeker düzeyini arttırır, sağlıklı bir düzende bu döngü kişiye zarar vermez ama ekstrem yükselen kartizol hormonu sürekli yüksek düzeyde seyrediyorsa çok fazla protein yıkımına neden olacaktır bu da öncelikle kas kayıplarına neden olur devamında ise bu yıkımlar lenf sistemindeki proteinlere sıçrayacağı için T hücrelerinin zayıflamasına ve bağışıklığın düşüp hastalıklara açık hale gelinmesine neden olacaktır. Bunları neden anlatıyorum? Başta da dediğim gibi kortizon kortizolün sentetik halidir, sürekli salgılanan kortizol düşük seviyede salgılandığında hayat kurtarır ama periyodik olarak yüksek seviyelerde salgılanırsa aynı derecede yıkıcıdır, kortizon da bir kereden bir şey yapmaz belki aynı mantıkla süreklilik haline gelirse sıkıntı olabilir ama sen muhtemelen iltihaplanma nedeniyle kullanacaksın ama o da biraz tedavide kestirme yoldur. Yani vücudun yeterli kortizolü üretiyorsa kortizona gerek yok ilk aşamada iltihap giderici anti-enflamatuvar ilaçlar kullanılmadıysa yine gerek yok, kafadan kortizol kullanmak "bence" sıkıntı ama ben hekim değilim tabii onlar daha iyi bilir.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.07.24 18:32:36) 
bacak/kalca agrisindan dolayi 4-5 defa kortizon yaptirdim.
bende bir ise yaramiyor malesef.

10 senelik agri deneyimim sonucunda ulastigim nokta su, mekanik arizalarda tip isi cozebiliyor, yani MRda bariz sikinti gozukuyorsa sikinti yok. Ama norolojik bir sikinti var ise goremedikleri icin caresizler, deneme yanilma ile gidiyorlar, kicin basin elege donuyor.

ilacla idare ediyoruz, yapcak bisey yok..
  • cooperr  (25.07.24 18:47:59) 
Bosuna parani ve zamanini harcama annem dizine yaptirdi bosa para verdik bi ise yaramadi bide annemi cok kotu etkiledi bu kortizon zikkimi
Tavsiye etmiyorum

  • Zetnikov  (26.07.24 09:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.