[]

yurtdışı alışverişinde 150 euro sınırı pazar yerlerinde yok mu?

n11, amazon com tr gibi pazaryerlerinde satılan ve fiyatı 150 euro üzeri olan ürünlerde, türkiye'ye gönderilebileceği yazıyor.

gümrük işlemleri de tamamen kendileri tarafından mı hallediliyor?

yani bu sitelerden alacağım 150 euro üzeri herhangi bir ürünün gümrüğe takılma ihtimali yok mu?

 
gümrüğe takılmadan gümrükteki vergisini peşin ödediğin için geliyor diye biliyorum.


  • erty_ksk  (25.07.24 07:56:10) 
oralardan yapılan alısverişler de gümrüğe tabi ve evet 150 euro sınırına takılırsın. ithalat depozitosu ile vergiyi önden almış oluyorlar ama yine şahış ithalatı gerekecek gelince, yok gümrükçü yok beyanname vs vs. X2 masraf ile alabilirsin en iyi ihtimalle


  • delidiyorum  (25.07.24 08:38:39) 
bu siteler yurt dışından 50 bin lira tutarında ürün de satarlar ancak ürün gümrükte takılırsa sizin başınıza patlar. Amazon Türkiye İthalat Gümrük Sınırlamaları başlığı altında açıklamada da bulunmuş ancak çoğu tüketici bu linki fark etmez bile, çünkü ürün satın alma aşamasında kenara bir yere koymuşlar:

Siparişinizin gümrükte ek bir işleme tabi olması veya takılması riskini önlemek için lütfen aşağıda yer alan bilgileri dikkatlice okuyun.

Ürününüz aşağıdaki durumlarda gümrükte takılabilir:

Ürünü teslim alacak kişinin isim ve adres bilgisini eksik veya yanlış girdiyseniz,
Ürünü teslim alacak kişi için bir şirket veya işletme adresi belirttiyseniz,
Satın alma işlemi sırasında TCKN bilgisini eksik veya hatalı girdiyseniz,
Bir ay içerisinde 5 adetten fazla sipariş verdiyseniz,
Aynı üründen tek siparişte 2 adetten fazla talep ettiyseniz,
Satın aldığınız ürün 30 kg’nin üzerindeyse,
Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse,
Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.

İlgili Link: www.amazon.com.tr
  • s0phiesw0rld  (25.07.24 09:08:31) 
türkiye'ye gönderilmesinde değil olay, türkiye'ye giriş yaptıktan sonra gümrükten geçmesi sorun. ürün işlemler için gümrük müşavirliğine devredilir, müşavirlik firmasına ücret ödeyip işlemleri yaptırmanız gerekiyor. astarı yüzünü geçebilir yani.


  • elorelia  (25.07.24 09:57:24) 
ticaret.gov.tr

3.Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 150 Avro’yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Ağırlığı brüt 30 kilogramı ve bedeli 150-1500 Avro arasında kişisel kullanım için gelen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşya için hızlı kargo operatörleri sizin adınıza detaylı beyan vererek işlemi gerçekleştirebilmektedir. Bu kapsamda eşyanın ithalat vergilerinin ödenmesi ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekir. Bununla birlikte, operatör firmaları gönderi geldiğine dair bildirimin tarafınıza yapıldığı tarihten itibaren ardiye, müşavirlik v.b. ücretleri talep edebilir.
4.Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.
  • nawar  (25.07.24 13:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.