[]

Anneye telefon - direnç ile imei

Selamlar herkese,

Validenin telefon 6. senesinde sizlere ömür oldu. Bakınırken fiyat performans telefonu olarak Redmi Note 13 Pro modelini gördüm. Hem kamerası iyi gibi hemde fiyatı uygun.

Sahibinden'de ilanlarda neredeyse yarı fiyatına satıcı dükkanlar var dediklerine göre 500-1000tl arası eski telefonun imei'sini atıyorlarmış.

Youtube'da gördüğüm kadarıyla anakartın koruyucusunu dremelle kesip direnç lehimliyorlar. Tabi haliyle telefonun içi açılıyor. Ancak yorumlarda okuduğum kadarıyla güncelleme almıyormuş yada güncellemede imei siliniyormuş vs.

Var mı tecrübesi olan? Yada şu telefon iyidir dediğiniz? sadece yazılımla halledilen model var mıdır?

 
Annene bir tane samsung m15 ya da a25 alıp geç

Redmi ler kağıt üstünde çok iyi olsa da bir sorun çıkarıyor, yaygın olarak sensör sorunu var, telefonla konuşurken ekran kapanmıyor yanağınla menülerde dolaşıyorsun bu olmasa başka bir sorunu illa çıkar
  • grimavi  (24.07.24 14:17:08) 
@grimavi teşekkürler, samsung android'in üstüne eklediği bir ton kendi yazılımından dolayı çok yavaşlıyor bir süre sonra.


  • Northern Mariner  (24.07.24 14:57:15) 
redmi modellerde de xiaomi'nin bir sürü uygulama içi reklamı çıkıyor. uğraşırsan root edip bu uygulamaları ve reklamları vs kapatabilirsin tabi.

bir de android anne telefonuna bitdefender mobile öneriyorum. şüpheli uygulama, şüpheli linkler vs. konusunda hayat kurtarıcı olabilir.
  • orpheus  (24.07.24 17:26:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.