[]

tiroid ve açlık

tiroid hormonlarımın yüksek çıkması sebebiyle ilaç tedavisine başladım. ve bir süredir dindiremediğim bir açlık hissim var. yemekten kalkar kalkmaz acıkmaya başlıyorum. şu anda da açlıktan öldüğümü hissediyorum ama gerçekten de aç mıyım? yoksa bu sadece bi his mi :(




 
Tiroid hormonun yüksekse, yani hipertiroidi varsa, tani T4 ve T3 hormonların ekstra üretiliyorsa bu hormonlar metabolizma hızını düzenlediği için bazal metabolizmanın ihtiyaç duyduğu kalori miktarı artar, çünkü dinlenik halde daha fazla kalori harcarsın, o nedenle de normalden daha fazla açlık hissedersin.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (24.07.24 13:05:50) 
Hashimoto ise gluteni hayatından çıkar. Doktorlar olayın temeline inmiyorlar levotran benzeri ilaçlar yazıp gönderiyorlar. Tamamen kurtulmak istiyorsan "zero gluten"

Bir dost.
  • HellKeePer  (24.07.24 13:16:32) 
Doktorunuzun teşhisi ne? Hipertiroidi mi, hipotiroidi mi? TSH kaç? Hipotiroidi iseniz ilaca başladığınız ilk aylar dozun yüksekliğinden iştah çok açılıyor. Ben tedaviye başlamadan önceki halime göre iki katı yiyordum neredeyse:D Doz ayarlanana kadar bir açlık çekip bir kilo alarak ayları geçirmiştim.

Doktorunuzun ne dediğine, enabıza ne yazdığına dikkat edin. Bir tanıdık bende hipertiroidi var, yiyorum ama kilo alamıyorum diye habire yiyordu. Kadın meğer hipotiroidi imiş. Sonra kafasına göre ilacı bırakıp 100kg olmuştu.
  • gnosis  (24.07.24 13:20:31) 
Antikorlara da baktılar mı tam teşhisiniz nedir? Bende hashimato antikorundan birisi pozitifi çıktı ama esas yıkıcı antikor negatif çıkmıştı, tiroid hormonlarım normal çıktı doktor da şaşırmıştı hatta, gluteni kes demişti. Gluten sanıp tiroide saldırıyormuş bazı durumlarda. Bir de selenyum takviyesi verdi tam teşhisinizi öğrenirseniz yaşam tarzınızı düzenlemenize faydası olur.


  • titanic kemancısı  (24.07.24 13:58:04) 
şeker hastalığı gibi tarifliyorsun şekere baktırdın mı hiç?


  • eja  (24.07.24 14:31:58) 
Şöyle ki 3 ay önce yaptırdığım testlerde hiçbir sorun yokken 1 ay önce yaptırdığım teslerde TSH 0, T3 ve T4 ise epey yüksek görünüyor. Ayrıca karaciğer enzimlerim ALT ve AST yüksek çıkmış. 1 haftadır hipertiroidi için thyromazol denen ilacı kullanıyorum. E nabızda graves olabilir yazıyor ultrasonda. İlaç kullandığım süreçte ALT normal değerine dönmüş AST ise görünür şekilde düşmüş ama hala olması gereken aralıkta değil. Durum bu.

Bu arada zaten çok dikkatli beslenen biriyim. Ekmek sadece kahvaltıda 1 2 dilim tam buğday yerim oldum olası. Meyve, sebze, et dengeli tüketirim. Sigara kullanmıyorum, alkol 2 3 ayda bir, bazen daha sık ama çok az miktarda(eskiden düzenli kullandığım oldu ama bırakalı epey oldu). Anlam veremiyorum bu tabloya. Sadece tatlı yemeyi bırakamıyorum. bu kadar...
  • Mossy  (24.07.24 14:38:11) 
eja şekerde bir sorun yok bakılıyor ona.


  • Mossy  (24.07.24 14:38:51) 
Eğer antikor bakılmadıysa bence tekrar endokrin uzmanına gidin derim ultrason ile nodül vs var mı detaylı bakmaları gerekiyor normalde.

Bir de covid sonrası yoldan 10 adamı çevirsek 5inde tiroid problemi var gibi geliyor bana , herkesin tiroid hormonları oynadı viral yük sonrası o yüzden kendinizi strese sokmayın. Tiroidler çok hassas ve doktor bana ne yapacağı çok belli olmayan bir organ demişti o yüzden bir kontrole daha gittiğinizde normal bile çıkabilir :D
  • titanic kemancısı  (24.07.24 15:23:21 ~ 15:27:43) 
titanic kemancısı şu an muayene sürecindeyim. ultrason, sintigrafi, kan tahlilleri... yarın bir kan tahililimin sonucu çıkacak onu göstermeye gideceğim. hemogram yapıldı antikor derken onu kastetmiş olabilir misiniz? ya da neyle ifade ediliyor söyleyebilirseniz test sonuçlarımı bir kontrol edeyim.


  • Mossy  (24.07.24 15:32:43) 
@Mossy
(anti-TPO) ve (anti-TG) diye 2 tane antikor önemli muhtemelen bakılmıştır eğer detaylı istem yapıldıysa, kan testine eklendiyse çıkar sonuçlarda (hormon testi yazıyor benim enabızda)

  • titanic kemancısı  (24.07.24 15:36:46 ~ 15:40:48) 
alakası yok diyorlar ama aldırma sen onlara d vit. ni de yükselt.


  • geveze yazar  (24.07.24 15:41:57) 
titanic kemancısı bakılmış onlara da anti-TPO >1000 yazıyor :( referans değer de 0-6. Bir de anti tiroglobulin var o da 0-4,11 olması gerekirken 48 çıkmış.


geveze yazar haklısın bende hep düşük çıkar d vit. önerdiğin iyi bir takviye varsa alırım en son kullandığım hiçbir etki etmeyince brakmıştım.
  • Mossy  (24.07.24 15:51:43) 
Ocean damla derim benim. D colefor veriyor dr ler ama damla formu etkili demişti şeker hastalığını ilaçsız yönetebilen bir abimiz önermişti.


  • geveze yazar  (24.07.24 18:52:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.