[]

Tek basina latin olmayan bir dil öğrenmek

Deneyimi olanlar nasil basardi? Arapca, cince, rusca fark etmez. Bana imkansiz gibi geliyor. Baslarsam zaman israfi olacak gibi hissettiriyor yarida kesilecegi icin




 
Youtubeda devasa kaynak var zaman ayırıp alfabeyi öğrenebilirsin, sürekli pratik yapmak lazım ama bir yerden sonra hoca desteğinin bir süre de olsa şart olduğunu düşünüyorum ben. İngilizce biliyorsanız youtubedaki bu kadar içerikle imkansız değil bence sadece çok ciddi vakit alıyor, boş vaktin yoksa ve belli bir hedefe yetiştirecekseniz hocadan almak mantıklı olabilir. Ben Korece hocası buldum ama dersleri Eylül’de başlıyor, o zamana kadar kendim çalışıyorum alfabesini ve okumasını öğrendim ilkokul çocuğu gibi sürekli harf çalışıp hece çalışmak lazım defterlerim filan var ama vaktim oluyor benim için sorun değil :D

Şu an bilgiye ulaşmak çok kolay öğrenmek isteyen her şeyi “basic” seviyede kendi başına öğrenebilir ama ustalaşmak için destek almak gerekir.
  • titanic kemancısı  (24.07.24 11:49:11 ~ 11:51:57) 
Tam sizin sorunuzun cevabı değil ama biraz Yunanca öğrendim, B1 seviyesine ulaştım. Alfabenin farklı olmasını diyorsanız onların alfabesi de farklı.
Alfabe kısmı çok kısa sürede öğreniliyor, geçiyor.

Ama dil öğrenmekle ilgili bence en büyük sorun o dile ihtiyacınız olup olmaması. İhtiyaç yokken öğrenmek bana (kendim için) imkansız geliyor. Çünkü dil öğrenmek çok zor ve uzun bir süreç, ihtiyaç olmayınca bir noktada pes ediyorum.
  • michael_knight  (24.07.24 12:06:41) 
Rusça okuma yazmayı kendim öğrenmiştim.Alfabe işin en kolay kısmı,10 günde çok rahat öğrenirsiniz.Yarım bırakacaksanız hiç başlamayın 2 dili yarım yamalak öğrenmektense bir dili tam öğrenmek daha iyidir çünkü ben yarım ingilizce ve yarım rusça ile çok sıkıntı çektim çünkü hepsi ister istemez çorba oluyor


  • ayağiniza gelen overlokçu  (24.07.24 14:27:36) 
yunanca sayılmaz ki, alfa beta gamma zaten birebir latin alfabesiyle aynı. japonca ve çince mesela alfabeyle değil hece veya kavram karşılığı olan kanjileri var, bambaşka bir sistem. istesen öğrenirsin, neticede çoluk çocuk da öğreniyor bunları. aşırı zor bir sistem olsa dilde az çaba yasası gereği kaybolurlardı ama hala taş gibi duruyorlar. ama işte asıl mesele herkesin dediği gibi bir amaç, bir hedef gerek. "zaman israfı" olarak hissettirmeyecek bir amaç.


  • titanyum22  (25.07.24 02:15:18 ~ 02:16:03) 
gerçekler acıdır bende gercek ve acı konusacagım

ingilizce harici bir dil öğrenmek gercekten boş iş hocam
sen internete girsen yada sadece türkçe bi video bile izlesen araya sürekli ingilizceyi yerleştiriyorlar aşinalık oluyor. zaten inglizce bi dil değil Türkçe gibi mecburiyet.

ama gitsen başka dil öğrenmek istesen ingilizce gibi olmuyor.
ben bu hatayı ispanyolca ögrenerek vaktimi heba ettim

herşey ingilizce hocam hadi 1 sene mesela ispanyolca rusca bişi gördün okudun izledin daha sonra ne olacak. dilde maruz kalmak cok onemlı. google'a yada youtube ne yazarsan yaz cok buyuk oranda herkes ingilizce konusuyor.

ben ispanyolcada cok emek verdim suan konusmayı iyice unuttum neden hergün film izlemem gerekiyor en kotu senaryoyla. konusma dersi almam gerek haftanın 3 gunu para dayanmıyor. istanbulda ispanyolca konusan adam bulması zor. buldum hadi en kotu adamı gezdırmem falan lazım ki adam babasının hayrına mı benımle konusacak.

burdan 2. dil ögreneceklere tek tavsiyem var o cok bildigini zannettiginiz ingilizcenizi mukemmellestırın aksan falan yapın akademık sohbetlere girin daha iyi.
eğer ingilizceniz saglam olursa insanlarla sohbet edince psikolojik bir üstünlük oluyor insanlar da söylüyor nerede öğrendin ingilizceyi vs. yani toplumda söz sahibi de olursunuz herkes sizi dinlemek ister. bu başarınızla dogru orantılı bi durum.

ben bazı ispanyollarla konusuyorum bana ingilizce cevap falan veriyorlar bazen.
sen dünyanın neresıne gıtsen de ingilizce konuscaksın. çinli de rusta fransız da arapta bu dili konusuyor. yeni dil ögrenmek cok zaman alıyor oyle 15 gunde ogrenılecek bısey degıl bence saglam bır dıl ogrenmek ıcın en azından 5 sene gecmesı gerek. oda full maruz kalırsan hergun konusursan.

umarım anlatabilmişimdir faydam olmustur. ben sahsen cok pişmanım ispanyolca konusuyorum ama bi işe yaramıyor. internette aaaa cok kolay ogrenmesi aaaa 350 milyon 21 ulke konusuyor falan yalanmıs. bi kere 20 ülke konusuyorsa 18'i fakir bu ülkelerin adamlar TR ye nasıl gelsin akıl var mantık var. neyse daha uzatmayayım.
  • Zetnikov  (15.08.24 09:24:09) 
Yunan ve Kiril alfabeleri zaten Latin alfabesi ile aynı kökenden ve birçok harfi ortak. Kiril daha bile kolay, çünkü Yunan alfabesinin büyük ve küçük harfleri arasında bariz farklar olabiliyorken Kiril'de büyük harfi küçük yazıyorlar, 1-2 istisna hariç. Korece de alfabe ama şeklen Yunan ve Kiril gibi değil. Aşinalık az.

Yalnız başına İngilizce bile bence kolay öğrenilmiyor. Bir disiplin şart, yalnız da o disiplini sağlamak zor. Kursa yazılırsan en azından sırf parasını çıkarmak için kendini zorlarsın. Ben bir süre Rusça kursuna gittim, sonrasını ara ara eski kitaplarımdan kendim çalıştım veya Duolingo, Mondly falan baktım, inan öğrendiklerimin çoğu o 6-7 ay gittiğim kurstan kalma.
  • d max  (23.08.24 16:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.