[]

Midilli turu

selamlar izmirden midilliye gideceğiz ama karar veremedik. Ayvalıktan mı yoksa alsancaktan mı gidelim?
-ayvalıktan deniz yolu kısa sürüyor daha az eziyet ama bu sefer de arabyı orada bırakma vs sorunu var.
-izmirden direkt alsancaktan binip gitmek çok iyi ama bu sefer de feribotla o kadar saat eziyet gibi geliyor.
deneyiminizi paylaşırsanız çok sevinirim.

bir de hem denize girelim hem de gezelim istiyoruz. iki gün kuzeyde bir gün merkezde kalıp taverna havası yapalım dedik ama güneyi çok gezemeyeceğiz belki bir gece daha uzatırız tavsiyeleriniz nelerdir.

çok teşekkürler şimdiden.

 
hiç gitmesen daha iyi, midillide bir şey yok. ayvalıktan gittim, giderken feribota yakın uğur koleji vardı sanırım, ben onun güvenliği ile görüşüp onların ön otoparkına bırakmıştım aracı, dış kısma. onun karşı tarafında da ara sokaklarda yer bulunabiliyor yukarı doğru.
dediğim gibi merkezde bir şey yok, tembeller, dükkan bile açmıyorlar çoğunlukla. araç kiralamaya da çok fiyat çekiyorlardı geçen sene, fiyatı hatırlamayadım.
merkezde bir plajı vardı, orda takıldık genelde yapacak bir şey olmadığı için. temiz, güzeldi.
  • adivar  (24.07.24 11:04:21) 
Mutlaka gidin. Araba ile giderseniz ya da araba kiralarsanız çok güzel tatil yaparsınız. Hem farklı plajları denersiz, 2-3 köy kasaba görürsünüz, hem farklı yerlerde yemek yersiniz. Adada mis gibi deniz, sakin - bağırış çağırış müzik olmayan plajlar, on numara balık meze içki var.


  • archmage mahmut  (24.07.24 11:20:18) 
Ayvalık'ta iskelenin karşısındaki otopark çok fahiş fiyat çektiği için onun hemen arkasındaki mahalleye uygun bir yere bırakmıştım ben arabayı iki günlüğüne bir sıkıntı olmadı.

Midilli'de ise merkezde pek bir şey yok evet ama arabayla gidilecek çok güzel yerler var. Arabayı yolcu360'tan Türkiye'dekilerden çok çok daha uyguna kiralamıştım banka kampanyasıyla. Kampanyaları bi inceleyin ve en uygun araç hangisi ise onu kiralayın ellerinde olmayabiliyor bu kez bir üst sınıftan araç veriyorlar. Ben avis'ten kiralamıştım ofisteki eleman aşırı suratsızdı ama bir sıkıntı çıkmadı.

Bir gün merkezde bir gün Plomari'de kalınabilir. Plomari çok güzel ve sakin bir balıkçı kasabası, herhangi bir tavernaya girip taze deniz ürünleri yiyebilirsiniz.

Adanın kuzeyinde de güzel plajlar vardı ama biz gitmedik.

Son olarak dönüş öncesi veto isimli uzo satış noktası var hemen iskelenin karşısında oradan uzo alın mutlaka.
  • chicha_v2  (24.07.24 11:23:56) 
Ya arabayla gidin ya da araba kiralayın. Araba olmayınca Midilli pek keyifli değil ama arabayla çok güzel bir ada.
İzmir'den feribot 3 saat sürüyormuş. 4 günden uzun bir tatilse bence 3 saatlik feribot yolculuğu hiç de fazla değil.

  • michael_knight  (24.07.24 11:26:16) 
yunan adaları içinde en keyifsizi. denizide en kötü olanı. sakız alternafini göz önüne alabilirsiniz.


  • administ  (24.07.24 11:42:02) 
İzmir'den direkt gecis oldugunu bilmiyordum, cok iyiymis, deniz yolculugundan nefret etmiyorsaniz bence İzmir'den gidin direkt, aracla gidilebiliyorsa, araba kiralamak yerine kendi aracinizla da gidebilirsiniz, Midilli merkez gercekten siradan ama adanin diger tarafi cok guzel, Molivos tarafina gidebilirsiniz, kucuk ama cok tatli balikci koylari var, mesela Skala Skamnia aklimda kalan yerlerden biri.


  •   (24.07.24 11:46:14) 
geçen ay ayvalık'tan gittik. araçla geçtiğimiz için park konusunda yardımcı olamayacağım. ama adada 700 km yol yapmışım. birkaç önerim olabilir.

-ada çok büyük. mutlaka araçla geçin ya da araç kiralayın.

-ada rüzgarı kuzeyden alıyor. bu sebepten kuzeyde petra ünlü bir sahil olmasına karşın denizi hayal kırıklığı olabilir.

-deniz tatili modundan çıkarsanız hemen yanındaki molyvos bence en gezilesi yeri.
akşam yemeği için Le Grand Bleu'yu öneririm.

-madem kuzeydesiniz buraya da bir uğramak isteyebilirsiniz; Skala Sikamineas

-güneyde plomari ve vatera var. plomari'de uzo müzesi de var. müze bence tırt. vatera da dev bir sahil. suyu güzel.

-güney batısında Skala Eresou var. adanın yazlık bölgesi gibi. ben deniz tatili yapacak olsam burayı tercih ederdim.

-doğuda Sigri, küçük tatlı bir kasaba. akşam yemeği için Remezzo Restaurant.

-midilli'de yüzebileceğiniz tek yer Tsamakia. beach club'ı var. giriş 2 euro. aracınız varsa 15 dakika güneyinde 2 güzel koy var. Charamida ve Paralia Agios. Paralia Agios'da tek bir taverna var. mutlaka öneririm ancak yoğunluk yoksa akşamüstü kapatıyor.

iyi tatiller.
  • brakgn  (24.07.24 14:47:55) 
midilli'de bütün güzel yerler yazılmış zaten, onlara ek yapamayacağım. Ancak Ayvalık için otoparkın ciddi bir sorun olduğunu ileteyim. Ve lütfen arabayı bıraktığınız yere dikkat edin, sonra millet bir hafta evine girmekte zorlanıyor, bol bol küfür kıyamet evreni dolaşa dolaşa araba sahiplerine ulaşıyor. bir de kapı vizesi çıktığından beri hafta sonları feribot girişinde kilometre bazında, yanlış okumadınız, kuyruk oluyor. İmkanınız varsa hafta içi geçin Midilli'ye.


  • luinanar  (27.07.24 17:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.