[]

tuş kilidi/ekran kilidi ne işe yarıyor allahaşkına

samsung galaxy a52 telefonum var. parmak izi ve desen kullanarak açılıyor.

ama kilit ekranında bok varmış gibi "acil arama" diye bir buton var. ona basınca kilit milit açmadan tuş takımı çıkıyor, ölürken kilitle uğraşmadan 112'yi arayabilmen için galiba.

telefon cebimdeyken de götümle bacağım o acil aramaya dokanıyor, dokandığı yetmiyor gibi tuşlara da basıyor, bastığı yetmiyor gibi bir de o random numarayı arıyor, hatta random içinde 112 varsa onu da aramış oluyorum götümle.

neyse çok uzatmayayım. kilit ekranında acil arama butonu bana lazım değil. onu oradan nasıl kaldırıyoruz? ben kilidimi açar, ambulansı polisi öyle ararım. kilit açamayacak kadar ölüyorsam zaten 112'yi de arayamam, o kadar zordaysam varayım öleyim.

 
Diyelim sen öldün. Çevrende yardıma ihtiyacı olan başka biri telefonunun şifresini bilmeden ambulans & polis çağırabilir. Bence kaldırma ya.


  • sekizdokuzon  (23.07.24 12:51:40) 
az önce depoya girmişim eğilmiş çalışıyorum kir pas içinde, telefon da cebim de düüt ditt dööt düt düüt diye tuşlara basıyor. hayın ne gerek var yani.


  • kibritsuyu  (23.07.24 12:57:52) 
O seni tehlikede sanmıştır duruşundan ötürü:p Ekrana anormal temas ettiğinde "Ölüyor herhalde!" diye düşünüyorlar. Düşünmüyorlar da, anladın işte. Bir kap kullansana, hem kirlenmez.


  • sekizdokuzon  (23.07.24 13:05:48) 
o numaraya başka bir numara atanabiliyor googeyın modele göre.

www.google.com

birde sağdan kapattıktan sonra ekrana dokununca kendi kendine açılıyorsa onunda ayarı var sadece tuş ile açılabilme

www.samsung.com
  • eja  (23.07.24 13:09:53) 
Telefonu kaldırınca ekran açılsın özelliğini kapa, sen hareket edince sensör bunu algılayıp ekranı açıyor ve bacağın tuşlara basıyor


  • grimavi  (23.07.24 13:14:12) 
Hocam çözümü söylüyorum;

Telefonu cebine koyarken ekranı dışa bakacak şekilde koy. İlk kez dokunmatik telefon aldığımda ben de saçma sapan mesajlar atıyodum insanlara. O zamandan beri alışkanlık oldu otomatik olarak böyle koyuyorum. Alışması zor da değil. Hatta daha bu haftasonu bi arkadaşım aynı şeyden dert yandı ona da aynısını söyledim öyle koymaya başladı.
  • nundu  (23.07.24 13:15:23) 
yav arkadaşlar çözümler güzel, onlar tamam. yani dışa bakacak şekilde koymak, sensörü şeyapmak falan.

dışarı doğru koyunca da bacağımı sağa sola çarpınmca ekranı kırılacak gibi oluyor, o yüzden içe doğru koyuyorum.

ben başka çözüm istemiyorum onları denedim verimli olmadı. acil arama tuşu olmasın. acil aramak da istemiyorum.

mesele farklı numara da atamak değil. sıkıntı numara değil çünkü. sıkıntı tuş takımının açılıp diit düüt dööt düüt diye rastgele numaralara basması. hatta tıbbi bilgi ekranı açılıyor, ekran görüntüsü falan alıyor. galerimin ekran görüntüleri klasöründe yetmiş tane tıbbi bilgi görüntüsü var, götümün kendiliğinden aldığı.
  • kibritsuyu  (23.07.24 14:23:56 ~ 14:24:09) 
Şu oluyor mu?

www.youtube.com
  • pispinti  (23.07.24 15:19:11) 
geçen gün doğru kombinasyonu denk getirip 112'yi aramış telefon cebimde kendi kendine. 112 merkezinin konuşmasına cevap da vermeyince gerçekten acil durumda olduğumu falan sanmışlar. geri aradılar, emin misiniz, iyi misiniz, acil bir durum yok di mi diye acil durumum olmadığına, götümle yanlışlıkla aradığıma ikna edene kadar operatörü meşgul ettim. gerizekalı telefondaki gerizekalı acil arama butonu yüzünden belki ambulans çağırmak isteyen biri meşgule düştü.

allah rızası için yok mu şu butonu kaldırmanın yolu?
  • kibritsuyu  (15.08.24 16:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.