[]

hayatımı bitirmek üzere olan sorunum daha da kötüleşti

gözlerimle ilgili problemim vardı. muhtemelen bütün semptomlarımı gözlerim tetikliyor. detay isteyenler ve zamanı olanlar şunu okuyabilir: www.eksiduyuru.com

kısaca şunu söyleyeyim: 4 sene önce başım tık etti ve o andan itibaren başım uyuşmaya ve 12 saat uyku bile yetmemeye başladı. az uyuyunca elim ayağım tutmuyordu vs.

yaklaşık 2 hafta önce ise arkadaşımın tavsiyesiyle göz buzundan kullanmaya başladım: www.watsons.com.tr

3 gün boyunca 5-6 defa kullandım. iyi gelip gelmediğini pek anlayamıyordum. sonrasında gözümün önünde yeni cisimler belirmeye başladı ve kullanmayı bıraktım. 10 gündür kullanmamama rağmen gözümün önünde zaman zaman büyük renkli benekler, siyah noktalar vs. beliriyor. görüşümü tamamen kapatmıyor ama sinir bozucu tabii ki. bunun dışında ise başımın uyuşması arttı ve artık daha da fazla uyku yapıyor ve garip bir şekilde, gözüme damlattığım damlaların verdiği his bile değişti. geçen hafta doktora gittim, damla damlatıp baktı ama bir sorun göremediğini söyledi. bir de görme alanı testi yapılacak. görme alanımın kapandığını sanmıyorum ama yine de doktorların testi farklı olur tabii, gideceğim.

ne yapmam lazım? artık sorunumun gözlerden kaynaklandığı kesin gibi ama hiçbir doktor bir problem göremiyor. gerçekten anlamıyorum ve yaşayamıyorum artık.

 
Antidepresan kullandığını yazmışsın. En sonda da uyku halsizlik mide bulantısı demişsin, bunlar antidepresanların yan etkileridir. Geçmiş olması lazımdı ama geçmemiş. Bence başka bir psikiyatra gitmelisin, her şeyi baştan aşağı anlatmalısın, nörolojiden destek istemelisin. Bana uyku merkezini uyaran bir durum var gibi geliyor (doktor değilim) ve en yakın ihtimal antidepresan.


  • muhayyer divan  (22.07.24 23:14:55) 
@muhayyer divan: sorunun gerçekten antidepresandan kaynaklandığını düşünmüyorum. 2 senedir aynı ilacı kullanıyorum ve ilk kullanmaya başladığımda da bir problem yaratmamıştı.


  • ahm1  (22.07.24 23:25:47) 
önce bir diş hekimine git ve bruxism için botox yaptır. dişplağını falan salla. direkt botoxu bastır geç. önce onun sebep olduğu sorunlar düzelsin. migren, sırt ağrısı, tenisçi dirseği gibi tüm sorunları tetikliyor bruxizm.
bence gözleri kafaya çok takmışsın ama başka sorunlar var. onları düzelt.

ikinci olarak ben çözümü üç yerde aradım şayet bende bu problemler olsaydı.
1. endokrinoloji
2. nöroloji
3. uyku merkezi

gözü takıntı yapma.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (22.07.24 23:33:07 ~ 23:35:08) 
@ahm1

Bence tavsiye ile iyi bir psikiyatra gidip durumu anlat, ilacı azaltmak veya değiştirmek istiyorum de. Doktor kontrolünde farklı ve doğru bir ilaca geç veya ilacı kademeli olarak azalt. Doktor kontrolünde yap bunu. Beyni etkilediği için bence bunu bi dene, ilacı tamamen bıraktıktan sonra en az 1 ay ilaçsız yaşa. Bak bakalım neler oluyor.

Daha öncesinde antidepresan tedavisi almış mıydın? Onları da bir düşün. Hatta daha önce ne kadar tıbbî tedavi aldıysan hepsini yaz bir kenara, ilaçların hepsini de yaz, hatırladığın kadar.
  • muhayyer divan  (22.07.24 23:38:55 ~ 23:40:23) 
botoksu yaptıracak param yok sanırım :( pahalıdır değil mi?

ilacın nasıl bir etkisi olabilir ki? yıllardır ilaç kullanıyorum ama gözüme bir şeyler oldukça hastalığım daha kötü oldu hep.
  • ahm1  (23.07.24 00:42:50) 
dehşet içinde okudum. sorunun göz değil senin. ekrana bakmak gözü bozmaz, aon yirmi yıldır ekranlar göz bozmayacak şekilde yapılıyor zaten. umarım yanılırım ama bu beyinle ilgili bir şeye benziyor. dilim varmıyor ama epilepsi gibi. ışığın epilepsiyi tetiklediğini biliyorsundur. önceki komuna göz gezdirdim, beyin temiz çıktı demişsin. ama senin olayın nörolojik geldi bana.

bu arada doktor değilim, sağlık turizminde çalışıyorum. lokal anesteziyle operasyon sırasında hasta ışığa belli bir tepkiyi verdiği anda (tam olarak ne tepkisi bilmiyorum onu doktorlar anlıyor) anında işlemi sonlandırıyor hastayı paket ediyoruz. hastalar da istisnasız hepsi nöbet geçmişi olduğunu itiraf ediyor. senin hikayen bana o durumu hatırlattı.
  • titanyum22  (23.07.24 01:49:58) 
Gözündeki durumu ilaçlar oluşturmuş olabilir.

Bak benim bir arkadaşım var, herkese iyi gelen aspirin, omega üç, onu hastanelik ediyor. Bünye meselesi bu, her ilaç herkesi iyi etmiyor. Onun için diyorum ilacı kesmek için doktora başvur, ben bu ilacı kesmek istiyorum deyip bütün bunları anlatıp doktordan yardım iste. Senin kendi isteğin bu yönde olduğu için ancak yardım etmek zorunda sana, ilacı kestikten itibaren 1 ay sonrasında uykuların, görüşün, mide bulantın halsizliğin... Hepsi muhtemelen değişmiş olacak. Bunun da müsebbibi çok yüksek ihtimalle -varsa- paxeradan önceki ilaçların, yoksa direkt paxera olur, ilacı kestiğinde iyileşirsen.

İlaç sektörü çok canavar, çok acımasız. Öncelik senin sağlığın. Ben çok kıllandım ilaç kullanımından, tık etme hadisesini araştırıp bişey bulamamak neyin nesi onu da anlamış değilim, ortada bağıran bir durum var ama doktorlar bişey bulamıyorlar diye bir şey de mantığım kabul etmiyor. Onun için psikiyatri ilacını doktor kontrolünde azaltarak kes diyorum. Sakın kafana göre davranma, daha beter olmasın.
  • muhayyer divan  (23.07.24 02:27:49) 
Siz migrenden dolayı göz bandı kullanınca oldu yazmamış mıydınız? Başka duyurularınıza da yazmıştım yine tekrar edeceğim, migren konusunda uzmanlaşmış bir nörolog bulun. Önceki duyurularınızda da anlattıklarınız sessiz migrene çok benziyor. 2001 den bu yana dirençli migren teşhisiyle yaşıyorum, anlattığınız şeylerin çoğunu farklı dönemlerde farklı şiddetlerde yaşadım, yaşıyorum. Siz ısrarla daha dramatik bir teşhis peşindesiniz, bu konudaki diğer duyurularınızı da hatırlıyorum. Lütfen psikolog desteği de alın zira migrenin yaşattığı mental yorgunluk, ilaç kullanımı vb. depresyonu ve anksiyeteyi de tetikliyor.


  • Phoebe  (23.07.24 08:30:50 ~ 10:02:01) 
@Phoebe: "Siz migrenden dolayı göz bandı kullanınca oldu yazmamış mıydınız?"

Hayir. İlk olay 4 sene once oldu, basim tik etti. İkinci olay ise 2 hafta once oldu goz bandi kullaninca ve durumum daha kotu oldu.
  • ahm1  (23.07.24 12:36:54) 
beyin omurilik sıvı basıncı kontrol edildi mi? o basınç göze baskı yaptığında görme ile ilgili sıkıntılar çıkabiliyor. nöroloji doktoru ile konusuldu mu bu ihtimal?


  • mellifica  (23.07.24 12:42:21) 
nörologa gittiniz mi? gitmediyseniz nörolog.


  • deartheodosia  (23.07.24 23:12:54) 
@mellifica: hayır, böyle bir şey konuşulmadı.

@deartheodosia: nöroloğa birçok kez gittim.
  • ahm1  (25.07.24 17:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.