[]

AB vatandaşı arkadaşımla Yunan adalarına birlikte gitmek?

Kapıda vize uygulamasıyla önceden hazırlayacağımız belgeleri seyahat acentesine bir hafta önceden yolluyorum. Aynı firmadan iki kişilik feribot bileti alıyorum fakat arkadaşım hem Türkiye hem Bulgaristan vatandaşı. İstediği gibi Schengen bölgesinde dolaşabiliyor fakat feribotla birlikte giderken hiçbir belgeyle uğraşmadan Bulgaristan pasaportu ile direkt olarak feribota benimle birlikte binebilir, ve aynı sıradan. geçebiliriz, değil mi?




 
Evet sizinle birlikte binebilir.
Ama adaya geldiğinizde o çok hızlı şekilde geçecek siz önce AB vatandaşlarını, sonra Schengen'i olanları bekleyip en sonunda "kapıda vize alacaklar" olarak girmeye başlayacaksınız.
Kötü senaryoda arkadaşınızla sizin ülkeye girişiniz arasında 2 saat süre olabilir.

Yıllar önce bu şekilde girdiğimde kapıda vize için önce bebeklileri aldılar, sonra yaşlıları, sonra aileleri, sonra kadınları en sonunda da bekar erkekleri aldılar. Durumun değiştiğini sanmıyorum.

Bazı günlerde yoğunluk daha az olur, bazı adalarda işler daha hızlı ilerler ve bazı günler gümrükte daha fazla memur olur diye tahmin ediyorum.

1 günlüğüne kesinlikle gidilmez. En azından birkaç gün kalacaksanız gidin.
  • michael_knight  (22.07.24 20:01:35) 
Michael+1


  • jülsezar  (22.07.24 20:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.