[]

Brüt maaş, SGK ve gelir vergisi hakkında bir soru

Geçtiğimiz hafta bir konsolosluk ile iş görüşmesi yaptım. Teklif edilen maaşın brüt 2000 USD olduğunu farz edelim. Görüşmede, vergi ve kesintilerin benim sorumluluğum olduğu bilgisi verildi lakin ilk görüşmede Türkiye'de yerleşik çalışan biri olmadığı için sorularım biraz havada kaldı.

Ben sanki "biz sana 2000 USD maaş yatıracağız, gelir vergisi ve SGK'yı kendin yatıracaksın." gibi bir şey anladım. Daha önce de USD maaş aldım, maaş günü TCMB kurundan hesabıma kesintili net TL maaş yatıyordu. Bunu yapan bir özel şirketti ama, konsolosluk değildi. Konsolosluklar böyle mi çalışıyor? Bana günün TL kurundan brüt ücretin tamamı yatacak, daha sonra ben gelir verisini ve SGK'yı manuel mi ödeyeceğim? Böyle bir şey mümkün mü, hesaplaması nasıl yapılıyor?

Konu hakkında mail attım ama geç dönüş yapıyorlar. Tecrübesi ve/veya bilgisi olanlar varsa beni aydınlatsın lütfen.

Sevgiler.

 
Detay bilmiyorum ancak benim arkadaşım unicef'te çalışıyor. Dediğin gibi ona parayı yatırıyorlar sigortayı ödeyip ödememek onun insiyatifindeydi.


  • mirty  (22.07.24 17:19:50) 
vergialgi.com

Hangi ülke olduğuna göre vergi verip vermeyecegin değişir.
  • liberal  (23.07.24 08:44:17) 
Elçilikler evet böyle. O elçilikte başına bir şey geldiğinde de olay yurtdışında sayılacak. Atıyorum ihtar çekiceksin. İlk önce yurtdışındaki dışişlerine, onlar Türk Dışişlerine çekecek.


  • Kahvedesu  (23.07.24 09:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.