[]

Kapadokyaya gidecek birine öneriler

Bi haftasonu boşluğunda yeğenleri alıp götüreyim istiyorum ama hiç bir bilgim yok, giden bilenlere sorularım var;

- orası hakkında “peribacaları var” dışında hiç bir şey bilmiyorum. Gittiğimizde otel ayarladık diyelim gün içinde ne yapılır ne edilir?
- orası şehir kasaba gibi bir yer mi? Marketi şusu busu var mı? Restoran ve cafeler normal fiyat mı yoksa kazıklı mı?
- bu balonlar binilebilecek fiyatta mı yoksa sosyal medyada görüldüğü gibi 2-3 maaş bırakmalı mj bişey mi?
- Ağustos çok sıcak oluyor mu oralar yoksa başka mevsimde mi götüreyim?

Bunlar haricinde ne önerirsiniz?

 
Ouuu yanarsiniz kesin. Araba varsa ertelemeyin derim yine de...

Ben sadece şeyi söylemeye geldim, yeraltı şehirlerine KESSSİNNN gidin bence. Vakit olursa ıhlara vadisi de...
  • abuzer  (21.07.24 23:52:42) 
Market vesaire var merak etmeyin.
Ambiansı güzel.
Balonlar 160 euro (2 hafta önce oradaydım, sordum).
Restaurantlar normal fiyat x2 olarak düşünün. Bence pahalı.
Çanak çömlek alırken kaziklanmayin, pazarlık yapın yapabildiğiniz kadar.
Açık hava müzelerin kesin gezin.
Klostrofobi yoksa yer altı şehrine kesin gidin.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (22.07.24 00:11:45) 
turla git çok rahat edersin. şu an cayır cayır yanıyordur oralar. eylül daha uygun.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (22.07.24 08:20:23) 
kapadokyadan bildiriyorum.
kapadokya, nevşehir'i, aksaray'ın bir kısmını ve niğde'nin bir kısmını içine alan bir bölge. en güzel beldeler Göreme ve Uçhisar. Her bütçeye uygun yüzlerce otel var. Özellikle Göreme'de akşam geç saate kadar canlıdır ortam. Öyle dağ başı değil, bildiğin şehir. Marketi, kasabası, restaurantı herşeyi rahatlıkla bulabilirsin. Yemek yiyeceğin yeri bildikten sonra kazıklanmazsın. Mesela Uçhisar'da 40 liraya da çay içersin, 10 liraya da.
Yeraltı şehirlerini, vadileri, açık hava müzelerini mutlaka gezin. Müzekart aşağı yukarı her yerde geçiyor. Uçhisar Kalesini belediye işlettiği için orda geçmiyor ama, bilet alıp giriyorsunuz. Vaktiniz kısıtlı ise Derinkuyu Yeraltı Şehrini gezin, vaktiniz varsa Kaymaklı Yeraltı şehri de güzel. Balon fiyatlarını arkadaş belirtmiş, günlük değişebilmekle birlikte 150-190 euro arası fiyatlar. Gün batımında at turu yapabilirsiniz. Özellikle sormak istediğiniz birşey varsa özelden de sorabilirsiniz. Doğma büyüme buralıyım.
  • mustafakesekci  (22.07.24 08:33:31) 
kapadokya'dan bildiriyorum. kapadokya dediğimiz yer onlarca yerden oluşuyor. nerelerde karar kıldınız bunu belirtseydiniz.

nevşehir civarına giderseniz yukardaki arkadaşın tavsiyelerine uyun. ıhlara civarına gelirseniz tabiki vadiyi gezin ama aşırı uzun bir yol sıcakta yanınıza su alın. turist kazıklayıcılara dikkat edin. ve yeni yapılmış cam terasta biraz streslenin. yemeği sakın burda yemeyin.merkez kardeşlerde etli ekmek var öneririm. amma para bol arabada var diyorsanız helvadere de toprak güveçte alabalık yiyin. yanına mantar istemeyi unutmayın. müzekartınızı yeniletin yola çıkmadan.


iklim olarak akşamları serin oluyor üşürsünüz bile gündüzleri de bildiğiniz istanbul sıcağının kurutucu olanından.

aklıma gelmişken atv ler var dikkatli kullanmanızı öneririm. meydan düz diye hız yapmayın yakın zamanda yaşanan olayı da paylaşayım. mekanı cennet olsun kardeşimizin.

andirinpostasi.net
  • geveze yazar  (22.07.24 13:02:45 ~ 13:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.