[]

Kariyer guruları, akıl verin lütfen

Merhaba,

Bir süredir İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum, yalnızca orta - ileri düzeyde yetişkin öğrencilerim var. Derslerimizde teknoloji, bilişim, iş dünyası, psikoloji, felsefe gibi konuları ele alıyoruz. Kurumsal firmalarda çalışan birçok öğrencim İngilizce becerilerimi kullanabileceğim bir pozisyona başvurmam gerektiği konusunda ısrar ediyorlar. Satış, pazarlama, satın alma gibi alanlarda uluslararası bir şirkette çalışmamın uygun olacağını belirtiyorlar, çünkü çok çeşitli konular hakkında bilgi sahibiyim lakin hiçbirinde uzman değilim doğal olarak. Tek uzmanlığım lisans ve yüksek lisans derecesine sahip olduğum öğretmenlik. Ayrıca daha önce bir şirkette çalışma deneyimim de yok.

Aşağıda detaylı olarak belirtmek isterim:

- İngilizce Öğretmenliği alanında lisans ve yüksek lisans derecelerine sahibim.
- Üniversitede akademik makaleler ve tezler üzerinde veri analizi ve raporlama yaptım, iş sayılmaz ama bundan para kazandım bir dönem.
- Geçen yıl kendi online dil okulumu kurdum ve kişiye özel ders planları ve müfredat tasarlıyorum.
- Çeşitli bilimsel konularda ilgi çekici sunumlar hazırlıyor ve özellikle kurumsal firmalarda çalışan yetişkinlere İngilizce ve İspanyolca öğretiyorum.
- Öğrencilerimin çoğu ileri seviye İngilizce bilgisine sahip ve derslerimizde konuşma becerilerine odaklanıyoruz.
- Teknolojiye uzun zamandır ilgi duyuyorum. Özellikle lise dönemi ve öncesinde kodlama yapardım, şu an sadece kendi web sitemi işleyecek kadar yapabiliyorum. Özellikle yeni web geliştirme teknolojilerine aşinayım ama sadece uzaktan takip ediyorum, herhangi bir hands-on kodlama becerim yok.
- İlk çıktığı andan beri işlerimi kolaylaştırmak ve yeni şeyler keşfetmek için yapay zeka araçlarını kullanmayı seviyorum.

Öğrencilerimin ısrar etmelerinin sebebi stabil bir hayat yaşamamam. Kurduğum dil okulunda tek kişi benim. Bu yüzden her şeye yetişemiyorum, işleri büyütüp kendi istihdam yaratabileceğim, kendi başına işleyen bir “business” kurabilmek için yeterince girişimci olduğumu düşünmüyorum. Ben çalışmayı, işin kendisini yapmayı seviyorum sanırım. Bu kadar emek verip karşılığını alamadığımı düşünen öğrencilerim muhtemelen maaşlı bir iş edinip bir takıma dahil olursam daha verimli olacağımı düşünüyorlar.

Bu bilgiler ışığında nasıl bir kariyer yolu izlemeliyim? Hangi pozisyonlar bana uygun olabilir? Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!

 
Her alan olabilir. Muhasebe olmasın da.

Marcom tavsiye ederim.
  • gabe h coud  (21.07.24 23:07:35) 
Gabe +1
Marcom size uygun gözüküyor. Satış da olabilir ama satış kısmı (ürün grubuna göre tabiki) farklı bir karakter isteyebiliyor.

Ben kesinlikle marcom denemeye çalışırdım.

Buna ek olarak maasli calisilan bir yerde kendinizi daha mutlu hissedeceginizden emin misiniz?
  • logisticsmanager  (21.07.24 23:53:24) 
Maasli calistiginiz yerde kazanacagini para su an kazandiginizdan az mi olacak cok mu ve uzman oldugunuz bir is kolu varken bir seyin satis ya da satinalmasini ogrenerek performans kaygisi yasayacaksiniz. Eger kendinizi basarisiz gormuyorsaniz gidip maasli is cenderesine gireceginize kendi isinizi gelistirmeye harcayin enerjinizi bence.


  • passive aggressive  (22.07.24 00:39:12) 
passive aggressive+1

Ama ek olarak yalnızca gelir olarak da düşünmeyin demeye geldim. Sizin iş hayatından beklentiniz ilk olarak yaptığınız işten tatmin ve mutluluk duymak mı yoksa bunlar ikinci planda olabilir yeter ki iyi kazanayım mı?

Eğer kariyerinizin en başında maaşlı bir işe girseydiniz bu meziyetlerinizin yarısı bile olmazdı. İnsanın bütün enerjisini alabiliyor o maaşlı iş.
Mevcut durumunuzu en iyi hale getirmek için çabalamak ilk seçeneğim olurdu ama aklımda kalmasın diyorsanız da maaşlı işi deneyin olmazsa en iyi bildiğinize geri dönersiniz.

iki dili iyi konuşan birisi olarak ihracat bölge satış sorumlusu pozisyonunda çalışabilirsiniz, müşteri ziyaretleri fuarlar vs yurtdışına bol bol çıkmalı bir işiniz olur.
  • Kediyi üzdün  (22.07.24 09:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.