[]

kediyi eve getirme yöntemleri

yazlıktayız. yanımızda geçen sene yine buradan sahiplendiğimiz kedimiz var. kapı pencere sürekli açık olduğu için hayvanı eve kapatma gibi bir durumumuz yok, kapatmak da istemem zaten.

evi tanıdı, gidiyor, dolaşıyor geliyor, çıkıyor, yandaki bahçede uyuyor, sıkılınca gelip kendini sevdirip geri gidiyor. yordamı öğrendi yani. pencereyi de kendine yol yaptı, kapı kapalıysa oradan girip çıkıyor. allah korusun sokağa çıkmadığı sürece kaçmayacağından neredeyse eminim.

ama bu gerzek hayvanlar gece avlandığı için adam bütün gün ya evin içinde, yan yan komşunun bahçesinde uyuyor, hava kararınca da defolup gidiyor, bulamıyorsun. ha keyfi olunca çıkıp geliyor ama uyuycam ulan, gece kapıyı pencereyi aık bırakamam, içeri alayım da sokakta kalma. yok ne yaptıysam gelmiyor, anca paşa gönlü istediği zaman çıkıp geliyor.

ama ben keyfini beklemek de istemiyorum. var mı böyle evde onu cezbedecek bir şey yapsam, o sayede eve gelse?

mesela her akşam 1 çay kaşığı kadar yaş mama veriyorum. verirken de mama kutusunu tezgaha vurup tıkırdatıyorum pavlov hesabı. dışarıda mama kutusu tıkırdatınca gelsin diye.

buna benzer yönteminiz var mı, çağırayım gelsin, kapıyı pencereyi kapatıcam, sokakta kalmasın.

 
Gündüz sokakta kalınca kötü bir şey olmuyor, gece kalınca kötü bir şey olur mu? Gece de kalsa ne olur? Bir kere denemek mümkün mü veya denediniz mi hiç? Kolay kolay kapatamazsın çünkü. Kedileri eve kapatıp dışarı salmayanların salmama sebebi bu işte.


  • muhayyer divan  (21.07.24 22:32:59) 
Gündüz sokakta kalmıyor ki, istediği zaman eve gelip içeri girme özgürlüğüne sahip. Ama gece gelse eve giremeyecek. Ha girmek isteyip girmese ne olur, en fazla bahçedeki sandalyeye çıkar uyur. Ama yine de gece vakti içeri girmek isteyip giremeyecek şekilde dışarıda kalsın istemiyorum, çok sokak kedisi var burada. Besleyen de çok, aç kalıp umumi mamalardan yemesini de, kötü kedi şero'lardan dayak yemesini de, karanlıkta araba yoluna fıymasını da istemem. Gelsin otursun evde. Geçen komşu mesaj attı, senin kediyi arabaların altında bağırtıyorlar diye, koştum gittim bulamadım. Sonra sapasağlam geldi kendi kendine aslanım benim.


  • kibritsuyu  (21.07.24 22:50:12 ~ 22:57:25) 
Yani haklısın, hayvanlar alemi bu ne zaman ne halt yiyecekleri belli olmaz...

1 çay kaşığı mama verip kapıları kapatınca mamaya kanmayabilir bu sefer. Bakar ki mamanın sonu eve kapanmak, yemeyebilir. Bilemedim şimdi.
  • muhayyer divan  (22.07.24 00:02:15) 
Youtube'dan kedi çağırma sesi açabilirsiniz, o mama sesini de yaparak aynı anda, cat calling de yazabilirsiniz Türkçe de aratabilirsiniz


  • hocam fazla egon var mi  (22.07.24 00:45:17) 
Çok alakasız bir soru; yazlık demişsiniz, yahu pencerelerde vs sineklik yok mu nereden girip çıkıyor bu hayvan?

Sineklik yoksa sineklik olmayan yazlık nasıl olabiliyor oldurulabiliyor vallahi aklım almadi :)
  • makbur  (22.07.24 05:37:20) 
Gece 11 gibi az kuru mama verip sabah erken saate kadar evde bırakıyorum bizimkini


  • kaset  (22.07.24 06:53:58) 
benim kedi de aynı şekilde yazlıkta dışarıda takılıyor, bahçeye kartondan yuva yaptım girerse ona giriyor ama çoğu zaman dolanıyor site içinde, benim de aklım çıkıyor. içeri alsak bile bir süre sonra çıkmak istiyor zaten, durmuyor kapıyı perdeyi tırmalıyor. dışarı çıkmayı bildikleri zaman içeride durmuyorlar. istanbul'a gelince 8. katta olduğum için dışarı çıkmak istemiyor, dışarıyı direkt görmüyor çünkü. içeride duruyorsa sizinki evet konserve açma tıklamasına nerdeyse tüm kediler geliyor, bunu kullanabilirsiniz. veya bizimkisi ip ile oynamaya bayılıyor onunla kandırıyorum.
bir alternatif de bizim komşu da kapısına minik bir kedi kapısı yaptırmıştı, onun kedisi gelince açılıyordu ve kedisi içeri oradan giriyordu. bu da bir çözüm olabilir.

  • surprise  (22.07.24 13:07:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.