[]

Yurt disina tasinanlara soruyorum

Ne vesile oldu? Meslek belirtir misiniz isle gittiyseniz.
Nereye gittiniz? Kita olarak da soyleyebilirsiniz.
Gitmek isteyenlere misal ben :)) onerileriniz var mi?


 
ben hep yurt disinda yasamak istiyordum.
hamburg'a gittim cok ama cok iyi bir karar oldu.
gercekten mutluyum.

önerim bir an önce git. olmadi geri dönersin zaten cok sürüncemede kalmasin.
  • sonsuz  (21.07.24 22:13:07) 
Taşınıp geri gelenlerin cevapları da sayılıyorsa; Yunanistan'da yaşayan bir arkadaşımın gönderdiği link üzerinden merkezî orada olan bir çağrı merkezine iş başvurusunda bulundum. Türk bir ekiple Türkiye'deki müşterilere Atina üzerinden hizmet veriyorlardı. Her şey hir ay içinde olup bitti, iki yıl önce bugün Atina'da bir otel odasındaydım. Yedi ay sürdü benim yurtdışı maceram ama aynı şekilde oralara taşınıp düzenini oralarda kuran çok insan var. B2 İngilizceden ve işleyen bir kafadan başka bir şey istemiyorlardı. Çok da güzel bir deneyimdi. Şu an orada olmayı çok isterdim, özellikle yazları Atina'yı çok özlüyorum.

Şirketin ismi; Teleperformance Hellas, bakmak istersen.
  • sekizdokuzon  (21.07.24 22:14:34) 
8910 tesekkurler bi bakayim.

Sonsuz: tamam git ama nasil? Tura katilip kacak mi kalayim mesela :)
Tatile gidip donmeyeyim mi? Nerden neyle baslayacagimi bilmiyorum
  • Kittie  (21.07.24 22:17:01) 
en hizli yontem vasifsiz is pozisyonlari: seralarda meyve sebze toplayicisi, call center, horeca (hotel restoran cafe) de servis vs. ama bu pozisyonlardan cikip daha iyi odeyen pozisyonlara gecme sansiniz dusuk cunku pozisyonlar vasif/egitim gerektirmiyor.

o yuzden ideal yol, mesleginiz ile ilgili bir pozisyon bulmak.

mavi yaka olabilir ama genelde gittiginiz ulkede ustalik belgeniz olmadan bu isi yapamazsiniz (elektrik, su tesisati, marangozluk vs), ama cirak olarak girer, bi yandan da ustalik egitimi icin ugrasirsiniz.

beyaz yaka da olabilir ama bunun icin size sponsor olacak bi sirket bulmak gerek genelde (calisma vizesi icin).

son yontem ise yuksek lisans programina yazilip gideceiginiz ulkede bi diploma edinmek. is garantisi saglamasa da sansinizi bi adim artirabilir.
  • sttc  (21.07.24 22:24:15) 
"onerileriniz var mi?" veya yurtdışına nasıl gidilir tarzı soru soruyorsan %100 gidebilecek durumda değilsin, meslek farketmeksizin.

altın kural: sıfırdan herşeyi kendin yapmak zorundasın. yardımlaşma, tolerans başka ülkelerde düşük veya sıfır.
  • ferenc  (21.07.24 22:36:16) 
anadilini bilmediğiniz bir yere gitmeyin. bilmiyorsanız da dilini öğrenmeyecekseniz gitmeyin. ya önceden öğrenin ya da orda öğrenin. 3. bir yabancı dile bel bağlamayın.

ayıp oluyor.
  • AlsterWasser  (21.07.24 22:40:05) 
Master programı. Meslek işçi ama master programıyla alakalı değil. Öneri olarak master, dil kursları, indeed linkedn sitelerden iş bulma, esc.(Avrupa için) Dünyanın her yeri olabilir. Yerleşenlerin YouTube kanalları var ve hikayelerini anlatıyorlar.


  • pembediken  (21.07.24 22:57:01) 
finansçıyım. Şirket içi transferle İngiltere'ye geldim 1,5 sene önce. ama 2 ay sonra İstanbul'a geri döneceğim. tamamen kişisel tercih benimki. Türkiye'de tuzum kuruydu, atraksiyon olsun diye atladım geldim. sıkıldım, dönüyorum. :)


  • juninho77  (21.07.24 23:51:02) 
yuksek lisans ogrencisi olarak geldim kanada'ya. okul harcini turkiye'de lisans sonrasi 5-6 sene calisip yemeden icmeden biriktirdigim parayla karsiladim. ilk isime sinif arkadasimin kayinbabasinin yonetici oldugu bir bankada girdim. sonra oyle gitti.


  • hot potato  (22.07.24 00:31:50) 
sanırım hayatta hatırladığım ilk isteklerimden biri yurtdışında yaşamaktı. baya baya 4-5 yaşımdan beri.

ülke dışına çıkmama babam vesile oldu. tam sözleri "bu millet katır kutur yer birbirini, kaç kurtar kendini" oldu.
gittiğim ülkeyi seçmemize babamın bulgaristan göçmeni iş arkadaşı vesile oldu. oğlu buradaydı.
üniversite için geldim.
18 yaşındaydım.
önce viyana'ya taşındım. 15 sene viyana'da yaşadım.
şu an hala avusturya'dayım ama orta büyüklükte bir köyde yaşıyorum.
üni bitti. çalışıyorum. evlendim falan. mutluyum.

önerim. iş bul git. kendi işini yap. gittiğin ülkenin dilini ilk sene abanarak öğren. yoksa yalan oluyor.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (22.07.24 00:38:11 ~ 18:11:42) 
Ne amaçla gittiginizi kendinize belirleyin ve ona göre bir ulke secin.


  • funl  (22.07.24 01:54:49) 
Evlilik yoluyla Hollanda'ya geldim. Yazilim isleri yapiyorum. 3 sene oldu, ulkenin duzeni, firsatlari vs guzel ama ben pek mutlu hissedemiyorum.
Sebepleri;
- Sosyallik,
- Bozuk hava(ki kasvetli havalari severim derdim ama insan biyolojisine hukmedemiyor.),
- Finansal.

Is bularak gidilebilir ama sanki biraz daha zor. Cok goz onunde olmayan meslekler de bazen iyi isler bulabiliyor. Zaten bazi arkadaslarinizin bulundugu ulkeye gitmek daha guzel olabilir.
  • mbond  (22.07.24 13:54:57) 
sekizdokuzon gibi geldim ama 8 yil once geldim. hala da burdayim, baska sirkette calisiyorum ama su an Turkiye'den pek insan almadiklarini biliyorum. cunku Turkiye'ye tasindi musteriler.


  • supergirl  (22.07.24 21:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.