[]

Sporda ve Beslenmeye Dikkat Ederken Çorbanın rolü ve önemi

Gittiği spor salonunda özel pt aldım. Çorbayı hayatımızdan çıkartıyoruz dedi. Tamam dedim ama niye diye sordum.

Bir glüten var dedi. İki mideyi tıkıyor diye ekledi. Çok daha hızlı kilo verirsin diye ekledi.

Çorbanın rolü ve önemi nedir, var mıdır önemi?

 
Hayatımda bu seviyede saçmalık çok duymamistim iyi geldi.
Mideyi tikamak ne demek? Kilo vermek çorba vs ile kalori ile alakali ve çoğu corba da az kalorisi olan şeylerdir.

Bana biri böyle bir şey dese üzülerek bundan sonra söyleyeceği her şeyde şüphe ederim.
  • logisticsmanager  (21.07.24 19:13:29) 
Mideyi tıkayacaksan çorbayla tıka bence. Akıllıca yapılmış leziz bir çorba insana her türlü enerjiyi de verir her türlü faydayı da sağlar. Bağırsaklarının gereğinden fazla katılaşmasını mı istiyor o senin pt? Vücuttaki bütün suyu atarak kilo verdiğini düşünmeni sağlayacak yani. Hahah.


  • muhayyer divan  (21.07.24 20:05:30) 
@misket Kahvaltı haricinde ekmek yemediğimi belirttim.


  • put it in your appropriate place  (21.07.24 20:11:30) 
bu cahilin "çorba" derken kast ettiği şey ile ansiklopedideki çorba farklı şeyler olmalı. çorba bir formdur bu formda sonsuz çeşit aş çıkar. sıvı tüketimine dikkat edin. bu zavallılar dehidre olmanın kas kütlelerini ortaya çıkardığını öğrendiğinden beri acayiplikler sürüyor.
koskoca biyolojiyi geçtim, diyetetiği de geçtim, tek bir konu olan anatomiden de bihaber bu şahıs size yakında başka "bilgiler" de verebilir. dikkat edin.

  • Etanglement  (21.07.24 20:20:22) 
Günümüzde gerek evde yapılsın gerek dışarıda içilsin çorbaların çoğu sağlıksız. İçinde diyete uygun olmayan malzemeler var. Öyle sadece çorba içeyim az yemiş olurum olayı işe yaramıyor. Birçoğunda çok fazla un var,o bile tek başına diyeti zora sokuyor. Bu dışarıda yenilen tüm sulu yemekler için geçerli. Sanıldığı kadar masum değil bence. Ben de şahsen çorba içerek diyet yapamıyorum o çorbanın devamı geliyor, iştahı daha da açıyor vs. Bunlar benim şahsi gözlemim, yanlış olabilir. Bilimsel bir dayanağım yok ama gittiğim diyetisyen de kendi saydığı çorbalar dışındakileri içmememi söylemişti. Sizin pt de bunları düşünmüş olabilir.


  • bhhs  (21.07.24 22:56:22) 
mideyi çorbayla tıkamak daha mantıklı değil mi? aşırı saçma.


  • deartheodosia  (22.07.24 00:19:52) 
belki kas falan için protein ağırlıklı beslen demek istemiştir ama kilo vermek için çorba gayet iyi bir seçenek. besin değeri falan yani günün her öğünü çorba mı içiyorsun? saçma, evet.


  • deartheodosia  (22.07.24 00:20:52) 
@Bir ben var benden şurada bu arkadaşın dediği de bir o kadar problemli. şeker hastası değilsen şekeri kesmek zorunda değilsin ne demek. şekerin kanserli hücreleri çoğalttığı binlerce kez tıp makalelerinde yayınlandı. insan vucuduna iyi gelen bir şey değil. pankreası yorup şekeren hastalıgına giden yolu açan bir şey. insulin strike yapıp obezetiye götüren bir şey. gluten de öyle. çölyak olmasan bile buğday türevleri insanı halsizleştiren yaşam kalitesini düşüren bir gıda. sabah uyandıgınızda sizi halsiz hissettiren gıda buğday ürünleri. evet tam buğday olsa bile.

bu arada çorba da un yoksa şehriye yoksa gluten ne arar.o pt'den paranı geri iade iste.
  • xrated  (22.07.24 08:52:53) 
Çok teknik detaya girmeyeyim ama glüten de aslında bitkisel bazlı bir protein fakat diğer proteinler bazı enzimlerle metabolize olurken glüten bazı insanlarda bu reaksiyona cevap vermez ve metabolize olmadan hayatına devam etmek ister ama sistemde bu şekilde yol alamayacak kadar büyük parçalara sahip olduğu için alerjik tepkiler oluşmasına neden olabilir bazı insanlarda, bazılarında da olmaz. Sizde böyle bir durum yaşanmıyorsa yemenizde sorun yok ama ishal şişkinlik bulantı vs. gibi sıkıntılar yaşıyorsanız size problem olabilir.

Şeker konusuna gelirsek; şeker şeker hastaları için sıkıntı olabilir, kanser hastalarına da sıkıntı olabilir ama "sağlıklı" bir insan için kanser hücreleri şekerle besleniyor gibi bir iddia olamaz çünkü bu kişilerde aktif bir kanser hücresi olmadığı için şekerle beslenecek bir hücre de olmaz, siz şeker yediniz diye de kanser olmazsınız ya da şeker yediniz de insüliniz çıktı diye obez olmazsınız, şişmanlık kilo alımı vs, bunların tek bir besin grubunun etkisinde olmadığı harcanan kaloriden daha fazla kalori alımı nedeniyle oluştuğu 100 yıl falan önce ispatlandı benim bildiğim. Ayrıca, şeker bu kadar "şeytan" bir ürün olsaydı evrim sürecinde beynin ve sinir sisteminin tek, diğer organların da yağ ile birlikte ortak kullandığı bir enerji türü olma özelliği ortadan kalkar bizi kanser ya da obez yapmayan başka bir enerji türünü kullanma eğilimine girerdik diye tahmin ediyorum.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.07.24 09:12:40) 
@kaleci'ye göre sağlık probleminiz yoksa basın karbonhidratları, şekeri, gluteni. görelim neler oluyor. hayatı kaliteli mi yaşamak istiyorsunuz yoksa yorgun mentali darmadağın mı. karar sizin. cımbızlayıp görüş çürütmeye çalışmak da ilginç bir trip.


  • xrated  (23.07.24 08:53:43) 
Evet sağlıklıysanız belirli limitler içinde yemenizee bir sorun yok gıdaları şeytanlaştırıp insanların korkutmaya çalışmak konuyla ilgili hiçbir bilgisi olmayıp kulaktan dolma bilgilerle fikir sahibi olduğunuzda yapabileceğiniz şeyler oluyor maalesef.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (23.07.24 09:16:52) 
Bazı diyetisyenlerin çorba = ekmek gibi bir denklemi var ondan olabilir belki?


  • peki madem  (23.07.24 09:28:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.