[]

araba titreme sorunu

merhaba. el değmemiş tertemiz arabamda motor fanı sesi nedeniyle değişim gerekti. o gün bir an önce sorunun çözülmesini istediğimden yan sanayi bir fan taktırdım geçtim. fakat arabada taktırdığım andan itibaren araç d konumda frene basınca aşırı bir titreme vibrasyon sorunu oldu. sadece klimayı açınca oluyor. inanın arabadan soğudum sinirim de bozuldu. şu sıcak günlerde bu sorun yüzünden klima açamıyorum resmen.

şimdi eski fan elimde. ben bunu aldığım yere tekrar eskisini taktırıp iade alıp gidip Opel yetkili servisine yaptırayım diyorum. sizce serviste orijinal ürün takılacağından bu sorunun tekrarlanma olasılığı var mı? arabadaki titreme hissi geçecek mi acaba orijinal üründen dolayı. sanayideki ustamız yan sanayi ürün olduğu için böyle olduğunu söylüyor. ama sürüşteki o his kaybı o kadar kötü ki bunu neden kabul edip 10-15 bin lira için bunu taktırır insanlar anlamıyorum. titremeyen araç motor fanı değişiminden sonra titredi ya inanın o önceki değişime sebep olan çıngıraklı sesi arar oldum.


 
klimayı açınca fan otomatik olarak düşük devir döner. ama D konumunda veya N konumunda olması bunu değiştirmemeli.


  • orpheus  (21.07.24 01:11:07) 
@orpheus klimayı açınca bu sorun oluyor. motor fanı klimayla alakalı değil mi zaten. bu değişince oldu.

durduğumda n'ye alıyorum mecburen n'de birkaç saniye sonra bomlama ve titreme gidiyor, d ye alınca yine başlıyor.
  • istenmeyen evlat  (21.07.24 01:13:46) 
yüksek devirdeyken açmayın klimayı bu çok etkiler. İnanılmaz çok ses yapmaz yan sanayi fan. usta ya iyi takamadı ya da tam sıkamadı. babam klimacı haftada 10 tane fan siparişimiz oluyor. hiç biri de orijinali değil.. sıkıntı ustada olabilir. ya da yan sanayinin de yan sanayisi var aşırı ucuz bir şey almış olabilirsin.klimanız soğutuyor mu randımanlı peki ?


  • ayağiniza gelen overlokçu  (21.07.24 01:17:51) 
D veya N fark etmez klima açıksa motor fanı düşük devirde sürekli döner. D viteste titreşim var ama N alınca titreşim gidiyorsa bu fanla değil fanı takarken başka bir şeyi gevşek bırakmalarıyla ilgili olabilir. ama gevşek bırakılan birşeyde de araç komple titremez. sadece ses yapar.

ayrıca motor fanı motor harareti belli seviye üzerine çıkarsa önce düşük devir başlar, harareti düşüremezse mesela hava çok sıcaksa bir süre sonra yüksek devire çıkar ve öyle devam eder.
  • orpheus  (21.07.24 01:22:34 ~ 01:23:20) 
@ayağiniza gelen overlokçu aranan kan sizsiniz. ben klimacı ile tekrar konuştum bana ürün yan sanayi olduğu için böyle olduğunu söyledi. bu ses kesilsin diyorsanız orijinal takalım dedi onu da kabul etmedim. açıkçası orijinal taktırmak bunu söylediğini düşündüm. ben de doğru takamadığını düşünüyorum. yan sanayi ürün herkes taktırıyor böyle bir durum olsa kim taktırır ki değil mi?

peki ben şimdi eski parçayı taktırıp yetkili servise mi gideyim sizce? çünkü adam arabaya geçti normal deyip durdu. düzelmeyeceğini söylüyor.
  • istenmeyen evlat  (21.07.24 01:25:59) 
Yan sanayi ürünlerin kalitesi de kendi içinde değişiyor, muhtemelen fanın balansı bozuk, gobekteki rulmana da hasar vermis olma ihtimali var. Ancak söyle bir durum var klima açıkta olsa kapalı da olsa o fan çalışıyor. Montaj hatası muhtemelen bizim ustalar tork anahtarını henüz kesfedemedi.


  • mirty  (21.07.24 09:00:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.