[]

sizce benzini iyi olan firma hangisi?

shell ve opeti test ediyorum opet sanki daha iyi gibi geliyor. psikolojik de olabilir bilmiyorum, siz hangi firmaları kullanıyorsunuz?




 
Hepsi aynı rafineriden alıyor, hatta depolama yerleri bile ortak


  • mirty  (20.07.24 22:43:33) 
Abi aynı yakıtı kullanıyorlar, hatta Shell yeri geliyor Aytemiz Petrol'le de aynı yakıtı veriyor aana, bi farkı yok.


  • Bir ben var benden şurada  (20.07.24 22:44:00) 
Yakıtı hepsi aynı rafineriden alıyor, yakıt kısmı aynı.

Ama her firma içine kendi katkısını koyup satıyor, shell v power, petrol ofisi vmax falan.
  • kibritsuyu  (20.07.24 22:53:09) 
Abi o katkı olayı da yalan aslında ya, yani atıyorum 10 bin litreye 1 litre falan koyuyorlar, ne kadar fark yaratır tartışılır. Yani olsa olsa 1 depo benzinde 10 km'lik fark yaratırsa öpüp başına koy.


  • Bir ben var benden şurada  (20.07.24 22:57:01) 
Şirket Shell TTS kullanıyor. Bir farkı yok, hepsi aynı.


  • gabe h coud  (20.07.24 23:41:16) 
Benzini shell den aklı kelden alacaksın derler


  • grimavi  (20.07.24 23:55:08) 
Türkiye'de tekel bir tene rafineri var. Bundan dolayı tüm markaların yakıt kalitesi aynı (burada yakıt kalitesini etkileyen en önemli faktör, yakıtın satıldığı istasyonun depo kalitesi ve taşıma koşulları). Yakıtta bulunan katkı maddelerinin motor ömrünü uzatmada veya yakıt ekonomisini artırmada etkileri yok; pazarlama stratejisinden başka bir şey değil.


  • morqos  (21.07.24 00:04:14) 
  • tabudeviren  (21.07.24 05:20:15) 
detaylı yazmaya üşendim. ben bunu daha önce uzun uzun yazmıştım. hepsi aynı yerden geliyor demek çok yanlış. ülkeden ülkeye gelen petrol kalitesi bile değişiyor. amerikanın diesel yakıtları berrrrrbat ünitesi. mesela amerikadan diesel araç alan var mı bilmiyorum ben denk gelmedim 100.000 mili görmeden piston aşşa. ne bileyim azerilerin iyi yakıtı türkiyeye gelir kötüsü gürcistana gider gibi gibi. elbette ki hepsi aynı yerden geliyor rafine ediliyor ama öyle değil. kaldı ki bu işin asıl önemli olan kısmı içine koydukları katkı ve her benzin istasyonun yakıtı sakladığı depo. bazısı bakımını ihmal ediyor sen ona en temizi koysan ne olur. kuralı var denetimi var ama bazıları bu denetim süresine rağmen iki katına çıkartıp bakım yapıyor
atıyorum mesela depo bakımı senede 1 iken. petrol ofisi depo/tankını 6 ayda 1 temizliyor. bazısı ise bunu unutuyor.
buralara giden numune alan test eden ekipler arkadaşlar var.
opet çok da iyi değil opetin tuvaletleri iyi idi şimdi de iyi mi bilmiyorum.

genel anlamda shell ve petrol ofisi iyi. hatta petrol ofisi en iyisi. bu ikisi içerinde de şöyle bir fark var.
shell performansa yönelik temiz, petrol ofisi ise daha uzun mesafeye yönelik benzin satar (genel anlamda)
tanıdığınız bildiğiniz benzinci varsa tankını sürekli temizlediğini bildiğiniz en iyisi o. bu arada opet tam aksine son sıralarda gelir. hani shell ve petrol ofisinden sonra total diyebiliriz.
bu söylediklerim deneylerle numunelerle ortaya çıkan sonuçlar. kulaktan duyma falan değil.

burada da şöyle bir video vardı zamanında paylaşayım. bu devirde cahil kalmak zor olsa gerek.
www.youtube.com
  • turbo sadık  (21.07.24 11:57:13 ~ 12:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.