[]

Annesiz kedi bakımı (2 günlük)

2 gün önce scottish kedi doğurdu. Sokağa atmışlardı ama hasta diye ben eve aldım ama hamileymiş. Toplam 6 tanelerdi. Dün 1 tanesi öldü. Bugün de bir yavru biraz daha ileride miyavlıyor. Anne ilgilenmiyor yanına almıyor. Sizce attığı yavruyu annenin yanına taşısam ters bi durum olur mu? Taşımazsam kendim büyütebilir miyim? 2 günlükler. Ne yapayım?
Teşekkürler.



 
bu konuda aslında çok video var ama:

yeni doğmuş kediler vucut ısılarını muhafaza edemez sıcak tutun, şu aralar havalar çok sıcak bu yüzden bu konu çok önemli olmayabilir.

beslenme için anneden emmiyorsa kesinlikle royal canin marka kedi sütü ve biberonu temin etmelisiniz. el yakmayacak 35-36 drecelik suda sütü hazırlayıp biberonun uygun ağızlığıyla her 4 saatte bir beslemeniz lazım. ne kadar besleyeceğiniz kaç günlük olduklarına bağlı olarak kılavuzda var.

şimdilik kaka yapmayacaklar ama çiş yapmaları lazım. bunu da kendileri yapamaz. her beslemeden 10 dakika sonra ıslak pamukla poposuna masaj yapmanız gerek.

bu süreç böyle 15-20 gün kadar devam edecek. beslenemeyen yavrular kesinlikle 1-2 güne ölür. beslenirse ve ciddi bir hastalığı yoksa bir aya kadar kafanızda gezmeye başlarlar. ya da az kuvvetini toplayan anne memesini bulmaya başlayan yavru o şekilde de hayatta kalabilir. annenin annelik içgüdüleri de bir haftaya kadar daha belirgin hale gelebilir ve yavrulara bakım verebilir. özellikle ilk doğumda bunlar yaşanan sorunlar. veya annein kendisi de hasta ve güçten düşmüş olabilir. o konuda bir veteriner kontrolü iyi olur.

süreç biraz yorucu ama çok basit. yedir, çişini yaptır bırak uyusun. 1 haftalık kadar olduklarında zaten acıkınca miv miv miv ağlamaya başlar meme arar kendini belli eder.

bebelac vs insan maması ve insan bebeği biberonu kesinlikle olmaz. böyle besleme örneği veren videolar var. yanlış bir uygulama.
  • orpheus  (20.07.24 22:48:33 ~ 21.07.24 01:24:37) 
Kediyi çok mıncıklmadan, hemen annenin yanına bırakın. Bir emzirmez iki emzirmez en sonunda emzirir. Aaa emzirmşypr diye korkup aksiyon almayın, en a 2-3 gün gözlemleyin mutlaka alır yavruyu


  • füt  (20.07.24 22:52:51) 
Çok sağolun. Müthiş bilgiler.


  • Mirabel  (20.07.24 23:21:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.