[]

Nespresso almaya değer mi ve hangi modeli?

Evde geçen senelerde aldığım standart filtre kahve makinelerinden var. Aslında çok memnunum ama kız arkadaşım Nespresso istiyor. Arkadaşım da araçla yurt dışına gitti. Baktım TR fiyatının yarısına alınabiliyor Yunanistandan. Ama hangisi alınmalı. Bir de neden Nespresso alınmalı. Kahve tazeliği vs. okey ama. Başka bir sebep var mı? Bir de birbirine benzeyen 4-5 farklı model var ama fiyatları farklı. Neden böyle?

All in one Philips kahve makinelerinden nefret ediyorum bu arada. İnsanlar kudurmuş gibi ondan alıyor. Herkes instagrama onu atıyor aylardır. Kahvesinin tadını aşırı kötü buluyorum.


 
nespresso makinelerinin birbirinden pek bir farkı yok. olayı da kapsüllerinin aromalarının olması. tabi kapsüller de ayrı bi pahalı.


  • bravoteam  (20.07.24 16:09:32) 
nespresso c30 (mini) modelini yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

bizim evde de filtre kahve makinesi var, mokapot da almıştım.

nespresso'ya geçme ve çok memnun olma nedenlerim:

1. miktar olarak sadece kendime kadar kahve yapabiliyorum.
2. çok hızlı kahve yapabiliyorum. evden çalıştığım zaman bazen 10 dakika bile mola verme şansım olmuyor. 30 saniyede kahve yapabiliyor olmak benim için çok iyi.
3. filtre kahve makinesi kullanırken taze çekilmiş kahve bulundurmaya çalışmaktan yılmıştım. sonra gidip kendi öğütücümü aldım. hatta şu kesmiyor eziyor seramik falan denilenlere kadar araştırmıştım. ama o konuda da her kafadan bir ses çıkıyor. evde öğütme konusunu da araştırdıkça yıldım. zaten gün içinde öyle bir vaktim de yok.
4. temizleme derdi yok. birkaç ayda bir kendi solüsyonu ile basit bir temizleme işlemi var o kadar.
5. neden nespresso da tchibo değil: kapsül çeşitliliği. hem marka hem aroma hem de sertlik. nespresso compatible dünya kadar marka var. ben uzun süredir davidoff kullanıyorum mesela. kapsüller her yerde var, migros vb.
6. ofise de bir tane aldım aynı makineden. çok az yer kaplıyor. ofiste kendi kendime kendime kadar kahvemi yapabiliyorum. kapsüllerimi yanımda taşıyabiliyorum.
7. the last but not least: ben nespresso'nun o kremamsı köpüğünü çok seviyorum :)

(günde sadece 1 veya 2 kez kahve içiyorum. evde benim gibi günde 1 kez kahve içen biri daha var ama farklı zamanlarda içiyoruz.)

nespresso modelleri arasındaki temel fark sütlü tarif hazırlayabilme farkı. sütü köpürtme vs. ben mesela az sütlü içtiğim için o modellere pek bakmadım ama latte gibi sütlü tarifleri çok seviyorsanız ve temizlik işinden yılmam diyorsanız o modellere de bakabilirsiniz.
  • la lykia  (20.07.24 16:39:18) 
S85 Atelier modeli var bende 7 aydır. Ben de memnunum, kapsül çeşitliği de çok güzel. Nespresso'nun kendi kapsülleri var farklı aromalarda. Onları deniyorum hoşuma gidiyor. Süt köpürtme özelligi de var sütlü kahve yapmak da kolay.


  • nundu  (20.07.24 17:05:36) 
yillardir kullaniyorum cok pratik geliyor. nesp kahvesi dişinda guzeli de yok.
ya gecen arkadasta caffee creme tchibonunkini ictim onu da begendim daha amerikano gibi. nesp daha ziyade guzel kopuklu espresso
magazalarinda tadim yapabilirsiniz kararsizsaniz
makineleri ucuz ama kahveleri pahali geliyodu su an piyasada nesprwsso digerlerinden cok cok daha uygun stardan falan
  • ala09  (20.07.24 17:10:34) 
2.el aldım 2 yıldır kullanıyorum aşırı memnunum. hızlı ve pratik. bütün kahve çeşitlerinin hepsi zaten espresso kökenli olarak hazırlanıyor. sıcak su eklersen amerikano, süt eklersen latte, dondurma koyarsan affogato vs bir sürü türevlerini yapabilirsin. hepsi aynı işlevi görüyor modellerin. sıfır alacaksan en basic modelini seçebilirsin. french press, v60, chemex falan kesmeyince espresso bazlı kahveleler denemek için almıştım iyi ki almışım. işyerinde kullanıyorum. evde filtre kahve makinam da var. ama daha çok nesspressoyu kullanıyorum doğrusu. kompakt bi alet her yere taşıyabilirsin, ufacık. market poşetine bile sığabiliyor. orijinal markasından kapsül almak zoruna değilsin bir sürü seçenek var. geçen 85liraya migrosun kendi kapsülünü aldım ben şahane çıktı aşırı beklentisizdim ama tahmnimden güzel performansı varmış. bence kahveseverseniz alınır. uzunca bir süre de kullanılır.


  • dedim ben sana  (20.07.24 17:47:12) 
Okey çok teşekkürler herkese.

Vertuo pop modelinde karar kıldım. İndirim varmış 69 euro. Onu aldırıyorum. Türkiyede 6.5k falan. Maalesef çıldırmamak elde değil.
  • jackyr  (20.07.24 17:49:02) 
@jackyr vertuo serisi farklı yalnız. kapsül sistemi değişti. arkadaşların bahsettiği farklı markalar yok ve kapsüller pahalı.


  • adivar  (21.07.24 07:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.