[]

Ses hassasiyeti ve anksiyete

1 sene insan görünümlü hayvanların yan dairesinde yaşadım. Gece 4-5'e kadar bam güm gürültülerine uyandigim oluyordu. Katil olmamak için o evden taşındım fakat bu sürekli çıkacak sesi bekleme hali zaten hassas olan kulaklarımı iyice sese tolerans gösteremez hale getirdi. Evin içindeki en ufak yüksek sese bile tahammül edemiyorum.

Şimdi başka bir evdeyim, genel olarak sessiz fakat işte arada olur ya bazen sesler çıkıyor üst ya da yan daireden ve ben istemsiz sürekli ses çıkmasını bekliyorum. Anksiyetem yüzünden üşümeye başlıyorum, halsizlik çöküyor.

Öneriniz ne olur?
Ben araştırdığım kadarıyla kulaklık takıp yüksek sesli müzik dinleyerek kulağın sese olan hassasiyetini azaltın demişler. Orada da yine kulaklık takıp duymam gereken bir şeyi duymam diye anksiyete yaşıyorum.
Ses konusunda normal bir insan olmak istiyorum :(

 
Annemdede benzeri var cit sesi duysa uyaniyor yatamiyor. Oda kendini sartlandirmis bekliyor ses gelsinde tribe girsin.


  • Zetnikov  (19.07.24 22:55:24) 
Vücutta stres hormonları çok yüksek seyrediyor demek ki. Öncelikle kbb görsün bir anomali vars mı kontrol etsin. Problem yoksa psikiyatriye gidip durumu her türlü ayrıntısıyla anlat ki ne kadarı psikolojik ne kadarı fizyolojik ayırt etsinler ona göre bir çözüm üretsinler.

Bu dediklerin şu an senin çözebileceğin bir şey değilmiş gibi duruyor.
  • muhayyer divan  (19.07.24 23:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.