[]

bipolar insanlar

çalışamazlar mı? Yani illa ki hastalığın çeşitleri vardır, belki ağırı hafifi vardır fazla bilgi sahibi değilim. Sanırım tek uçlu. Ancak bundan muzdarip birisi ile tanıştım ve deyim yerindeyse kendini eve kapatmış. Basit bile olsa bir işe gir kendini iyi hissedersin diyorum -çünkü aileme yük oluyorum falan da diyo- ama konu buraya geldiğinde geçiştiriyor hep. Acaba ben mi anlayışsızca konuşuyorum, halden mi anlamıyorum acaba, nasıl bir şey bu rahatsızlık?




 
Bildiğim kadarıyla, bipolar dan muzdarip insanlar için iş de dahil ilişki, ticaret... sürdürme çabası ve süreklilik gerektiren her şey çok zor.

Mesguliyet iyi gelebilir tabii -herkese olduğu gibi- ama soylemekle olsa çoktan yapardı herhalde. Çözüm üretmeye çalışıp ittirmek yerine dinlemek makul olan. Öteki türlüsü, siz de bir sorun olacaksınız onun için, size de yük oluyorum gibi gelmeye başlayacak.
  • encokbenisevinnolur  (19.07.24 21:38:05) 
İlaç tedavisi altında çalışanlar var.


  • sekizdokuzon  (19.07.24 21:47:14) 
pederim bipolardı, dolayısı ile genetik olarak bende olduğunu nihayet kabullendim. şimdiye dek 3 kez psikiyatr, 2 kez de psikoloğa gittim. son 1 tanesi bence kabullenmenin vakti geldi ve tedavi olmanın dedi... normalde ilaç kullanmıyordum kendi kendime aşmaya çalıştım hep...

20'lerimde anlayama başladım durumu. bazı mevsimler süperdi modum, her şeyi yapabilen, insanların hep görmek istediği, benle mutlu oldukları, insanları ikna edip iş kurduğum dönemler yaşıyordum. bazı mevsimler ise tüm bağlarımın koptuğu, yataktan çıkamayacak kadar kötü, evden çıkmak istemediğim, içime kapanan, kurduğum işleri yapmaktan aciz hale gelen biri oluyordum. örneğin global şirketlerde hoş pozisyonlarda iş buluyor, işi kapıyor, süper devam ettiyordum. ama mevsim bir değişiyor hop tamamen içe kapanan, işlevsiz birine dönüştüğüm için yani depression moda'a girdiğim için kaybediyordum tüm bu kazanımlarımı. sonra 30'Larda ilaca başladım ve her şey hep akmaya başladı yani daha sağlıklı kararlar alan, girdiğim işleri ve ilişkileri tamamlamak için çabalayan, kendine güvenli birine döndüm.

tedavi ile normal bir insana yakın olabiliyoruz. ama tedavisiz yaşamak bence güç, buhranlar içinde yaşamak saçma gerçekten tedavi olun arkadaşlar.

inişli çıkışlı iki uçlu bir bireydim, yani evet bipolardım. ama ilaç kullanmaya 30'larımda başladım ve kabullenebildim.
  • hsmbnl  (19.07.24 22:15:18) 
Bipolarim yas 38. Doktor bana bipolar diyene kadar son on sene baska seyler demislerdi yani en son 6 sene fln bipolar tanisinda kaldim.

İlacsiz hicbir sans yok ilaclida kendini kontrol etmeyi ogrenmelisin. Misal stressten uzak yasamak, spora baslamak, beslenme isini cozmen lazim.

İlacta yuzde yuz basari saglamiyor ama baya yuksek etkili.

Bipolar olan insanlar cok zorbalik yada tramvalar yasamis olabilirler bu yuzden bipolari diyelim ki 3 ay duzeldi sonrasinda kafaya takma yada kabuguna cekilmeler vs gene basa sarmalar baslayabiliyor.

Cevredeki insanlarin anlamasida zor mesela bana herkes olm sen bizden daha akillisin nasil bipolarsin a....koyayim falan diyebiliyorlar halbuki icimde ne volkanlar patliyor insanlari rahatsiz etmemek icin.

Bilmeyenler icin soyleyeyim bipolarda 2 uc var mani ve depresyon.

Mani de insan kendini asiri iyi hossediyor bazilsri kendini peygamber sanabilir bu donemde.

Mani yikici olabiliyor boyle biri size seninseviyorum dese onu ters anlayip tokadi patlatabilirsiniz.

Ben mani deyken herkesi engellemeyr calisirim whatsapptan cunku terso hareketlerim olabilir.

Senin arkadasina gelincede o ozguvenini kaybetmistir ama haklidir cunku benim engelli raporum var is ararken seni cagirsalar bile psikolojik engellilere ayrimcilik yapiyorlar.

Ortopedik engelliler daha cok ariyorlar.

Yani arkadasin is bulsa bile almama ihtimalleri cok yuksek
  • Zetnikov  (19.07.24 22:52:13) 
@Zetnikov engelli raporu yok. Çünkü terapiye gitmiyor siciline işlemesin , yarın öbür gün memuriyet olursa önüne engel olmasın diye. Gerçi teşhis konduğuna göre bir yerlerde görünüyordur raporlu ilaçlar var ortada bilmiyorum fazla da kurcalamak istemiyorum ama engelli raporu yok, başvuru yok yani. Bu yüzden bir iş yerinin bu durumu görüp almayacağını sanmam, ha çalışırken bir sıkıntı yaşarlarsa onu bilmiyorum tabii ki. Dediğin gibi özgüven mevzusu da yerlerde. Mani yokmuş öyle dedi bana hep depresyon. Biz de derdimiz var sanıyoruz :/


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (19.07.24 23:09:19) 
@huzurlarinizds huzursuzluk

Eger engelli raporu alirsa ve engelli kpssine girerse memur olur.
Engelli icin ozel kontenjan var.

Simdi dicen sen bundan faydalandin mi hayir hocam cunku benim kafa basmiyor matematige hatta mat calisinca kotu hossediyorum kendimi bu yuzden uniyi terk ettim. Umutsuz vakayim yani.

Bence bipolarin iki kurtulusu var parasal anlamda

1 kendi isini kuracaksin

Yada

2 engelli kpss ye girip mermur olucan

Baska secenek goremiyorum ben
  • Zetnikov  (19.07.24 23:21:52) 
Eski kız arkadaşım da bipolardı, gayet iyi çalışıyor işinde, geçen yıl da evlendi, arada atak dönemleri olsa da düzenli ilaç(lityum)-terapi ve sosyal destekle gayet normal bir hayat sürdürebiliyorlar.


  • blue rebel motorcycle club  (19.07.24 23:40:17) 
Bipolar hiçbir zaman tek uçlu olmaz. Kendini eve kapatabildiğine göre depresyon atağında. Bunun mani atağı da gelecek ve tanıyamayacaksınız onu. İlaçlı + sözlü tedavi görmesi lazım.


  • muhayyer divan  (19.07.24 23:44:47) 
Eşim bipolar, işinde problemi yok. Ara ara atak dönemi olabiliyor, ilac ve psikologla devam ediyor. Benden önce ağır bir depresyon dönemi geçirmiş sonrasinda psikiyatri,psikolog ve ilaclar ile toparladigini anlatmıştı. Nitekim psikoloji konusunda tanıdığım en nitelikli insan kendisi.


  • mirty  (20.07.24 13:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.