[]

klima montajı - elektrik tesisatı

selamlar. haftaya eve klima montajı yapılacak. split klima. balkonla salonun paylaştığı duvara iç üniteyi, balkonda uygun bir yere de dış üniteyi taktırırım diye düşünüyorum. tesisatı hazırlaması için elektrikçi çağıracağım, öncesinde bilmem gereken bir şey var mı?
iç ünitenin takılacağı duvarda buat kapağı var, balkon aydınlatma kabloları oradan geçiyor, oradan paralel çekebilir diye düşündüm. dış ünite için de o hat kullanılabilir mi, yoksa mükellef bir tesisat mı çekilir oraya?

bir de, duvar kolon değil, tuğla. hortumları direkt duvardan geçirebilir miler?

 
direkt duvardan geçirirler. elektrikçi bir sigorta koysun sonrasına da priz koysa yeter ama görüntü kötü olacaktır.
uzatma kablo ile klimayı çalıştırıp garantiyi başlatsınlar, sonra elektrikçi daha düzgün ve kablo görünmeyecek şekilde bağlasın bana kalırsa.

  • kisa  (19.07.24 11:03:30) 
@kisa aslında kendim de elektronikçiyim, diğer duvarda televizyonun bağlı olduğu prizden kablo çekip ucuna da bir sigorta bağlayabilirim. cihaz maks. 7.5 amper çekiyormuş, uygun kalınlık kablo ve sigorta ayarlayabilirim ona göre. klimacılar sıkıntı yapmaz sanırım.


  • mazrufsezici  (19.07.24 11:54:45) 
yapmazlar. kendileri elektrik işine bulaşmıyorlar hiç. onların derdi fişi takayım çalışsın.
bu arada klima montajında vakumlama önemli. vakumlama klima adem helvacı diye aratın çıkan videoları izleyin. icabında montaj esnasında kameraya çekin.

  • kisa  (19.07.24 12:00:55) 
@kisa vakumlama ile ilgili müşteri şikayetlerine denk geldim, takipçisi olacağım :D


  • mazrufsezici  (19.07.24 12:02:53) 
artık klimalara elektrik sadece dış üniteye çekiliyor. iç üniteye elektrik klima servisi kendi içinde hallediyor. yanı sadece dış üniteye elektrik çekilecekmiş gibi düşün.


  • paudi  (19.07.24 14:50:21 ~ 14:50:55) 
@paudi beko'dan şöyle bir mesaj geldi:

"Klima montajinizin sorunsuz yapilabilmesi icin; kurulumun yapilacagi yerde elektrik tesisatinin, ehliyetli bir elektrikci tarafindan hazirlanmis olmasi gerekmektedir."

dediğiniz gibiyse, ben iç duvara kadar 220v hattı ve sigortayı getirirsem oradan dışarı bağlantıyı da onlar halleder mi? ben aslında bi bekoya sorayım bunu :D
  • mazrufsezici  (19.07.24 16:57:29) 
ekleme: beko'yu aradım, dış ünitenin olduğu yere elektrik çekip sigortayı monte etmem gerekiyormuş. onlar iç-dış üniteler arası bağlıyormuş. forumlarda denk geldiğim "dıştan beslemeli" imiş yani. yarın tesisatı çekeceğim, cumartesi de kurulum yapılacak. güncellemeleri buraya aktarırım.


  • mazrufsezici  (25.07.24 21:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.