[]

Kuyumcular nasıl para kazanıyor?

Kuyumcular nasıl para kazanıyor?
En fazla para kazandıkları işler neler?

Fakir kuyumcu gördünüz mü?
İflas eden kuyumcu gördünüz mü? (Kumar, hatalı ev almak, dolandırılmak vs. gibi başka sebepler değil de kuyumculuk işlemlerinde başarısızlık sebebiyle iflastan bahsediyorum.)

 
döviz al-sat makası bence günlük baya kazandırıyordur


  • Sumashi  (18.07.24 14:12:34 ~ 14:12:47) 
Dün akşam gün için gram altın alırken kuyumcuya havale kabul ediyor musunuz diye sordum evet dedi işte sevindim yanımda arkadaşım vardı aramızda bak alıyorlar havale ne güzel derken kuyumcu lafa girdi aslında almıyoruz pek dedi. Nedenini sordum ben de
"öyle olunca fatura kesmek gerekiyor o zaman da al-sat komisyonundan bir şey kazanmıyoruz" falan dedi.
Yani kuyumcu komisyondan kazanıyor tabi bu bilezikte takıda farklıdır gramda farklı.
Fakir kuyumcu görmedim, tanıdığım, gelirine mal mülküne aşina olduğum bir tane var baya iyi kazanıyor. İflas eden varsa da ben tanımadım.
  • Kediyi üzdün  (18.07.24 14:21:10) 
kuyumcularda zarar kavramı olmaz. vergide vermedikleri için deli gibi para kazanıyorlar. teknik olarak 100 liralık ürünü satıyor gibi görünseler de, piyasadan onu 97'ye alıp 102'e falan satıyorlar. birincisi buradan manyakça bir para kazanıyorlar. ikincisi, altının artışından da kazanıyorlar. örneğin bir kuyumcu diyelim, dükkanda 50 milyon liralık altın ve kuyum var. ons $ bazlı son aylarda %20 arttı. otomatik olarak adamın sermayesi 10 milyon artmış oluyor. evet bozma işleminde de maliyeti artmış oluyor ama onu günlük çeyrek al satlar gibi şeylerle dengelemiş oluyor.


  • avatar is back  (18.07.24 14:22:15) 
Ucuza altın al, pahalıdan altın sat. İşçiliği yüzde 10 olan takıya yüzde 15-20 işçilik fiyatı çekme falan. Altını öyle toptan, direkt üreticiden alamadığın için aracı olan kuyumcuya komisyon ödemek zorunda kalıyorsun. Mesela gir bir kuyumcuya, gram altın al, sonra aynı gram altını aynı dakika içinde aynı kuyumcuya sat. Kuyumcu 100 lira kazanacak.


  • prole  (18.07.24 14:25:23) 
@prole o 100 liralık kazanç kuyumcunun gelirinin çok küçük bir kısmıdır diye düşünüyorum.
Bir ay boyunca günde 20 tane o şekilde al-sat yapsa ay sonunda edeceği para topu topu 60 bin lira.
İki elemana asgari ücret vermenin maliyeti ve dükkana söylenen çay-oralet-kola parası anca çıkar oradan.

Bu hesabımda kuyumcu daha bir kuruş kazanmadı, dükkana kira ödemedi, eve giderken bir somun ekmek bile alamadı.
  • michael_knight  (18.07.24 14:44:35) 
@michael_knight Günlük 20 gramlık al sat mı? :) Hocam kendim kuyumcudan 100 gramlık bilezik alırken, 220 gram altın alan da gördüm aynı anda. 300 gramın komisyonunu bir çarpın isterseniz. Kimisi yatırımlık geliyor 10 gram alıyor, kimisinin düğünü oluyor +100 gram alıyor. Komisyonculuk sonuçta, üretim yok, hırsızlık dışında risk yok ve hep ihtiyaç var.


  • furry burns  (18.07.24 16:35:55 ~ 16:36:25) 
Bazı kuyumcular müşterilerinin altını saklar bir nevi kasa gibi düşün. Müşteri gelir 10 gr altın alır, kuyumcu bunu kartın üzerine not alır, müşterisine altını vermez sadece ihtiyacı olduğunda parasını verir. Ama arada geçen sürede müşterinim parasını, altının işletir.


  • 1917  (18.07.24 18:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.