[]

kahvalti ne demek

kahve alti derken kahveden once yenen anlamina mi geliyor sonra yenen anlamina mi?




 
Kahveye altlık yapiyosun, sonra kahveyi yerlestiriosun


  • abuzer  (18.07.24 07:21:13) 
kahvenin altlığı. kahveden önce, sırf kahvenin tadı daha güzel çıksın diye üç beş bi şey atıştırmak manasında.


  • kel aynak kusu  (18.07.24 07:21:30) 
Eskiden uyanırdın, hacetini giderip dışarı çıkarsın tarlaya. 2-3 saat çalışırdın, sonra eve yemek yemek için dönerdin. Yemekten 2 lokma alır sigara yakardın. O kahvaltı işte. Sonra yemeğe devam. Akabinde biraz uyku, sonra yardır akşama kadar.


  • numlock  (18.07.24 08:19:30) 
Sigara altı denilen bir şey var, sigara içmeye hazırlık gibi düşün.
Kahve altı da böyle, kahve içmeye hazırlık.

  • etna  (18.07.24 08:22:07) 
  • jülsezar  (18.07.24 08:30:50) 
Ben de sigara altı örneğini vermeye gelmiştim.

Bugün bunu eşlikçi diye kullanıyor insanlar. Bizim kahvaltı anlayışımız atıyorum bir İngiliz kahvaltısından farklı zaten. İngiliz kahvaltısı kendi başına bir öğün. Bizim kahvaltılıklarımız meze gibi, ufak kaplarda çeşitli atıştırmalıklardan oluşuyor. Kahveyse ana eleman olarak görülmüş. Bugün olsa çayaltı denirdi. Sabah kahvenin ya da çayın yanında atıştırdığınız şeyler anlamına geliyor. Esas olayınız kahve içmek, yediğiniz şeyler de bu olayı zenginleştiren ve midenizi tutan yan unsurlar.

Bu yüzden 40 çeşit kahvaltılık var, çünkü yediğiniz şeyin ne olduğu çok önemli değil ve bunlar aslında tam takım yer almıyor sofrada. Yöreye göre, zamana göre, mevsime göre değişiyorlar. Şimdi, bu, serpme kahvaltı adıyla her şey bir araya toplanarak daha farklı bir şekil aldı ancak aslında öyle tıka basa yemeye yönelik bir kahvaltı kültürü yok önceleri.
  • akhenaten  (18.07.24 08:31:16 ~ 08:41:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.