[]

karakter uyumu

sevgili olacaginiz kisilerde bu uyumu ariyor musunuz? yada daha acik sorayim sizin icin karakter nedir? neyin uyumlu olmasi onemlidir?




 
Öncelik bu olmalı. Bu filtreden geçenlerden fiziksel çekime bakılmalı. Tam tersi değil. O kadar saçma başlangıçlarım oldu ki, “aa meme” deyip kendimi çok yanlış insanlara hapsettim genç erkekliğimde.

Özgüven, dışa dönüklülük, pozitiflik, zeka, sabır, sakinlik, gelişim odaklı olmak, sağlığına dikkat etmek, emek vermek, değer bilmek, tutarlılık, irade…

Bir de sevgisiz ifadeler kullanmaması lazım. Ağzından çıkanı tartmak, kendini tutmak değil bu dediğim, hiç ağzına/aklına sevgisiz kelimeler gelmeyen bir karakter.
  • gabe h coud  (18.07.24 00:27:33 ~ 00:56:38) 
Gençtik, görüntüye aldandık ama bugün ilk bakacağım şey tipten çok karakter uyumu olur. Bu mantıkla gabe+1 sonraki filtrem fiziksel olur.

Son ilişkimden çıkardığım ders o kadar çok ki artık ne istediğimden çok ne istemediğimi biliyorum ahahsh. O yüzden net bir şekilde söylüyorum benim için uyum sevgi dilimizin aynı olmasıdır. Hepimiz sevgi ihtiyacındayız hepimizin hayatında travmaları, kodlamaları, bugünkü bizi biz yapan olgular, olaylar var. İyi ya da kötü. Bunları kendimizde fark edip karşı tarafın da bu konularda size yaşattıracağı duygular konusunda aynı yönde şekillenmiş olması çok mühim. Size soru işareti bırakıyorsa olmuyor o iş. Ben bana herhangi bir davranışıyla herhangi bir konuda yalnızca güven değil şüphe duyurmayacak insana uyumluyuz derim.
Bazen bunu anlamak da maalesef yıllarınızı alıyor.
  • Kediyi üzdün  (18.07.24 00:37:01) 
En önemlisi karakter uyumu. Karakter uyumu olmazsa olmazdır.

Hayata bakış açımız, olayları görme ve değerlendirme biçimimiz benzer değil birebir aynı olmalı. Duruş meselesi çok önemli ve nerede durduğu omurgalı olması lazım. Güce tapmayan biri olması çok önemli. Güce sahip olduğunda bunu kendi çıkarları için değil her canlı için kullanmalı.

Sevgi dolu olmalı, çok saygılı olmalı, nezaket sahibi olmalı, konuşmayı sevmesi lazım, sorunları konuşmaktan kaçmamalı.

Bütün canlıları eşit görmeli, sömürmeyen biri olması lazım. Kendi konforu ve rahatlığı için bencilce davranmamalı, şımarık olmamalı. İnandığı değerler olmalı, boş bir insan olmamalı, düşünmesi lazım sürekli. Empati yapabilme yeteneğine sahip olmalı, düşünceli olmalı.

Aslında özetlemem gerekirse; birebir aynı ahlak düzeyine sahip olmak gerekiyor.
  • rock n roll  (18.07.24 01:43:27) 
Karakterler yüzde yüz örtüşmese de iletişim ve saygı inşa edilirse güzel bir birliktelik kuruluyor.


  • sekizdokuzon  (18.07.24 09:18:16) 
gelecek planlarinin uyusmasi cok önemli benim icin.

cocuk istemedigini hissettigim biriyle committed olmam ve iliskim varsa bunu fark edersem de ayrilirim.

hobileri, mizaci vs iyi bir insan oldugunu düsündügüm sürece fark etmez. buna takilmam ama uyum saglama özverisi beklerim, kendim de yapmaya calisirim..
  • robert bosch  (18.07.24 09:26:54) 
karakter uyumu şarttır
bu uyumun nasıl olacağı kişiden kişiye değişir
şahsen ben kaba, kavgacı sinirli, durup durup huzursuzluk çıkaran kişilerden hiç haz etmem
yumuşak huy, nezaket her kapıyı açar ilişkilerde çok önemlidir.
2. olmazsa olmaz da bizim toprakların kanayan yarası kaynana sorunsalı. her iki cins için de geçerli. ana babasını ilişkisine karıştırmayacak kadar olgun olmalı kişiler.
  • iwillsee  (18.07.24 13:06:20) 
Karakter uyumunun karakterlerin aynı olması anlamına gelmediğini hatırlatmak isterim. Uyumlu olmaları gerekiyor.

Çok konuşkan bir insanla çok konuşkan başka bir insanın anlaşması daha zor oluyor. İmkansız demiyorum ama daha zor.
Ayrıca sizden farklı bakış açısına, zevklere, düşüncelere sahip bir partner hayatınızı kesinlikle zenginleştiriyor. Bu zenginliğe ulaşabilmek için farklı da olsanız diğer pencereden bakmaya meraklı, istekli olmanız gerekiyor.

Uyduruk bir örnek vermem gerekirse; kum plaj seven biriyle kum plaj seven biri bir arada olursa sonsuza dek kum plajda denize girerler. Ama bunlardan biri taşlı, diğeri kumlu plaj severlerse her ikisi de tanımadığı bir keyfi tadar. Hayatta farklılıkları tatmanın çok önemli olduğuna inanıyorum o yüzden kendinizin bir benzerini aramamanızı öneririm.
  • michael_knight  (18.07.24 14:13:18) 
İlişki aslında o kadar küçük detaylarla kuruluyor ki... Erkek arkadaşıma evinde sarı ışık kullanıyor diye daha da düşmüştüm mesela. Beyaz ışık seven insanla zor yani ahahhha...

O yüzden evet tabii ki arıyorum. Sakin mizaçlı olması, kolay öfkelenmemesi (öfkesini seven insanlardan hiç hoşlanmıyorum mesela), olaylara yönelik bakış açısı, beni ya da çevresindekileri ele alma biçimi hepsi çok önemli.
  • charbiel  (18.07.24 14:34:52) 
mizah anlayışı, politik görüşü, iletişime açık olması, açık görüşlü ve en ofansif konulari konuşup tartisabilecegim biri olmasi...

aslında dünyaya benzer çerçevelerden bakmak sanırım
  • yuvarlanantencereninkapagi  (22.07.24 02:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.