[]

Tavuk kıyması

Kasapta bugün tavuk göğsünden hazır çekilmiş tavuk kıyması gördüm, pratiklik açısından almayı düşündüm ama sonra "lan bunun bi hilesi var mıdır amunuke" diye kaygılanıp yine normal tavuk göğsü aldım, var mıdır bi hilesi yoksa alayım mı?




 
Şarküteri reyonunda mı satılıyor? Düzgün bir marketse yoktur hilesi. Et kıymaya para yetmediği için icat edilen bir şey.


  • prole  (17.07.24 22:14:27) 
Yok abi klasik kasap market değil, hazır bir şekilde çekilmiş diğer tavuk ürünlerinin yanında duruyor yarım kilo isteyince tartıp veriyor.


  • Bir ben var benden şurada  (17.07.24 22:16:54) 
içine etten başka şeyler de giriyordur. tavukların derisi, kıkırdağı, belki iç organları? ben hazır kıyma asla almazdım.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (17.07.24 22:18:24) 
Lahmacununu bile yapıyorlar. Mirket in dediği gibi evde kendin yap.


  • geveze yazar  (17.07.24 22:32:14) 
Benim sürekli tavuk kıyması aldığım bir yer var, sadece tavuk satan bir yer. Tavuk kıyması isteyince tavuk göğsünü alıp arkada kıyma makinesinde çekip veriyorlar. Direkt kıyma olarak reyona koymuyorlar. Tavuk zaten hızlı bozuluyor, kıyması daha da hızlı bozulur.

İçinde hile olduğunu sanmıyorum ama göğüsten çekip verseler daha sağlıklı olur, ben olsam bu şekilde talep ederim, hazır çekilmişi almam.
  • lamborcini  (18.07.24 07:18:59) 
icinde hile oldugunu sanmiyorum.

tek bi kiyma cekme makinasi varsa sürekli et-tavuk karistirmak istemiyordur makinada.

o yüzden sabah önden cekip koyuyordur. sonra temizleyip gün icinde cesitli etleri cekiyordur makinede.
  • c1b2k3  (18.07.24 08:54:58) 
Normalde etin gectigi yerden tavuk gecirmiyorlar bizim burada yani et kiyma sadece basiyor makina tavuk icin 2. Bi kiyma makinasi gerek yoksa hic dogru degil


  • Zetnikov  (18.07.24 09:44:23) 
tavukların açıkta paket dışında satılması kanunen yasak diyorlardı tavuk kıynayı nasıl böyle alenen satıyorlar? tavuk kıyma yapmak zor değil. küçük parçalara doğradığınız tavukları rondoda kıyma yapabilirsiniz.


  • iwillsee  (18.07.24 12:38:06) 
şuraya ek yapabilir miyim? tavuk kıymayı rondoda nasl yapıyorsunuz? direkt çiğden tavuk göğsünü mü koyuyorsunuz? mesela göğsün yanında içine tavuğun derilerini de koyup biraz yağlandırmak istersek olur mu?


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (18.07.24 23:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.