[]

yurtdışında 200.000$ ve üstü para ödülü kazanınca hesaba nasıl atıyorlar?

şunu demek istiyorum mesela türkiyede yaşayan birisi amerikada bir yarışmaya katıldı 1.oldu yüzbinlerce dolar kazandı ( cok para örneği vermek istedim ki durum dahada zorlaşsın.)

parayı nasıl hesabına gönderiyorlar yada yatırıyorlar?

çünkü TR hesabına gönderseler kesinti falan oluyor diye biliyorum baya

farklı bi yöntem mi var acaba?

 
200bin alti ustu fark edecegini sanmiyorum, benim komsu her sene las vegas'a poker turnuvasina gidiyor, en son $25000 aldi. ordaki hesabina yatiriyorlar, yarisini hemen devlet cokuyor zaten. kalani kendi lokal hesabina transfer etmis. Bir sonraki sene vergini yapip kesikleri verginin bir kismini kurtarabiliyorsun oranin vatandasi olmadigin icin, vs.


  • cooperr  (17.07.24 21:42:20) 
@cooper

hocam mantıklı bir hesaba gonderme yontemı var mı?
amerıkan hesabımı acmıs da yatırmıslar?
ben TR hesabına nasıl gonderıyorlar onu merak edıyorum.
birde adam hangi bankaya acaba gondertmıs belki özel bankalar vardır hani komısyon az kesen vs?
  • Zetnikov  (17.07.24 22:44:15) 
@zetnikov

detay bilmiyorum yaw, saglamci biri oldugu icin tahminim ordaki bankalardan birinden hesap acmistir, oraya yatirtiyordur. Herif surekli gidip geliyor zaten kumar icin. Ordan da istedigin hesaba atarsin. Komisyon zaten sinek viziltisi olur. $50k parayi 15-20 dolara yolluyorsun.
  • cooperr  (17.07.24 22:55:55) 
Amerikada yaşıyorum. Genelde böyle yerler çek verir. Çek banka hesabınıza yüklenir. Banka uygulamalarında fiziksel çeki hesaba yatır diye seçenek var. Ön arka foto çekip uygulamaya yükleyince para hesabınıza geçiyor.

Us banka hesabimdan tr hesaba göndermek swiftle 15 -20 dolar alır us banka. Bu arada Tr banka da komisyon alıyor. Bu sebeple para gelmeden önce tr bankayı arayıp swift gelecek komisyonu küçük bi miktara sabitleyin demek lazım.200 tl de onlar alır. Detay lazımsa özelden yazarsanz anlatrm
  • isminivermekistemeyensuser  (18.07.24 01:25:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.