[]

alkol yoksunluğu bu kadar etkiler mi ya?

hem ilaç kullandığım hem de çeşitli bağımlılıklarıma zamanında son vermeye çalıştığım için aslında sürece ve vücudumun/beynimin acayip tepkilerine alışığım. bana o yüzden tuhaf geldi.

çok abarttığımı düşündüğüm bir süreçte "bi süre alkolü ağzına sürme" dedim kendime, 37 gün oluyor sanırım bugün.

yalnız mental olarak, biraz daha iyi olmakla beraber hala "boş" hissediyorum ya. nasıl desem hevessiz, isteksiz, heyecansız... yahu sigarada, şekerde bile bu his 5-6 günde geçerdi.

sizce bu mental apışıp kalma ve hüzün durumunun sebebini başka bi yerde aramalı mıyım artık? yani bu kadar sürmemesi lazım bunun, saçma geldi bana.

çok içtiğim süre de 2 ay civarı ha öyle 15 senelik alkolik değilim.

benzer yoldan geçmiş olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi? neblim "kardeş alkol sigaradan daha beter, kafanın resetlenmesi aylar sürer, sabret" mi dersiniz, "benim dayı amatem'e yattı bi ay sonra fabrika ayarlarına döndü, iki ay içtin diye bu kadar bozulmazsın, başka bi şeydendir o" mu dersiniz?

hayatımda ilk kez "çok içtin, durman lazım" dedim açıkçası, normalde bu sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum :( dediğim gibi daha önce sigara, şeker vs. bırakırken 5-6 gün mızıldanırdım sonra geçerdi. bu ne yav.

 
Yerine alkolün yaptığını (tamamen olmasa da tatmin edici oranda) yapan bir şey koymazsan alkol yoksunluğu aşk acısından beterdir. Bitti sandığın yerde yeniden başlar. Benim deneyimim bu yönde, bilimsel bir dayanağım yok ki dayanayım.


  • sekizdokuzon  (17.07.24 19:50:50 ~ 19:52:00) 
Serotonin reseptörleri neye duyarlı hale gelirse senden onu ister onu arzular bu alkol olur sigara olur seks olur luppo olur fark etmez, hangisine alıştırıp sonradan kestiysen mevcut şartlara adapte olana kadar bunları çekersin.


  • Bir ben var benden şurada  (17.07.24 19:53:15) 
@sekizdokuzon, eski düzene döndüm aslında. alkolün olmadığı zamanlardaki gibi akşamları çay içip kitap okuyorum filan. bundan aldığım keyif yavaş yavaş artıyor, bunun farkındayım ama ne yalan söyliyim eskisi gibi değilim. "içmicem" deyince durabiliyorum, bu çok güzel fakat özlemiyorum ve istemiyorum dersem yalan olur. pü.

@bir ben var benden şurada,

tam olarak bundan bahsediyorum aslında... yahu bu reseptörler sigarayı bile 4-5 günde aşıyordu. şimdi niye ölü taklidi yapıyorlar? ilaç mı bozdu acaba?
  • mark greg sputnik  (17.07.24 19:56:20) 
Güçlüden zayıfa doğru farklılık gösterir illa ki, yani ekstrem bir örnek olacak ama alkolü sigaradan daha zor bırakırsın eroini de alkolden daha zor bırakırsın bunların bağımlılık yapıcı özellikleri beyin kimyasına olan domine edici özellikleri gücü farklı olur hem fiziki hem de psikolojik olarak.


  • Bir ben var benden şurada  (17.07.24 20:00:23) 
Alkollü halinle ayık halin arasındaki kontrast ne kadar fazlaysa o kadar hızlı ve derin bir bağımlılık geliştiriyorsun. Sen yine iki ayda "Noluyoruz?" demişsin, ben neredeyse üç yıldır arama mesafe koymaya çalışıyorum.

Şey yapmaya çalışıyorum. Alkol aldığımda yapmamı engelleyen işler bulayım dedim kendime. Nedir mesela, spor. Sonra işte gün içinde sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, alkol evet odaklanmayı arttırıyor bende ama ertesi gün hiçbir şey öğrenecek halim kalmıyor, bu konuda eksiye düşüyorum. Bu süreçte de karşıma hep alkolden hayatı kaymış insanlar çıktı. "Buraya doğru gidiyorsun" diye fısıldıyor bir şeyler. Zor, çetrefilli bir süreç. Erken önlem almışsın, tebrik ediyorum.
  • sekizdokuzon  (17.07.24 20:01:43) 
Alkol problemim olmadı ama diyorumki, bu olayın üzerine çok düiünme, GEÇİCEK. Şuan arınma aşamasındasın, kolay olucak denmedi. Ama sonsuza kadar da böyle sürmeyecek. Arınıyorsun, sık dişini


  • füt  (18.07.24 00:23:51) 
Hiç yapmadığın şeyler yap, evcil hayvan al, yoksullara ihtiyaç sahiplerine yardım et. Kendini meşgul tut. Koşuya başla. Anahtar kelime; arınma


  • füt  (18.07.24 00:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.