[]

Ketojenik diyete başlıyorum, önerilerinizi alırım

Hatta an itibariyle başladım. Birkaç saat önce son Ayvalık tostumu yedim. Son olduğunu bilmeden...

Daha önce 3-4 kez yaptım, bende harikalar yaratan bir diyet şekli. Yine de akıl akıldan üstündür, sizin de önerilerinize ve varsa tariflerinize talibim.

Teşekkür ederim.

 
Ketojenik diyet'in hiçbir üstünlüğü yok boşuna acı çekeceksin, 300 kalori açık verdikten sonra hangi diyeti yaparsan yap ay sonunda aynı yağ kaybını yaşayacaksın, o nedenle değmez. Ayrıca ketojenik diyet yapıyorum diyen kimse ketojenik diyet yapamıyor, yapıyorum diyen birinin toplam kalorisinin %70'ini yağdan alması lazım, ben böyle bi yiğido görmedim hiç. Ayrıca düşük karb ve protein aldığın için kas kaybı yaşayacaksın, bunların bir kısmı t hücrelerinin de bulunduğu lenf sisteminden olacak ve bağışıklığın düşecek, sen kas kaybettikçe kilo veriyorum zannedeceksin ama çoğunlukla kas ve su kaybedeceksin. Ketojenik diyet tıpkı çölyaklıların beslenmesi gibi küçük bir topluluğa hitap eden zorunlu bir diyet, sağlıklı insan işi değil. Hadi gerçekten ketojenik yapsan bu defa da kanındaki keton cisimleri artacak o da alerjik bir yan ürün derinde döküntü yapacak kaşınıp duracaksın kortizol tedavisi yemek zorunda kalacaksın, bazıları ben bunları yaşamadım diyecek ama onlar muhtemelen gerçekten ketosise girmedikleri için bunları yaşamamış olacak. Bunlar gibi 10 tane daha madde sayıp negatifi basarım ama gerek yok alman gereken toplam kaloriyi hesapla onun 300 kalori altında proteinini karbonhidratını yağını ihtiyacına göre al geç, böyle şeylere gerek yok. Ayrıca bir spor hayatın varsa bu etkileri x2 olarak yaşayacaksın, misal kas hücreleri sadece karbonhidratla çalışırken sen 10 gram karbonhidratla antrenman yaptığında kasların kasılmak için şekeri nereden bulacak? Evet kaslarını glikoza yıkıp kullanacak ve kas kaybı yaşayacaksın, kan şekerini ayarlayan karaciğerin şeker gelmeyince nereden şeker bulup çalışacak? Evet kaslarını yıkıp glikoza çevirerek bu işlerini yapacak ve kas kaybı yaşayacaksın. Şimdi otur tekrar düşün ben doğru bir karar mı verdim diye.


  • Bir ben var benden şurada  (17.07.24 19:05:19 ~ 19:26:44) 
Bence asıl sormamız gereken soru sürekli kilo alıp sürekli keto yapman :)

Onun dışında canın ne diyet istiyorsa yap tabi, her diyet herkeste olmaz zaten bilimsel olarak da kilo verme, yağ yakma açısından bir farkları yok çok. Ben misal hayatta yapamam, o yüzden bana göre dandik diyet =D

Hadi hayırlısı olsun simdiden.
  • logisticsmanager  (17.07.24 19:23:38) 
İç dış çok güzel yağ yakıyor, ben bayılıyorum. Bir de başlarda inanılmaz zorluyor, nefsimi terbiye ediyorum. İki senede üç kez yaptım, baştaki o keto-flu dedikleri demin övdüğüm şekerin çekilmesi kaynaklı yoksunluk sendromu tarzı şey dışında cidden bir zararını görmedim. Daha az uyuyorum, daha az acıkıyorum, cooook daha enerjik hissediyorum. Ben tavım bu diyete, hastasıyım. Hastası olmasam daha iyi de tabii.


  • sekizdokuzon  (17.07.24 19:32:45) 
Bilim adami degilim ama ketojenik diyeti savunanlar da ballandira ballandira, bol bilimselli ne kadar iyi oldugunu anlatiyorlar. Gecenlerde sorulan bilim disilik konusunda da anlamadigim bir nokta olarak belirtmistim sanirim.

%70 yag olayi da biraz garip geliyor. Makroyu ayarlamak icin kahveye hindistan cevizi yagi koymalar falan. Ne yani %50 yag olsa kalan protein ve sebzeden gelen az miktarda karbonhidrat olsa ne olacak.

Neyse hayirli olsun, bence standart amerikan diyetinden iyidir. Bunu gecici birsey olarak mi dusunuyordunuz?
  • mbond  (17.07.24 19:33:40) 
Evet evet, maksimum 45 gün yapıyorum.


  • sekizdokuzon  (17.07.24 19:36:27) 
Yılda iki kere fazla kilolardan kurtulmakta nasıl bir zarar var ki?


  • sekizdokuzon  (17.07.24 20:18:41) 
Soruyu ters sorarsak; yilda 275 gün fazla kilon var (tabi 2 kg mu 10 kg mu bilmiyoruz) 45*2den 90 gün keto yapiyorsun.

Dediğim gibi kaç kg vereceğine bağlı. Ha 2-3 kg vermek için keto yapmaya değer mi bilmiyorum sonuçta beni çok sıkan bir diyet türü. Sen mutluysan diyette sorun yok. Benim sorum genel olarak yıl içinde ne kadar kilo aldığın ve normal bir kgyu neden devam ettiremedigin. That's it eightnineten
  • logisticsmanager  (17.07.24 20:29:56) 
Çok zarar verir mi bünyeye? Bayağı 8-10 kilo oynuyor çünkü. Yaş 37.

Nedeni de duygusal yeme var, alkol var. Özellikle işsiz kaldığım dönemler uzarsa hareketsizlik oluyor. Sürekli evde olduğum için sürekli yiyorum. Yıl içinde maksimum ne kadar oynaması normaldir kilomun?
  • sekizdokuzon  (17.07.24 20:32:06 ~ 20:34:30) 
Yani şimdi sana bilimsel olarak bir kanıt sunamam ama şöyle düşün; senin hoşuna giden kg 50 olsun, sen senede 275 gün yani yüzde 75inde 60 kg yani senin hoşuna giden kg'nun yüzde 20si fazlası ile dolaş.

Yani yüksek tabi, genelde ideal kg'da olmak sağlık için daha iyi (eğer bahsettigimiz kaslı olan biri değilse).

Ki şöyle düşün; sen kendine düzgün bir beslenme düzeni olustursan ve bunu takip etsen, haftada bir gün tartiya çıkıp (ben her pazartesi sabahi tartilirim) kendini check etsen, aldiysan bir tık kessen, almadıysan devam etsen ve hiç keto vs ugrasmadan senede en kötü 300 gün istediğin kilo 65 gün de iki kg fazlanla dolassan daha mutlu olmaz misin?

Everything in moderation mantığım var. Bu sebepten keto gibi diyetler kişinin özel bir gereksinimi yoksa (saglikla alakalı misal seker ya da kanser hastasi) extreme benim için.
  • logisticsmanager  (17.07.24 20:37:29) 
Sağolasın kankacım, sebebini sorman bana iyi geldi. Var ol.


  • sekizdokuzon  (17.07.24 20:42:30) 
senenin ve hatta klişe şekilde son 50 yılın en sıcak günlerinde dondurma bile yemeyeceksin ve bu diyetin hastasısın, öyle mi? o nasıl bir irade, helal olsun.


  • lifeisopeth  (17.07.24 20:47:37) 
@life: İhtiyacım var bunu yapabildiğimi kendime göstermeye.


  • sekizdokuzon  (17.07.24 20:55:22) 
@tahtakafa'nın mesajla söylediklerini, kendisinin de iznini alarak, daha çok insana ulaşması açısından buraya kopyalıyorum.

"keto yasam tarzi olabilecek bir beslenme turu bana gore. bence kimseye gore hareket etme. kendi degerlendirmeni yap. cunku herkesin soylediginde bir seyler eksik kaliyor. mesela bir ben var yazmis spor yaparken sekeri nerden bulacak kaslar diye. keto yaparken kimse sana spordan once karbonhidrat almayacaksin demiyor. spor yaptigin gunler karbonhidrati arttirabilirsin. makro saymanin esprisi ketosiste kalmak icin gereken formulu uygulamayi saglamak. o da su basitce, karbonhidrat + protein < yag. bunu saglamak icin yag bir miktar arttiriyorsun zaten en yuksek kalorili besin yag oldugu icin makrolarini hesapladiginda abartili sekilde yag tuketmen gerekmedigini anlayacaksin. eger kilo vermek istiyorsan kalori acigi yaratman gerekiyor. ben keto beslenirken kilo degil yag kaybetmek icin calistim ve 3 ayda gobegi eritip sporla birlikte gayet duzgun bir vucut yapisina kavustum. vucud yagi terle, idrarla disari atar. o yuzden idrar ve agiz kokusu degisiyor. eger terle atamazsa vucudun deride kasinti ve dokuntu yapabiliyor. bunun cozumu cok basit: terlemek. ayrica terledigin icin mineral kaybedeceksin. o yuzden kaliteli tuz tuketmek, magnezyum takviyesi almak, mineral degeri yuksek su/soda tuketmek iyi olur. hindistan cevizi yagi gibi yaglar mct tipinde cabuk cozulen hizli enerji veren yaglar gun icerisinde o yuzden tuketiyoruz enerji ihtiyacimizi karsilamak icin. ben keto beslendigim surecte hic bir mide rahatsizligi yasamiyorum. seker sorunu ortadan kalkiyor. halsizlik, yorgunluk yok. keton dedigimiz yag cisimcigi kan beyin bariyerini tek basina gecebiliyor. seker gibi insuline ihtiyac duymuyor. o yuzden mental olarak acayip iyi hissediyorum. karamsar dusunceler yok oluyor. odaklanma sorunu ortadan kalkiyor. cinsel performans arsa cikiyor. mucize gibi bir sey. vucudda sagladigi bu kadar iyi sey varken hala nasil karsi cikiyor insanlar anlamak guc. bugun obezite sorunu yasayan canlilar sadece insanlar ve insanlarin besledigi hayvanlar. ne kadar acik ve net. karbonhidratla beslenerek buyuk bir bagimliligin icerisindeyiz ve vucudumuza ihanet ediyoruz. o yuzden en basta ketonun bir yasam tarzi olabilecegini belirtmistim. bu benim gorusum. herkes kendine uygun olan yontemi secebilir.
bu arada carbmanager uygulamasi cok guzel makro takibi icin kullanabilirsin."
  • sekizdokuzon  (18.07.24 09:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.