[]

Ben mi mağarama dönmeliyim yoksa artık ilişkiler böyle mi?

24 temmuz judas priest konserine gidecektik arkadaşla ben gidemiyorum biletimi de arkadaşa verdim sen sevgilinle git bari dedim çünkü o çok istekliydi. Bugün sordum gidiyorsunuz dimi ne yaptınız diye konuşma ss'i atmış. İçerik şu tarz:

Kız çok istekli ama sevgilisi "canım istemiyor sen arkadaşlarına çevrene sor üşeniyorum gidecek birini bulamazsan ben gelirim" demiş.
Kız da o zaman arkadaşlarıma sorayım ama içlerinde erkek arkadaşlarım da olabilir senin için uygunsa diye söylüyor çocuk da tamam diyor.

Neyse benim kız/erkek arkadaşım bana söylese ben başkasıyla gitmesindense ne olacak en fazla konser der giderim yani ama arkadaşın sevgilisindeki bu sırf canı istemiyor diye başkasıyla göndermesine okey olması garibime gitti.

Arkadaşıma da söyledim garip bulduğumu o da aslında bozulmuş gibi tam olarak söylemiyorsa da bana öyle geldi.

Size de sorayım ben mi mağarama döneyim yoksa arkadaşımın sevgilisi mi çok modern.

 
Bizi mağaramıza kafamıza vura vura sokacaklar bu gidişle. Arkadaşının sevgilisi modern değil, geniş. Evlerden ırak.


  • numlock  (17.07.24 12:04:31) 
he yav cidden döneceğim 2+1 mağara arıyorum uygun fiyatlı.


  • Kediyi üzdün  (17.07.24 12:06:16) 
senin arkadas sorun etmiyor demek ki rahat bir iletisimleri var.
sana ne ki bundan? konsere gidiyorlar yani alt tarafi.
arkadasini da fisteklemissin "garip" buldum diyerek :D get a life derim biri bana böyle bir sey dese.
  • robert bosch  (17.07.24 12:10:09) 
Genişlikle (bu da çok kötü bir tabir ya neyse) alakası yok da arkadaş sıkılmış sevgilisinden onu anlıyorum ben.


  • pispinti  (17.07.24 12:10:28) 
Bir kere “konsere gondermek” ifadesi ne demek? Cocugu bakkala gondermek gibi? Cocuk gitmek istemiyorsa kiz da arkadaslariyla gider ne var ki bunda anlamadim cidden?
“Erkek arkadaslarim da olabilir” derken normal arkadastan bahsediyoruz diye dusunuyorum, ne var bunda? Karsi cins arkadasi olamaz mi ve onunla konsere gidemez mi? Acayip geldi bana bastan sona bu soru ve gelen yanitlar.
Magaraniza donebilirsiniz evet, cok primitif bir yaklasim sizinki. Arkadasinizin sevgilisinin yaptigi genislik veya modernlik degil olmasi gereken zaten.
  • mor oje  (17.07.24 12:11:27) 
Sen beni dinle hocam düşme bu yeni neslin tuzaklarına. Konuşur onlar


  • numlock  (17.07.24 12:12:19) 
arkadaşla konsere gitme eyleminde gidilecek arkadaşın cinsiyetini önemsemezdim. Ha sevgilim konsere gitmek istiyorsa çok hevesim yoksa da eşlik ederim ama bunu "başkasıyla gitmesin" diye değil, ona değer verdiğim için yaparım ama atıyorum işim çıktı, hasta oldum vs gidemiyosam da herhangi bir arkadaşıyla gitmesi arasında bir fark görmezdim. Arkadaşınızın sevgilisi bu verilen bilgiler eşliğinde ne modern ne de geniş bence. Daha çok üşengeç ve kafası rahat birisi. Modernlik de genişlik de bu değil.

Cinsiyet: E
  • nundu  (17.07.24 12:13:39) 
yok valla hala okey değilim zaten @numlock

Abi insan sevgilisi varken niye başka erkek arkadaşıyla gitsin konsere? Sevgilisi canım istemedi diyor, konser yani hani oraya gitmeyip dışarıda arkadaşlarıyla takılacak birisi asosyal bir tip de değil ki
  • Kediyi üzdün  (17.07.24 12:15:59) 
Acayiplik sende.
O kız zaten o erkekle bir şeyler yaşamak istiyorsa yaşar, bunun için konser biletine ihtiyaç yok.

Ama gençken sanırım insan böyle oluyor. 20-25 yaşıma kadar ben de bu şekilde düşünüyordum, şimdi o düşünceden çok uzağım.

Bir de şöyle düşün; sen dikkat edip 5 yıl boyunca o kızı başkasıyla konsere göndermesen de 5. yıl bir konsere gidip de başkasına gönlü kaysa daha mı iyi olacak? Gideceği varsa bir an önce gitsin. Gitmeyecekse zaten endişelenme.

Arkadaşına söylemen işin daha da acayip kısmı. Onu zor, garip bir durumda bırakmışsın.
  • michael_knight  (17.07.24 12:23:03) 
@Michael hocam, yok ya öyle fişniklemedim kızı aa niye istemiyor ki falan şaşırmalı bir garip bulma. kızın içine tohum serpmedim öyle anlaşıldı sanırım ama yok yani.


  • Kediyi üzdün  (17.07.24 12:25:00) 
Mağaradan selamlar o/

Sevgilisini başka erkekle konsere gönderen erkek gözümde feminenleşir cazibesini kaybeder. Biz de böyle bir mağara kadınıyız tişikkirlir.
  • Gradient_tabanlı_mor  (17.07.24 12:26:09) 
Yapmayın yaa lütfeen.
Ben böyle yorumlar görünce çok üzülüyorum.

Arkadaşlarımız cinsiyetsizdir. Kadın ya da erkek olmasının ne önemi var o senin arkadaşın.
Hayatımızda olan kimsenin bizim konsere kiminle gideceğimiz konusunda herhangi bir söz hakkı olamaz.
  • mutekebbir  (17.07.24 12:30:12) 
@mutekebbir size cevaben genel olarak yazmış olayım elbette arkadaşlar cinsiyetsizdir ama her arkadaşla her şeye de okey olamam ya ben. Sevgilimi niye ben varken başka biriyle konsere gitmek zorunda bırakayım. Zorunda diyorum evet çünkü önce gelip sevgilisine gidelim diyor ilk tercih siz olmuşsunuz çünkü sevgilim var ya hani en iyi de arkadaş odur bence öyle olmalı. Kızın ilk tercihi arkadaşları olmamış ki belli ki sevgilisinden umduğunu bulamayınca dönmüş gelebilecek olanlara yazmış.


  • Kediyi üzdün  (17.07.24 12:41:17) 
@kediyi üzdün. Öncelikle kediyi üzme, kedi candır, nefesfir. İkinci olarak da nefesini tüketme, hepimiz neyin ne olduğunu biliyoruz. Şov yapıyorlar.


  • numlock  (17.07.24 12:46:29) 
Ay benim de kocam Judas Priest konserine kızlı erkekli gidecek, şimdi bir gerildim diyeceğim de, çok normal yahu.

Adam grubu sevmiyordur, o kadar yol çekmek istemiyordur, o gün evde camış gibi yatmak istemiştir. Kadının yetişkin bir insan olarak bunu tek başına veya (cinsiyetinden bağımsız olarak) arkadaşlarıyla yapmasının "genişlik" kapsamında konuşulmasını bile yadırgadım gerçekten.
  • kobuzchu kiz  (17.07.24 12:52:08) 
Kendi ahlak anlayışınla başkalarını yargılayıp, linç için de burada taraftar toplamaya çalışıyorsun.

Sen kendi ilişkilerinde nasıl istiyorsan öyle davran. bu sadece senin ve seninle birlikte olan insanın sorunu. Ama burada gelip bunu evrensel doğruymuş gibi pazarlamaya çalışıp ahlak satmak başka bir konu.

Özet. mağaranda ne istiyorsan yap ama senden farklı düşünen ya da yaşayanları da gavatlık, genişlik ya da işte kendi aranızda adına her ne diyorsanız, o şekilde etiketleyip burada ahlak erdem satışı yapma derim.
  • thracia  (17.07.24 12:55:26) 
zaten genel bir kanıya varsam niye buraya yazayım @thracia ajgjgjh linç için adam topluyorum aynen. çıkışta da döveriz belki te allam ya


  • Kediyi üzdün  (17.07.24 12:59:34) 
@Kediyi üzdün; Tabii ki ilk önce sevgilisine sorması çok normal, ama onun gelmek istememesi ve "arkadaşlarından biriyle git" demesi de çok normal.
Canı istemiyorsa konsere gitmek kız istiyor diye zorla niye gitsin ki.

  • mutekebbir  (17.07.24 13:02:44 ~ 13:03:13) 
Bu duyurudakilere bu soruyu sorman abes olmuş. Burası iskandinav ülkelerinin insanları gibi düşünenlerin yeri. Tabiiki sana mağarana dön diyecekler.


  • komando kani var bende  (17.07.24 13:25:14) 
bir konsere yanınızda ilgisini çekmediğini, sevmediğini bilmenize rağmen zorla getirdiğiniz insanla gittiğinizde o konserden ne kadar zevk alırsınız? siz ne kadar kendinizden geçip, rahat davranırsınız?

sevgili kişisi konseri arkadaşınıza zehir etmemek için gitmek istemiyor gibi geldi.
  • tnz  (17.07.24 13:45:33) 
bence adam ayrılmak için yol yapıyor bahane arıyor gibi geldi.


  • Hallegadola  (17.07.24 14:28:54) 
ben mağarama döneyim, sana da bol şans.


  • baldan kaymak  (17.07.24 14:56:40) 
Odağınız bence yanlış yerde.

Eğer takıldığınız bir kadın/erkek sevgilisi dururken başka bir erkek/kadınla nasıl olur da bi etkinliğe gider diye düşünüyorsanız mağaradasınız, evet.

Ama eğer şuna takıldıysanız; “ya kız konsere gitmek istiyor, çocuk o kadar da istemiyor ama sırf eşlik etmek için bile dahil olmuyor.. veya kız bu durumda sevgilisiyle ortak eğelenebilecekleri bir şeyler yapmak yerine konserde ısrar ediyor, bu iki insan madem ki birbirilerini o kadar da sevmiyorlar neden birlikteler?” bunda mağaralık bi durum yok.

Ama ne yazıkki çok sevmek, hep önceliklendireceğiniz, bundan da keyif alacağınız. E zaten başka türlüsü nasıl mümkün olsun ki diyeceğiniz bir sevgili bulmak artık çok zor.
Kıskanmaktan vs bağımsız bir konu bu, kızın daha önceden arkadaşıyla bu planı yapıp sevgilisi olmadan gidecek olması başka bir şey (arkadaşıdır tabiiki gidecek) ama ilişkideki iki insanın ortaklaşa hareket etmesi, birlikte bişeyler yapmak için ölüp bitmesi, gayet tabii olarak “zaten” bundan mutluluk duyabilmesi başka bişey.

bu sorunun odak noktası kıskançlık,rahatlık değil.. çiftlerin neden böyle “birlikte olmayı çok da aman aman aramadıkları” kişilerle birlikte olmayı tercih etmesi.



Edit: imla
  • rewlack  (17.07.24 16:20:31 ~ 23:14:57) 
Beni herkes anladı ama bir siz @rewlack doğru anladınız. Oh be! Ben de doğru anlatamamışım gerçi…

Aynen dediğiniz gibi ben de ikinci kısımdayım. Bu planı ben yaptım kızı ben çağırdım ama gidemeyen de ben oldum öyle olunca da iyi de bir para verdiğim bileti arkadaşıma verdim ve zaten sevgilin var al onunla git dedim. O ise gitmeyip başka birilerini bul demiş ben burada takılı kaldım. Ha bu arada bir arkadaş evde yayılmak istiyor demiş ya asla evde yayılacak adam değil gidip Kadıköyde beşiktaşta her cuma iş sonrası takılır. Kız da şimdi kimle gitsem diye birilerine soruyor. E kimse gelmezse ne olacak mesela? Kız tek gidecek muhtemelen. Bana garip gelen kısmı bir konser için bile sevgiliye üşeniyorum, başkalarına sor demekten imtina etmeyen onu yalnız bırakan, başka insanlara (hadi cinsiyeti avrupalı arkadaşlar için belirtmeyeyim ahshdhhd) aratmak durumunda bırakması oldu. Benim ilişki anlayışımda bu biraz bozulacağım bir hareket. Beklenti meselesi.
  • Kediyi üzdün  (17.07.24 21:07:33) 
:)))

@Kediyi üzdün ama bizi de üzdüler :)
Çok benzer bir durumu başka biçimlerde şu anki erkek arkadaşımla/hayatımdaki insanla yaşıyorum. O nedenle bu kadar iyi tespit edebildim sanırım.
Keşke böyle olmasa ama ne yazıkki insanların türlü türlü sebepleri oluyor işte böyle birliktelikleri bir süreliğine veya hep devam ettirmekle ilgili.
  • rewlack  (17.07.24 23:11:16) 
@rewlack hocam, var, sebepleri olmayanı, öyle olmayanı da var. Biz sevgilisi için inceliğin allahını yapanı da gördük. Başkasını bul bulamazsan gelirim neymiş ya :@
Sevgi neydi? Sevgi emekti.

  • Kediyi üzdün  (18.07.24 00:24:33) 
bence de garip. Fakat bu olaya benzer ve aldatmalı bi örneğim var:

Ben metal konserlerine tek giderim, sevgilim/eşim sevmiyor. İstanbul'da haberleşmeden gittiğim iki konserde de liseden bi arkadaşımı gördüm(erkek), yanında işyerinden bi arkadaşı(kadın) vardı. Bu erkek cinsiyetinden arkadaşımın normalde sevgilisi var ama o da metal konseri sevmediği için "sen arkadaşınla git" demiş herhalde.

Geçen yaz bu arkadaşım ve konsere birlikte gittiği 'arkadaşı' evlendiler :D Geçmişteki sevgilisinden ne zaman ayrıldı ne oldu bilmiyorum.
  • nhk ni youkosu  (18.07.24 00:29:39) 
@nhk ahahaha bu duyuru bu anıyı yazmanız için açılmış gibi olmuş adeta. İbretlik.


  • Kediyi üzdün  (18.07.24 00:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.