[]

Djokovic mi Federer mi Nadal mı?

Arkadaşlar günaydın. Şimdi ben en iyi tenisçi ya da başarılı diye baktım ama net bir bilgi bulamadım. Ya da karşılaştırılacak kriterler farklilasinca öne çıkan isim de değişiyor sanırım. Bu üç isimden en iyisi kimdir? Tenis dünyasının bir numarası kimdir?




 
benim için net federer.

nadal, federer yaşlanınca yenmişti.
nadal zayıflayınca djo ortaya çıktı.
  • baldan kaymak  (17.07.24 08:57:25) 
Federer gençken de Nadal Federer'i yeniyodu ya. Zaten Federer'in Antisi olarak çıkmıştı.

Ben Nadalcıyım ama bu sorunun objektif bir cevabı yok bence. Yani sayısal olarak Djoko'nun grand slam ve master sayısı daha fazla ama zirvesine çıktığı dönem diğer ikisinin düşüşüne denk gelen ve piyasada başka tenisçi olmadığı dönem.
  • nundu  (17.07.24 09:10:29) 
Sadece istatistik olarak bakınca Djokovic ama ortada Messi Ronaldo tartışmasından bile daha girift bir karşılaştırma var.
Her birinin diğerine karşı goat olmasını sağlayacak bir iki özelliği var ve buna diğerleri itiraz etmez. O yüzden tartışmasız ve objektif bir en iyi yok bunların arasında.
Recency bias yüzünden djokovic diyenlerin sayısı arttı, ondan önce nadal aynı sebepten önde götürüyordu. Federer ise baktığında aralarında en elegan ve eski usul tenisçi ama başarı olarak nadal ve djoker sonradan gelip üstünlük sağladığı için geride gibi gözüküyor. Halbuki o da zamanının çıta belirleyeniydi.

Sabaha kadar sürer yani bu tartışma, hepsi için elle tutulur bir goat argümanı var.
  • Bruce  (17.07.24 09:16:29) 
bu üçünden "en iyisi" diye bir şey yoktur. tamamen kişiye bağlı. bu yüzden bunlara "big three" deniyor. en büyük şanssızlıkları diğer ikisinin olması yoksa üçü de tek başına bu sporun uzak ara en iyisi olabilirdi :)

bu tartışmanın net bir galibi yok, olamaz da. kim hangisinin oyununu seviyorsa ona "en iyisi" diyor.
  • ilgeru  (17.07.24 09:30:09) 
bu tür tartışmalar genel olarak kişilerin en iyi olduğu zamanlara göre yarıştırılıyor. böyle bakıldığı zaman tabi yine kişiye göre değişir ama bir 4-5 yıl var ki; federer sanki herkesten önde.
mesela bazı vuruş haraketleri vardır, ders niteliğindedir, bu da o kişinin iyi oyuncu olduğunu gösterir (burda da federer açık ara önde), çok şampiyonluğu olmasa bile (boris becker gibi)
şahşi sıralamam - federer, nadal, sampras, djokoviç
  • ravenudon  (17.07.24 10:21:35) 
Sorunun cevabını aslında vermişsin. Senin de dediğin gibi karşılaştırılacak kriterler farklılaşınca isimler değişir.

Sorduğun "En iyi" tanımını yaparsan cevap vermek çok kolay olur. Nedir en iyi? en uzun süre 1 numarada kalmak mı, en çok grand slam kazanmak mı, en çok maç kazanıp en az kaybetmek mi?

Tüm bunlar sayısal olarak cevaplarını hemen bulabileceğin çok kolay sorular. Ama en iyi tanımını farklı şekilde yaparsan isimler değişir. Örneğin 13 roland garros şampiyonluğu, bundan sonra tekrarlanması pek de mümkün olmayan bir başarı. Ya da novak'ın ulaştığı grand slam şampiyonluğu sayısını bir daha görür müyüz emin değilim.

Kişisel olarak benim bir numaram Federer. Kusursuz bir teknik, bir sporcudan ziyade bir sanatçı. İzlemekten en çok keyif aldığım sporcu. İki numara ise Nadal. İlk bakışta sadece güce dayalıymış gibi duran ve bu oyunla 30'unu göremez dediğim adam 30 dan sonra 8 grand slam 2 kez de gs finali yapmış, 30 dan sonra oyununu değiştirmiş, mental olarak neredeyse kırılmaz bir canavar. Ve tabii ki 3. sırada Novak, makina adam. İçlerinde mental olarak belki de nadala rağmen en güçlü kişi. Ondaki mental gücün çeyreği Federer'de olsa tenis dünyası bambaşka olabilirdi.
  • thracia  (17.07.24 12:30:52) 
İstatistik, kupa sayısı olarak bakarsan djokovic
Sporculuk olarak nadal
Asalet olarak federer
Ben federerciyim
  • etna  (17.07.24 14:25:39) 
rakamlar turnuvalar rekorlar yönünden bakarsak bence djoker en büyük. tüm rekorları altüst etti. bu yağında hala GS lerde final oynayabiliyor. 20'lik elemanları silip atıyor. tecrübesiyle.

ama tenisin en büyüğü dersek bence açık ara federer başka bir seviyede. oyunu çok klas duruşu vs herşeyi ayrı. bir maç izlemeye gitse oynayanlardan daha çok alkış alıyuor ilgi çekiyor.

bence üçü de iyi ben üçünü de severek takip ettim ediyorum. ama benim en iyi tenisçi sıralamam şu şekilde

1- steffi graf
2- federer
3- nadal
4- djoker
  • exlibris  (17.07.24 14:40:00) 
Yorumlarınız çok güzel. Teşekkürler. Genel olarak benim anladığım, en iyiden kasıt olarak, teniste iz bırakan oyuncu anlaşılıyor, istatistiklerden bağımsız olarak. Bu anlamda da Federer öne çıkıyor gördüğüm kadarıyla.


  • dolantindr  (17.07.24 16:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.