[]

powerline adaptör hız sorunu

merhaba,

modemim ve masaüstü bilgisayarım aynı ortamda değil. wi-fi adaptörle idare ediyordum ama ciddi bir kayıp oluyordu. neyse araştırmalar sonucu powerline adaptörle sorunu çözebileceğimi öğrendim. TP-LINK'in TL-PA7017P modelini aldım. cihazın yazılımını da kurdum. evdeki internet teorik olarak 500mbit. yazılımda gözüken manzara da şu:

ibb.co

ama internet ayarlarına baktığımda 5ghz ağı görmediğini, hız testi yapınca da absürd şekilde 150mbps sonuç verdiğini görüyorum. her iki adaptör de doğrudan prize bağlı. eşleştirme vs problemi de yok.

başka bir şeyi eksik yaptım mı ya da yanlış ürün mü aldım acaba ?

edit: eklemeyi unutmuşum, ev yeni inşa edilmiş bir ev. dolayısıyla eski hat vs gibi problemlerinin olmaması lazım

 
5ghz sorunu anlamadım
yanlış ürün almamışsın, yapabileceğin çok bir şey de yok, elektrik hattı üzerinde sadece o adaptörler çalışıyor olsaydı belki çok daha yüksek hız alırsın. hatta bunu evde aynı odadaki iki prize takıp deneyebilirsin de. benim kullandığım powerline'lar mutfakta mikrodalga, fırın vb. çalıştığında kesildiği bile oluyordu. tp link'ten iyisini de f/p olarak bulamazsın zaten.

  • malheiros  (16.07.24 22:19:48 ~ 22:21:24) 
Onun yerine yine tp link deco mesh ağı (kablosuz) kursaydınız hem geleceğe dönük, hem kayıpsız hem de dertsiz olurdu.

Yapabileceğiniz çok bir şey yok farklı prizler denemekten başka. Powerline adaptörlerin doğası böyle. 5 ghz kısmını ben de anlamadım. Cihaz Ethernet ile çalışmıyor mu sadece?
  • orient blue  (16.07.24 22:33:32) 
selamlar,

5ghz konusu şöyle: evdeki modem 5ghz destekliyor, dolayısıyla wifi kullanırken kendi internetimi 5ghz olana, diğerlerini de hız düşmesi yapmasın diye 2.4ghz olan ağa bağlıyordum. şimdi ethernet kablosunu taktığımda sadece 2.4ghz olan bağlantının adını görüyorum. 5ghz olan ağı da görmem gerkemiyor muydu diye düşündüm açıkçası. konunun uzmanı değilim o yüzden yanlış ifade etmiş olabilirim.
  • kuul  (16.07.24 23:18:20 ~ 23:19:05) 
Ethernet ile bağlandığınızda gösterdiği bağlantı ismi windows ile alakalı, daha önce o modeme wifi ile bağlandığınız için windows oradan sadece ismini hatırlıyor. Bu 5ghz bağlantı ismi de olabilirdi, mesela daha önce 2.4'e hiç bağlanmamış olsaydınız, 5'in ismi görünecekti ama 5ghz falan değil elbette düz LAN bağlantısı.


  • malheiros  (16.07.24 23:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.