[]

neden düdüklü fışlamaya başlayınca düğmesi kapatılıyor?

baştan tencere soğukken kapatırsak ne fark eder. ben bazen soğukken de kapatıyorum farkeden bi şey olmuyor. ama tariflerde hep fışlayınca kapayın deniyor.




 
Zamandan tasarruf


  • basond  (16.07.24 21:29:40) 
Zerre fark yok, bire bir aynı şey.


  • kibritsuyu  (17.07.24 00:31:18) 
deneme yapayım demiştim ben de, yine de yapayım. kaç dakika fark olacak.


  • geveze yazar  (17.07.24 08:05:36 ~ 08:05:48) 
düğmenin kapatılması zaman veya enerji tasarrufu sağlamaz, sadece daha kontrollü pişirme yapmanızı sağlar. tencere içindeki basınç belirli bir eşik değerine ulaştığında düdükten ses çıkmaya başlar, bu aşamadan sonra pişme işlemi "gerçekten" başlıyor diyebiliriz. bu basınç değerine ulaşılmasının da standart bir süresi yok, tencere içinceki yiyeceğin türüne ve miktarına göre değişecektir. bu yüzden tariflerde pişirme süresi düdükten ses gelip kapatılmasına göre verilir genelde. tarifte "düdükten sonra 20 dakika daha pişirin" diyorsa siz kafanıza göre "düdük 10 dakikada öter, ben en baştan kapatayım 30 dakika pişireyim" dediğinizde yeterince hassas kontrol etmemiş olursunuz.


  • shadowfollower  (17.07.24 08:43:18) 
ses gelene kadar altını ful açarsınız. ses gelince kapatırsın ve altını kısarsın. buna yarıyor benim için.


  • xrated  (17.07.24 08:49:13) 
denedim, kesinliklee zamandan tasarruf oluyor. ama iyice ses çıkınca kapatmalı.


  • geveze yazar  (19.07.24 22:27:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.