[]

Mesai arkadaşım ile araç sorunu part 3 ( sorun bitti)

www.eksiduyuru.com

Bu arkadaş sıfır araç aldı bayramdan önce, ben izne çıkana kadar yaklaşık 1 hafta benim araç ile gitti geldi. iş yerinde aracını soranlara ses etmedi.

Ben izne ayrıldım ama kafamda kesin bitirmiştim 0 km aldıgı aracı çıkarmaması son damla olmuştu.

izin dönüşü normal sabah haber vermeden işe gittim. iş yerinde beni görünce şasırdı, iznimin daha geç bitecegini düsüyormuş. Tabi bozulur gibi oldu. Otobus+metro ile gelmiş sabah.

Akşamda benden sinyal bekledi sesimi çıkarmadım, davet etmedim nasıl gitti bilmiyorum. O günden beri mesafeli bana :)

8 aydır ücretsiz taşıdıgım adam benle mesafe koydu ve daha ilginci arabasıni getirmiyor otobus+metro ve kendi binasında ki adamlarla gidiyor akşam da bir yolunu buluyor... beyefendi aracı km yapmasın yada benzin masrafi çikmasın diye cikarmiyor.

Bana mesafe koyması o kadar mutlu oldum ki anlatamam. 8 aydır taşıdık hak hukuk diye birşey var teşekkur etmesi lazımken izin dönüşü arabama davet etmedim diye tavır aldı.

Is yerindekiler soruyor neden ayri gidiyorsunuz bende keyifle 1.5 milyonluk aracı var binsin napıyım diyorum.

Halbuki ya fritz-X gel dönüşümlü çıkalım 2 hafta senin araç çıksin 2 haftada benim araç dese kabul ederdim ama beyefendi 8 ay bedava gitti geldi. Hadi eski aracı 200 bin km geçti degeri düsüyor dedik 0 araç aldı yine aynısı

Eskiden beraber gittigi kişilerle donusumlu gidip gelirken bana böyle teklif etmedi.

Her neyse vicdanen o kadar rahatım ki...
Bu zamana kadar kimsenin bana hakkı geçmesin kalbini kırmıyım üzülmesin diye gayret gösterdim ve gostermeye devam edicem


Tek bozuldugum konu 8 ay sabah aksam gidip geldigim insanın bu sekilde tavır yapması ki umrunda degil.

Sizlerle paylaşmak istedim... fazla iyi niyet pisman ediyor bazen.

 
Gereğinden fazla iyi niyet, kendine ihanettir hocam. Bu pasif agresif moddan çıkıp çok önceden bu mesafeyi sen koymalıydın. 40 yıl sırtında taşı, bir teşekkür bile etmezler. Bi gün taşıma en kötü sen olursun. İnsanlar böyle maalesef. Emin ol o 8 ayı kendine kâr sanıyordur o. Uzak dur böyle insanlardan.


  • yosta  (16.07.24 21:31:13) 
Ben bu yazınızı okuyunca daha önceki konuları da biliyorum ve maalesef adama hak verdim. Düşüncelerini açık şekilde dile getirmeyen insanlar gerçekten yoruyor. Yahu kardeşim ben şöyle böyle düşünüyorum, demek çok mu zor. Alınacaksa gucenecekse böyle olsun. Sessiz sessiz iş yapar gibi olması hoş değil. Madem adamı onca ay taşıdın şimdi niye taşımıyorsun? Sebebini söylesene adama.


  • dedeminhirkasi  (16.07.24 21:58:22) 
Devamını merak ettiğim duyurulardandı bu. Geçen gün ilgili soruya da bunu yazmıştım.

Her iki duyurunuzda da burada epey bir insan olarak size iş arkadaşınızla açık açık konuşmanız gerektiğini söylemiştik.

Vicdanınız elbette rahat olsun ama bu tarz konularda pasif agresif tepkiler vermektense iletişimde kalıp derdinizi anlatmak ve sorunu konuşarak çözmek daha uygun olur diye düşünüyorum. Yine de karar sizin tabii.
  • pispinti  (16.07.24 22:57:18) 
Ne desem bilemedim ama şunu söylemeden olmaz.
Onun tekrar senin yanına işe gidip gelme konusında yeni bir teklifle gelmesinden ve senin de bu teklifi kabul etmenden çekiniyorum doğrusu.
Sorun kadar uzun sürmemeliydi.

Huysuz bir kiracının ev sahibine dert çektirmesini anlarım da böyle duyarsız birinin şöforlüğünü aylarca yapmak tam bir bela.
Ya hangi insan bu yaptıklarının karşılığında,
- bugün de yemeğini ben ısmarlayayım.. da demez?
avarelspor mudur nedir.

Artık bu zamandan sonra ilk düşünmen gereken, araca binecek başka bir aday varsa ki muhakkak biri çıkacaktır depoya ortak olmalı veya maaşın hemen ertesi günü aylık bir şekilde sana destek olmalı.
Başka yolu yok.
Yolda sorun yaşadığın bu kişiden de ona hiç bahsetme.

Salak gibi kargocuları peşinden koşturan, internetten aralıksız alış veriş yapan, gezmesinden, marka takıntısından geri kalmayan tiplerin "bu ay sıkıştım" sözlerini dinleme.
Alacağını al.

@dedeminhirkasi,
Hiç bir açıklama yapmak zorunda değil.Yolda aylarca kendisine destek olmayan kişi, yolda kaldığında yine o çok tasarruf etmekte kullandığı aklıyla cevabı zaten bulacaktır.
  • diyecevaplandı  (16.07.24 23:29:29) 
@dedeminhırkası açıkcası onun sponsoru yada şöforü degilim. iyi niyetimi suistimal etti. 8 ay boyunca aracını satılıga çıkardı sattı satamadı müşteri çıktı vazgeçti süreç böyle geçti.

Şuan gelip benle dönüşümlü gidelim yada sadece sabahları senle geleyim diye teklif etse cevabım net şekilde hayır. Biraz fazla zaman verdim kendisine ama bu onu sürekli ozel söförü ve ücretsiz servis hizmeti sunacagım anlamına hiç gelmedi.
  • Fritz-X  (17.07.24 05:05:33) 
kiyakciligin sonu ayakciliktir, bunun saglamasini yasamissin.
gecmis olsun, salla gitsin.

  • cooperr  (17.07.24 06:40:25) 
Kusura bakmayın ama sorun çözme yönteminiz yanlış oldu. Bir daha benzer bir olay olsa siz yine aynı şekilde içinizde biriktirip sonra pasif agresif davranırsınız. Sorun çözme yöntemi bu değil, yapmanız gereken gidip ilk rahatsızlık hissettiğinizde konuşmak. Sınırlarınızı doğru çizemediğiniz sürece "ben çok iyiyim onlar kötü" kafasından çıkamayacaksınız, kurban psikolojisine girmişsiniz ve olayları yanlış değerlendiriyorsunuz.


  • montreal  (17.07.24 10:16:13) 
Abi seni bu hayatta çok üzerler be. lütfen bu kadar toleranslı olma hak etmeyene.
Ayrıca içinde bir yerde sanki hala rahat değilmişsin gibi geliyor ama ol yani hiç senlik bir şey yok. Herkes aynı amaç için yaşıyor, kimsenin çocuğu borcu vs seni ilgilendirmiyor. Tek eksiğin zamanında rahatsızlığını doğru şekilde ifade edememek olmuş. Bundan sonra öyle yapma.

  • Kediyi üzdün  (17.07.24 11:00:07) 
@montreal eski duyurumda da bahsettigim gibi olaylar spontane gelişti, bir anda kendimi özel şöfor olarak buldum. Benden yaşca buyuk olması, ayni birimde calismamiz vs. Nispeten maaşınin dusuk olması.

En baştan aracını satıp yenileme durumu olmasaydı bu kadar beklemezdim. Kendide laf arasında aracımı satınca beraber gideriz gibi şeyler ima etti amma 0 araç alınca geri durdu.

Ben iyiyim onlar kötu demedim, kendisi bir karar verdi bende bir karar verdim. Evinin önünde sıfır araç varken hala birine yancilik yapiyorsa kendi karari.
  • Fritz-X  (17.07.24 11:11:39) 
Çok şükür o bir aksiyon almış da siz onu taşımaktan kurtulmuşsunuz. Yoksa siz bu adamı paşa paşa taşırdınız. “Dönüşümlü gidelim” demekten imtina ettiğiniz için aylarda adamı taşıdınız. Mutsuz olduğunuz halde “bu böyle olmaz” demediniz.
Şimdi de o sonunda iletişimi kesti de çok şükür sizin bir aksiyon almanız gerekmedi.

Kendi hayatını işte böyle başka insanların kararlarına bırakan insanlara bence müstahak.

Dedemin hırkası +15000
  • zimbirik  (17.07.24 11:18:32) 
@zimbirik benim dönüşümlü gidelim yada benzin parası versin diye hic talebim olmadı. Madem benle geliyor kendi aracını çıkarsın diye icimden geçirmişligim vardı.

Ben zaten 8-9 ay boyunca aracimla gittim geldim benzin parası vs benim cebimden çıktı.

Ben istedim mi karsından bir efendilik anlayış bekledim ama olmadı. Yoksa tek basima yolculuk icin kafam daha rahat.
  • Fritz-X  (17.07.24 11:26:07) 
adamin iyi niyetinizi suistimal ettigini dusunmenizi anliyorum ancak burada insanlarin size anlatmak istedigi, 'zor konusmalardan' kacinarak yasamak ve sonra da 'vay bana bunu yapti' diyip bilenmek saglikli degil. sizin yaptiginiz bu olmus. karsi tarafa sinirlarinizi acikca anlatmadan, neden rahatsiz oldugunuzu soylemeden, sinirlariniza saygi duymasini, ya da tavrini degistirmesini beklemissiniz. kimse sizin aklinizi okuyamaz. insan iliskilerini ele almanin milyon tane yolu var, daha saglikli olani secebilecekken secmemissiniz. size anlatilmak istenen bu sanirim.
ha adamin yaptigi (benzine katki yapmamak vs.) kaba mi evet, hos bir davranis mi hayir, ancak sizin yaptiginiz da saglikli degil. adamin kabaligi, sizin yaptiginizi mesru kilmiyor olay bu. ikisi ayni anda ve birlikte var olabilecek durumlar.

  • kassiopeia  (17.07.24 12:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.