[]

Düzgün bir yaşam için ne kadar maaş gerekir?

Yorumlarınız?




 
yarı aç yarı yok yaşamak için asgari ücret. tok yaşamak için en az iki asgari ücret. ev ve aile geçindirip çocuk büyütmek için beş asgari ücret.

p.s.: barınma maliyeti yok sayılmıştır.
  • phonex  (19.07.24 03:49:08) 
Sozlukteki gibi en az 5000 dolarcilar gelmez umarim. :) Phonex yeterince iyi yorumlamis bence.


  • mbond  (19.07.24 10:12:45) 
İstanbul'da ayda 50 bin lira kazanan ve 100 bin lira kazanan arkadaşlarımın hayatları arasında bir uçurum yok. Elbette 100 bin kazanan biraz daha rahat yaşıyor ama bambaşka hayatlar da diyemem.
O yüzden kişiden kişiye değişen bir durum gereken gelir.

İstanbul'da, birkaç yıl önce çıktığı evde kirada oturan bekar bir erkek için düzgün yaşam masrafı 35-70 bin gibi düşünüyorum.

Ek: gabe'in yazdığını görünce farkettim. Ben minimum bir hayat gibi cevap vermişim soruya. Elbette "düzgün yaşam" denince bir uşak, bir şoför, tekne, golf klübü üyeliği gibi lükslerin de olduğu bir hayattan bahsedebiliriz. Benim cevap verdiğim düzgün yaşam "kimseye muhtaç olmayacak, aç kalmayacak, senede bir kere Antalya'da ortalama her şey dahil tatil yapacak" gibi bir hayat. Araba alıp alamamak bile net değil benim hesabımda.
  • michael_knight  (19.07.24 10:29:49 ~ 12:57:42) 
çağırmışlar geldim. düzgün bir yaşam subjektif bir konu olduğu için 8-10k usd diyorum. hani bunun teknesi, villası, bakıcısı, şoförü, ibrikçisi dersen bunlar da lazım düzgün bir yaşam için, milyon usd yetmeyebilir.


  • gabe h coud  (19.07.24 12:47:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.