[]

Koltukaltım sararmış

Belki öyleydi ben yeni fark ettim bilmiyorum ama ben fark ettikten kısa bir süre sonra eşim de söyledi.

Nivea ve Rossman'ın kendi markası "temiz içerikli (alüminyum vs. olmayan)" roll on kullanıyordum. Deodorant falan kullanmıyorum, sık sık duş alıyorum ve koltukaltı kıllarını kısa tutmaya özen gösteriyorum.

Sadece roll on bitmek üzereydi ve son zamanlarda başta işe yarasa da sonrasında kötü koku oluyordu. Geçenlerde ikisini de çöpe attım şu an yenisini kullanıyorum.

Bu sararma bununla mı alakalı? Nasıl geçer veya geçer mi?

 
Sararma derken renk değişiminden mi bahsediyorsunuz? Yani beyaz tenliydiniz ama hafif bir kahverengileşme gibi mi?

Eğer öyleyse aşırı terleme ve havasız kalmaktan dolayı olabilir. Epilasyon yönteminiz tahriş etmiş olabilir. Hormonlardan kaynaklanıyor olabilir. Şeker hastalığı olabilir. Mantar başlangıcı olabilir. Üst üste sürülen roll on, banyo esnasında iyi temizlenmediyse birikmiş ve havasız bırakmış olabilir. Roll on’ların içeriğindeki bir şey cildinizi irrite etmiş olabilir.

Bence bir doktora gösterin yine de ama ben benzer sıkıntısı olan 1-2 arkadaşıma AHA&BHA toniği önermiştim memnun kaldılar. Belki sizin de işinize yarar.
  • irene  (16.07.24 15:29:23) 
hocam kıyafetlerin koltuk altının sararmasından bahsediyorsanız roll on yüzünden, benim de başıma geldi. ben en son kristal (alum taşı) olanlardan kullanmaya başladım, sararma olayı bitti. bunlar terlemeyi engellemiyor ama koku oluşumu önlüyor. ben memnunum diyebilirim.


  • shadowfollower  (16.07.24 16:24:40) 
Hayır kıyafetimden bahsetmiyorum vücudumun o kısmı sararmış bildiğin tenimden farklı renkte gözüküyor.

@irene toniği deneyeceğim teşekkürler
  • chicha_v2  (16.07.24 17:08:13) 
Yağlanma, organ veya karaciğer yağlanması ile alakalı diye biliyorum. Şeker de olabilir.

İkisinden birisi
  • pavlis  (16.07.24 21:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.