[]

Bu kişi hakkındaki yorumunuz

Arkadaşlar burada birkaç kere daha sormuştum takıntılı hemcins bir arkadaş var elimizde. Özet geçiyorum:
- üniversiteden beri 10 senedir yüz yüze hiç görüşülmedi ve ortak arkadaşlarımız var, ortak bir hayatımız yok.
- yurtdışındayken benden gelirken kendisine de bir şeyler getirmemi istedi, ben de ricasını kırmamak için salak gibi gereksiz aksiyona girdim ve ücretsiz ufak tefek kendi çapımda bir şeyler getireyim dedim. Ne olduysa bundan sonra oldu.
- ben buna kargo çıkardığım an kargocuları bana şikayet etti, kargocular ile ben kavga ettim (?), sonra tamam kargon geliyor dedim beni ürün teslim günü sabahın köründe 4-5 kere arka arkaya beni aradı 200 tl yi ben mi ödeyecem diye. (Ürünleri hediye getirmiştim para istemedim). Çok bozuldum laf soktum normalde ona ödetmeyecektim ama bana zaten sen şirketten ödemiyor musun filan laf soktu (ben çalışanım, patron değilim bu arada). Tamamen bu noktadan sonra gıcık oldum bu kişi de para filan kazanıyor yani öyle fakir birisi değil.
- paketleri aldı teşekkür bile etmedi ve 3 gün sora whatsapptan yarım ağız teşekkür etti.
- sonra sürekli alakalı alakasız gece whatsapptan saçma sapan sorular sorarcasına mesaj attı ben engelledim.
- instagramda da hiakeyeleri filan gizleyip, mesajını kısıtlamama rağmen arka arkaya sürekli mesaj atıyor bugün de sesli arama bırakmış, iyi misin sesin çıkmıyor diye. Dalga geçiyor bence?

Siz olsanız kavga edip mi engellerdiniz yoksa sessiz engel mi? Ghostlamak kötü ok ama bunu ghostladım ona rağmen dalga geçer gibi yazıyor hala ben artık ciddi ciddi benimle dalga geçtiğini düşünmeye başladım. Engellemeden önce “çingene gibi hareketlerin olduğu için sana gıcık oldum” mu demem lazım illa. Keşke baştan “hayır” deseydim diye pişman oldum benim de hatam var samimi olmadığım bir kişi için gereksiz aksiyona girdim o kısmı kabul ediyorum ama bu kişi normal değil bence haksız mıyım??

 
Benim lisedeki arkadaş çevrem böyleydi, o zamanlar geldi aklıma. Özellikle grubun alfası olan kız lise bittikten sonra da uzun süre yakamdan düşmemişti. Her fırsatta beni gömer, bana kulp bulur, beğenmez, abuk sabuk buluşmalar organize eder, görüşmeye niyetim olmadığını açıkça belirtmeme rağmen alay eder gibi ısrarcı olurdu. Kızın bütün hayatı beni trollemek üzerine kuruluydu bir ara. Ailemin alevi olduğunu, geleneksel anlamda bir din eğitimi almadigimi7, ne bileyim maklube görsem tanımayacagimi biliyordu mesela. Bir gün dedi ki "Hadi gel seninle boğaz turuna katılalım!" Artık o kadar üst üste reddetmiştim ki kizi6, içim acıdı, teklifini kabul ettim. Abi, beni Eyüp Sultan iskelesinden bir tekneye bindirdi. İçeride Takkeli, tespihli adamlar kurmuşlar aletleri, ilahi söylüyorlar. Bir tur rehberi vardı vapurda, boğaz kıyısındaki camileri falan anlatiyor sadece. Kendisi de çok dini bütün biri değildi, sanmıyorum bu eventten keyif aldığını ama kız sırf beni huzursuz etmek için böyle bir şey planlamış. :/

Tam olarak aynı şeyi mi yaşamışız, bilemiyorum ama aklıma o grup ve özellikle o kız geldi. Sonra Allah'tan kariyerine odaklandı ve hayatına bir erkek girdi de yakamdan düştü. Hala çözemedim benle alıp veremediği neydi? Üzerine düşünmek de istemiyorum açıkçası :/
  • sekizdokuzon  (16.07.24 11:34:00 ~ 11:44:03) 
Günaydın balım. Çekememişler seni de.


  • numlock  (16.07.24 11:36:37) 
Her yerden engellemeden önce konuşturmayacak şekilde bütün pisliklerini yaz. Yüz verdik deliye geldi ... halıya de. Bundan sonra kesinlikle yüzüne bakmam hayatımdan çıkarıyorum gözüme gözükme de. Sonra napacaksan yap. Ama içini boşalt bütün öfkeni dök. İlle de kavgaysa kavga et. Ama o içini bi dök, Allah korusun hastalanma.

Şimdi böyle şiddete teşvik eder gibi oldu ama değil, çok gereksiz müsamaha göstermişsin, höt dememişsin, kendine olan borcun bu. Bu şekilde yapmak istemiyorsan mutlaka bir şekilde sağalt bunu. Böyle olmaz.
  • muhayyer divan  (16.07.24 11:45:54) 
Ya çok özür dilerim yorum istemişsin çözüm yazmışım.

Yorum:

Ağır şuursuz ve insanlıktan epey uzak biri. Sense bunun tam tersi durumdasın, bence kendini görmen için tutulmuş bir ayna bu kişi sana. Dengeye gelmen lazım. Hart hurt cart curt etmeyi öğrenmen lazım. Yerine ve zamanında tabii ve dozunda. Artık kendini bu anlamda değiştirmelisin. Yaşlılık var.
  • muhayyer divan  (16.07.24 11:49:53) 
Bence çok kafa yormuşsunuz. "Belli ki artık konuşmak istemiyorum, bence sen de yazıp durma" deyin ve engelleyin gitsin. Neden bu kadar kafa yordunuz ki?

Söylediğiniz şeyler yaşandıktan sonra "hiç sesin soluğun çıkmıyor" yazan kişi olayı anlamıştır zaten, anlamamazlıktan geliyor. Bir şey anlatmaya çalışmanıza gerek yok, zaten işe de yaramaz.
  • akhenaten  (16.07.24 11:53:06) 
ben hatirliyorum o duyuruyu. bence sorun direkt. biz on senedir görüsmedik, neden bu kadar üstüme düsüp annemden cok ariyorsun, diyin.
bu durumda acik olmak cok iyidir. engellemek cözüm degil. her yerden engellersin ama arkadan baska pislik yapar. ortak arkadaslar da vardir illa ki, size zarar verebnilir isterse. bence ilk önce derdini ögrenin.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (16.07.24 11:59:56) 
Aldığınız hediyenin maddi değeri nedir? 200 lira kargoya değmeyecek bir miktar ise "avantadan hediye" planları yıkıldığı için böyle yapıyor olabilir. Bence en olası sebep bu.


  • cek  (16.07.24 12:32:39) 
Hediye değeri 500 tl max zaten başta söylemiştim ufak tefek olduğunu, kargo sabaha bana bir de “içinde ne var eksik gelirse” ayağına saydırdı ürünleri ben de hesap yaptığını düşündüm ve daha da sinir olmuştum. Madem para hesabı yapacak ne diye “gelirken bana da getirir misin” diye ısrar etti anlamadım gerçekten. Bu detayı yazmamıştım :D

Hatta bir de “büyük boyu değil mi hıııı” diye hediyeye laf etti :D
  • titanic kemancısı  (16.07.24 12:36:47 ~ 12:39:56) 
Sizin tabii peşinizi bırakmaz. Naifsiniz, eliniz açık. Kendine hediye ısmarlatıyor, kargoyu ödetirken laf sokuyor ve siz kibarlığa devam. Yiyici tip, böyle birini elinden kaçırmak ister mi? Belki gene yurtdışına gidersiniz de hediye isteyemez diye uykuları kaçtığından geceleri yazıyordur :D


  • visnebahcesi  (16.07.24 12:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.