[]

duyuru doktorları pataloji yorumu cildiye

Cildiyeden çıkan pataloji sonucumu yorumlayabilecek arkadaş var mı acaba?

makrop materyal çapı:03x03 cm materyal kalınlığı: 0,3 cm materyal derinliği:epidermis+dermis+subkütan doku örnekler formol,alkol,skilen ve parafin takibinin ardından rutin hematoksilen+eozin boyama yöntemi ile boyanarak mikroskopik inceleme alındı



kesitlerde çok katlı yassı epitel ile örtülü doku örneğinde kısmen atrofik epidermiste,fokal vakuolar dejenerasyon görülmektedir.dermiste perivasküler ve periadneksiyel alanlarda mononükleer inflamatuar hücre infiltrasyonu bulunmaktadır.granülom yapısı görülmemiştir.




tanı:deri,punch biyopsi: yüzeysel ve derin perivasküler dermatit periadneksiyel dermatit,histopatolojik bulgular diskoid lupus eritomatosuz klinik tanısı destekler niteliktedir.

 
Selamlar

Ben microsoft copilot ile yaptım babamda(ha ayrı konu patoloji ciktigi gün doktor gördü zaten de ben de tam anlamak için kullandim). Yani yüzde 80-90 dogruydu dedikleri. Bulamazsaniz kimse bence iyi, en azından bilgi veriyor.
  • logisticsmanager  (16.07.24 10:17:32) 
Sadece deriyi etkileyen lupus tanısı almışsınız. Genellikle baş, yüz, gövde ve kollarda görülen, yüzeyden kabarık döküntülü lezyonlar olur ve iyileşme sonrası o bölgede iz kalabilir.

Ayrıca sistemik lupus dediğimiz bir durum var. Bu durumda iç organların tutulumu ve sonu ölüme kadar giden durumlar olabiliyor. Bu nedenle sonucunuzu dermatoloji doktorunuza göstermeyi unutmayın. Geçmiş olsun.
  • plastik turambar  (16.07.24 12:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.