[]

Kuru otlar üstüne

Olm bu kadar tirt bir filmin basrol oyuncusuna falan nasil ödül verilebildi ?

Torpil falan bisi denmis sözlükte de,
cidden bu kadar siradan bir filmin nesini ödüle layik gördüler.

 
Diğer adaylar pasifti.
Güçlü olan oyuncu da Cannes kuralları gereği ödül alamayacaktı bu yüzden (yanlışım yoksa her film tek ödül alıyor).
Bence bu filmde ödül alması gereken oyuncu Merve Dizdar değil ki ben bayılırım oyunculuğuna, Deniz Celiloğlu'ydu, ama maalesef zamanlaması yanlış oldu ödülü alan oyuncu efsaneydi.

Ben torpile inanmıyorum ya.
Merve Dizdar'ı yıllar evvel Yutmak oyununda izledikten sonra içimden onun için bir Nuri Bilge filmi ve Cannes halısında yürüme dileğinde bulunmuştum tamamen bu yüzden olduğuna inanıyorum :D:D

Tamam bir Bir Zamanlar Anadolu'da değil benim için de ama fena film de değil ben gayet sevdim bu kadar haksızlık yapılmamalı diye düşünüyorum.
  • mutekebbir  (15.07.24 23:09:11) 
“Tırt” değildi çünkü.


  • kaptan maydanoz  (15.07.24 23:17:36) 
kaptan +1


  • sekizdokuzon  (15.07.24 23:20:28) 
Zaten film ödül almadı, oyuncu aldı. Film konusunda ise eleştirilere hak veriyorum.


  • prole  (15.07.24 23:26:52) 
ödül olayları biraz karışık. Birçok ünlü yönetmen esas büyük ödül alması gereken filmle alamıyor, sonra toplumda ve jürilerde "borcumuz var" duygusu oluşuyor ileride başka filmine veriyorlar. Mesela Inarritu da esas ilgi çektiği filmleriyle değil, sonraki Hollywood işleriyle oscar aldı.

Mesela Bir Zamanlar Anadolu'da şaheser kıvamında bir film, bence oradan sonra NBC yokuş aşağı gitti. Ben Kış Uykusunu pek sevmem ama kötü de demem tabii, ama Palm d'Or alacak film o değildi Anatolia'ydı bence.

Bu arada, biz ya tam olarak doğru değerlendiriyoruz ya da hiç değerlendiremiyoruz şu sebepten: bi filmi bambaşka kültürle altyazılı izlemek farklı bir şey. Mesela Mustang filmini çok seviyorlar, Türkiye'yi hiç bilmeyen için ilgi çekici film. Ama bilen için "bu ne lan" kıvamında bir film. Buna oryantalizm denir mi emin değilim ama bir batı bakışı var orada. Neyse işte.

edit: Merve Dizdar'a verilen ödül "bu yıl Nurinin filmine bişey veremedik ya n'apsak" diyerek verilmiş gibi geldi bana. Asla kötü değil, ama ödül verelim dedirtecek hiçbir şeyi de yok.
  • nhk ni youkosu  (15.07.24 23:43:01 ~ 23:44:16) 
@nhk: bence oryantalizmden çok NBC'nin baştan beri tutarlı ve özgün bir tarzı olmasının büyük etkisi var bu ödüllerde. Adam ciddi anlamda entelektüel ve sinema üzerine üreten insanlar için ilham kaynağı.


  • sekizdokuzon  (15.07.24 23:45:47 ~ 23:46:31) 
Merve'nin oynadığı karakterde de özrünü o erkeklere has kibirle ödünleyen erkeklesmis kadın çirkinliği vardı mesela. Oyuncunun dış görünüşüyle inanılmaz örtüşüyor. Nuri bunları kaçırmaz.


  • sekizdokuzon  (15.07.24 23:51:14) 
@sekizdokuzon, yok ben onu Fransız/Türk bi yönetmenin filmi olan Mustang için söylemiştim. NBC'nin uslübu ve tutarlı olması tabii bence de ödüllerinde etkili. Ben orada şey demeye getirdim, o dili ve kültürü bilmeyen herkes (jüri vs. dahil) filmi kendi aklında bambaşka şekilde kuruyor. Onlar ne düşündü bilemeyiz. Mesela geçenlerde reddit'te bi başlık okuyordum, bizim hiç fark etmediğimiz "aksan" meselesi var, oyuncu güney amerikanın bilmemne aksanını yaptığı için tipinden bağımsız "bu şuralı, şöyle bi tip" diyorlar. Biz bunu bilmeden izliyoruz bize geçmiyor o.


  • nhk ni youkosu  (15.07.24 23:54:52 ~ 16.07.24 00:43:37) 
iyi de ödül alan kadin zaten sevimsiz, rol yapamiyor(ki pek rol yapacak bir karakter de yok gerçi), basrol degil, diksiyonu bozuk ve kelimeleri yutarak, hebe hübe konusuyor. Buna mi ödül verdiler yani.


  • Yourcousinmarvinberry  (16.07.24 01:36:16) 
Ben yapsam daha iyisini yapardım'ı hissediyorsan bile bu adamın işlerine bir bak. Türkiye'de karşılaşabileceğin en donanımlı, en yaratıcı, en zeki, çevik, yukarıda da söylediğim gibi en entelektüel insanlardan biri. Adam safi zeka. Bu adamı aşmak isteyen iyi tanımalı kendisini.


  • sekizdokuzon  (16.07.24 01:50:56) 
Ödül aslinda nuri bilge ye verildi. Ama film kötü oldugundan (tirt degil ama kötü) feminist alevi protest bi karekteri oynayan merve ye verildi. Yanii ödül aslinda nuri nin. Filmi iş yapsin diye filmin adı duyulsun diye merve ye verildi ödül.
Isteyen flutv de kuru otlar üstüne videosunu izlesin.

  • halk  (16.07.24 09:45:07) 
Bu filmin aldığı en iyi kadın oyuncu ödülü, cannes'da sonradan getirilen "festivalde bir büyük ödülü alan film, başka büyük ödülü alamaz" kuralı sayesinde. Yoksa normal şartlarda Sandra Hüller'in Anatomie d'une chute filmindeki performansını geçmesi mümkün değildi.


  • thracia  (16.07.24 10:14:48) 
Film tirt degil bence siz film zevkinizi gozden gecirin.Benim de mesela anlamadigim yiginla sanat dali var ama bu sanat dallarinda ortaya konan eserlere tirt demiyorum.Belli sanat dallarinin yada akimlarinin cahili oldugumu bilmem uluorta bu yorumu yapmama engel oluyor.


  • turkuaz  (16.07.24 14:00:22) 
Film tırt falan değil bu arada +1

abi bu ne tırt film ne anlatıyo şimdi bu, buna mı ödül vermişler = abi fusion mutfak ne ya, insanın karnı bile doymuyor, nerde bizim mis gibi kuru fasulyemiz nerde bu
  • thracia  (16.07.24 14:44:49) 
NBC filmleri hakkında pek çok olumsuz eleştiri yapılabilir. Ama iki konuda mükemmeliyetçi bir yönetmen. Biri fotografçı olduğu icin sinematografi, digeri de oyunculuklar.
NBC fani degilimdir, bir filmin en onemli unsuru olan senaryo kısmında zayıftır bence. Filmlerini de ikinci kez seyretmem ama hiç bir filminde kucuk roller dahil çiğ ve kotu oyunculuk görmedim.
Merve Dizdar çok yetenekli bir oyuncu, bu filmde de çok az sahnede gorundu ama yönetmenin ne istediğini çok anlamış ve oynamis. Cannes da ki diğer oyuncuların hepsini seyretmediğim icin karsilastirma yapamayacağım ama kotu oyuncu degil kesinlikte.
  • tekdir ile uslanmayan kiz  (16.07.24 22:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.