[]

Yaşam enerjinizi yükselten şeyler nelerdir?

Benimkiler; şikayet etmemek, öfkeyi sindirmeden tepki vermemek, kahkaha atmak. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Sizinkiler nelerdir? Teşekkürler.


 
mavi gökyüzü, sarışın hatunla flört, sakin bir müzik ve soğuk bir ortamda kafede yapılan enerjik konuşma bir kaç tane daha var ama henüz bilmiyorum yani biliyorum da farkında değilim


  • baldan kaymak  (15.07.24 16:31:38) 
Gün batımını izlemek❤️

Valla sırf bunun için akşam yemeğimi gün batımından önce yiyorum. Hemen rahat şeyler giyip kulaklığımı alıp yaşadığım şehirdeki bir avuç yeşilin olduğu yere gidiyorum. Yürürken gün batımınin yeşille kavuştuğu anları seyrediyorum. O kadar o kadar keyif veriyor ki bazen aşırı mutlu olup o coşkuyla birkaç damla dökülüyor gözlerimden. Tarifi çok zor bir his. Bu anlara tanık olabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum nedense:/ Hele bir de arkada güzel bir müzik varsa, örneğin daft punk'un touch solosu.
Mesela: hizliresim.com
  • Amaranta ursula  (15.07.24 16:33:59) 
Müzik, arkadaşlarla aktivite yapmak, aileyle görüşmek, koşmak, deli gibi koşmak.


  • gabe h coud  (15.07.24 16:36:30) 
Kedi ve köpek çocuklarım, bütün hayvanlar, doğayla iç içe olmak, ailem, sahip olduğum tek arkadaşım, kitaplar, yoga, meditasyon, bir gün deniz olan bir yerde yaşama ümidi, hobilerim, mesleğim, çok büyük bir hayalim var ( gerçek olup olmayacağı seneye belli olacak), kendime ayırabildiğim zamanımın olması ve çok ümidim olmasa da gerçek bir aşk ( karşılıklı olanından) karşılaşmak ve bu aşkı yaşayabilmek.


  • rock n roll  (15.07.24 16:40:16) 
Temiz beslenmek.


  • numlock  (15.07.24 16:42:51) 
İyi yemek ve sessizlik.


  • sirisum  (15.07.24 16:43:25) 
Yemek yapmayı seviyorum.
Ruhsal olarak bana çok iyi geliyor, alışverişini yapmak, onunla uğraşmak, sonucundan tatmin olmak... Harika.

Çok güneşli olmayan havalar hariç uzun uzun yürüyüş yapmak bana çok iyi gelir. Kulaklığımı takıp yürümek en sevdiğim şey. Bazen özellikle birkaç durak önce inerim yürümek için öyle seviyorum.

Kahve makineme aşığım.
Çocukken mahallerimizde arabalarını çocuğu gibi seven adamlar olurdu ya top sesi duyunca cama çıkarlar, kimseye elletmezler vs. böyle ruh hastası adamlara dönüştüm makineyi aldığımdan beri. Temizliğini kendim yaparım, bazen öylesine mutfağa gider izlerim çok seviyorum.

Şikayet etmemek ve öfkeyi sindirmeden tepki vermemek... Ne güzel yazmışsınız keşke azıcık bende de olabilse bunlar. Sürekli her şeyden şikayet ediyorum ve ani patlamalarım var bunlar gerçekten insanın enerjisini düşüren şeyler :/
  • mutekebbir  (15.07.24 17:09:27) 
@mutekebbir: benim de çok alışık olduğum haller değil bunlar. Ben de çok şikayet ederim, öfkelendigimde eğer hemen tepki vermezsem ezildiğimi, küçük düşürüldüğümü hissederim. İki hafta önce yedi gün boyunca şikayet orucu yaptım. Ana, iyi geliyor :) Bayağı bayağı iyi hissetmeye başladım kendimi, normalde hissetmem çünkü. Bir de şikayet ederek o alanı ketlemeyince zihin cidden çözüm aramaya başlıyormuş. Cidden bir anlamda makinayız makina. Girdisi belli, çıktısı belli. İki gündür de sorumluluk alma üzerine çalışıyorum. Başıma gelenler için başkalarını suçlamak yerine olayın o raddeye gelmesinde benim bir payım var mı, varsa neydi üzerine düşünüyorum. İşlerin zorlaşmasında benim sorumluluğum ne? Önce ona odaklanıp diğerlerinin kör göze parmak kötülüklerini, fesatlıklarını dışarıda bırakınca baktım ki cidden frekansım inanılmaz yükseliyor. Hem de sinirle konuşup kalp kırdıktan sonra yaşadığım vicdan azabını yaşamıyorum. Daha az efor harcamış oluyorum olan biten üzerine.

Diyeceksin, bunları kendin mi akıl ettin? Hayır :) Çetin Çetintaş'i takip ediyorum :p O böyle ödevler veriyor.
  • sekizdokuzon  (15.07.24 17:51:07) 
hayal kurmak, market alisverisi yapmak, bisiklet sürmek, kitap almak, overpriced kahvecilerde bos yapmak, date'e cikmak, tatil plani yapmak, oje sürmek


  • robert bosch  (15.07.24 18:58:35) 
aşk


  • bir soru sorcam  (15.07.24 19:45:05) 
Senin sorularını cevaplamak


  • numlock  (15.07.24 19:50:12) 
gunes


  • bohr atom modeli  (15.07.24 20:46:55) 
1. Kedim Maruş’un patisini gıdıklayınca parmaklarını gererek açması.
2. Fırından taze çıkmış sıcak, tatlı hamurişi kokusu.
3. Günün ilk kahvesini sabırsızlıkla beklemek ve o ilk yudum.
4. Uzun bir planlama sonrasında tatil bileti aldığım an.
5. Her gün yürüyüş yaptıktan sonra eve gelirken oluşan “bugün de tamam!” hissi.
6. Canım sıkkın olduğunda babama attığım “napıyorsun” mesajı. Devamında mutlaka iyi hissedeceğim bir şey söyler. En kötü ihtimalle onun bir rutinde olduğunu bilmek iyi hissettirir.
7. Kardeşimin sesini duymak.
8. Güneşe çıktığım her an.
9. Bulaşık makinesini güzelce başa kadar doldurup çalıştırdığım zaman yaşadığım garip tatmin.
10. Yeni kıyafeti işe giderken giydiğim gün.
11. Aniden ailemin ve kedimin sağlıklı olduğunu hatırlamak, gibi gibi gibi. :)
  • silverleaf  (15.07.24 20:57:46) 
İyi ki okumuşum diyebileceğim bir kitabın son sayfasındaki son cümleler.


  • Mirket  (15.07.24 21:03:53) 
Öfkeyi sindirmeden tepki vermemek. Belki şu cümleyi duymak için terapistlere milyar verecektkniz. Koydum bunu cebe.


  • geveze yazar  (15.07.24 21:13:28 ~ 21:14:04) 
@geveze: Bunu da bedavaya dolaşıma soktuk:( şaka bir yana, işine yaradiysa gerçekten inanılmaz mutlu olurum. :)


  • sekizdokuzon  (15.07.24 21:14:08 ~ 21:29:00) 
gönül işleri harici, bazı akşamlar veya akşama doğru havalarda deniz kenarında bir banka oturup saatlerce denizi izlemek.

@amaranta, ilk kez duyuru cevabında emoji kullanılabildigini görüyorum, deneyeceğim :)
  • tabudeviren  (16.07.24 10:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.